Ухвала
від 13.04.2021 по справі 371/992/19
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.04.2021 Єдиний унікальний № 371/992/19

У Х В А Л А

13 квітня 2021 року м. Миронівка

ЄУН 371/992/19

Провадження № 2/371/328/21

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань Сахненко О.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності, поділ житлового будинку,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Миронівського районного суду перебуває цивільна справа, в якій позивачем заявлено вимогу про визнання права власності, поділ житлового будинку під номером АДРЕСА_1 .

Ухвалою Миронівського районного суду Київської області від 6 липня 2020 року у справі призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз , провадження у справі зупинено.

9 вересня 2020 року на адресу Миронівського районного суду Київської області від експертної установи надійшло клопотання експерта № 20879/20-43 та повернуто матеріали цивільної справи.

Експерт просив надати технічний паспорт на житловий будинок, що розташований по АДРЕСА_1 в повному обсязі, у відповідності до оновленої Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, зареєстрованої в МЮ України 20.12.2018 № 1442/32894, в читабельному варіанті з зазначенням: характеристики будинку садибного типу з господарськими будівлями та спорудами; фізичного зносу будівель та споруд; відновної вартості (вартість заміщення) на кожну будівлю або споруду, що розташована на земельній ділянці; плану будинку; експлікації приміщень у житловому будинку; схему розташування будівель та споруд на земельній ділянці площею 0,1713 га, кадастровий номер 3222988304:04:201:0007, або інвентаризаційну справу на житловий будинок в повному обсязі.

У зв`язку із надходження вказаного клопотання провадження у справі було відновлено.

Представник позивача подала до суду клопотання, в якому для надання експертам просила витребувати у Приватного підприємства Агентство земельного кадастру та оцінки Гео Світ (08801, м. Миронівка, Київської обл., вул. Соборності, 48) інвентаризаційну справу № 00208 на житловий будинок,що розташований по АДРЕСА_1 .

Суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до статті 13 Закону України Про судову експертизу , незалежно від виду судочинства судовий експерт має право подавати клопотання про надання додаткових матеріалів, якщо експертиза призначена судом або органом досудового розслідування або ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи.

Згідно правил частини 1 статті 107 ЦПК України, матеріали , необхідні для проведення експертизи, експерту надає суд, якщо експертиза призначена судом, або учасник справи, якщо експертиза проводиться за його замовленням. При призначенні експертизи суд з урахуванням думки учасників справи визначає, які саме матеріали необхідні для проведення експертизи.

За правилами частини 3 вказаної статті, при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частинами 1 та 2 статті 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Для дослідження експертам необхідно надати інвентаризаційну справу № 00208 на житловий будинок,що розташований по АДРЕСА_1 .

Такий документ зберігається у Приватному підприємстві Агентство земельного кадастру та оцінки Гео Світ .

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи може зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі необхідно зупинити.

Керуючись ст.ст. 77, 84, 107, 252, 258, 260 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про витребування письмових документів задовольнити.

З метою надання експертам для дослідження витребувати уПриватного підприємства Агентство земельного кадастру та оцінки Гео Світ інвентаризаційну справу № 00208 на житловий будинок,що розташований по АДРЕСА_1 .

Роз`яснити директору Приватного підприємства , що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності, поділ житлового будинку, після отримання інвентаризаційної справи № 00208, надіслати до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз для проведення судової будівельно-технічної експертизи згідно ухвали Миронівського районного суду Київської області від 6 липня 2020 року.

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 1 Розділу ХШ Перехідні положення ЦПК України в новій редакції до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Складення повного тексту ухвали відповідає даті її постановлення.

Суддя підпис Л.О. Капшук

Згідно з оригіналом

Суддя Л.О. Капшук

Дата ухвалення рішення13.04.2021
Оприлюднено14.04.2021
Номер документу96237604
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності, поділ житлового будинку

Судовий реєстр по справі —371/992/19

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 28.04.2020

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні