Ухвала
від 21.05.2020 по справі 272/125/20
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/125/20

Провадження № 1-кс/272/145/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 травня 2020 року

Андрушівський районний суду Житомирської області в складі :

головуючої слідчої-судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

за участю: прокурора - ОСОБА_3 ,

ст. слідчого СВ - ОСОБА_4 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в м.Андрушівка в залі суду № 4 клопотання старшого слідчого СВ Андрушівського відділення поліції Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_4 по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017060100000279 від 01.09.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358, ч.5 ст.191 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку службових приміщень, в тому числі підсобних, у приміщенні Андрушівської районної ради, які використовуються сектором освіти Андрушівської РДА, -

встановив :

21.05.2020 року до Андрушівського районного суду Житомирської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Андрушівського відділення поліції Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку службових приміщень, в тому числі підсобних, у приміщенні Андрушівської районної ради, які використовуються сектором освіти Андрушівської РДА.

Згідно клопотання, в провадженні СВ Андрушівського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження № 12017060100000279 від 01.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч.5 ст. 191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що в 2014 році Андрушівську ЗОШ №1 переведено на альтернативний вид опалення (деревину). У зв`язку з цим, відділом освіти Андрушівської РДА передано в строкове платне користування ПП «Інстал-Інвест» приміщення котельні, що знаходиться на території навчального закладу, де підприємство за власні кошти установило опалювальне обладнання для надання теплопостачання.

За надання послуг протягом 2014-2017років відділом освіти Андрушівської РДА на рахунок ПП «Інстал-Інвест» перераховувались кошти.

У 2017 році відділом освіти Андрушівської РДА оголошено тендер (відкриті торги) на закупівлю обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу. Вартість предмету закупівлі 760677 грн. За результатами вказаних торгів переможцем торгів визнано ПП «Інстал-Інвест».

Згідно проекту договору поставки в тендерній документації, необхідно поставити та здійснити монтаж обладнання для опалювальної системи.

01.02.2017 між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал-Інвест» укладено договір № 18 про поставку обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для Андрушівської ЗОШ № 1. Відповідно до умов договору, замовник зобов`язується прийняти та оплатити обладнання (умова щодо монтажу відсутня). Ціна договору 760677,00грн.

Нове обладнання у 2017 році не поставлялось, його монтаж не здійснювався, в приміщенні котельні Андрушівської ЗОШ № 1 залишено опалювальне обладнання, яке установлене ПП «Інстал-Інвест» у 2014 році.

Відповідно до платіжного доручення № 1 від 22.02.2017 відділом освіти на рахунок ПП «Інстал-Інвест» кошти перераховано у повному обсязі.

Одночасно встановлено, що при заключенні Договору № 18 від 01.02.2017 між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал-Інвест» були порушені умови тендерної документації, а саме не зазначені окремо сума по «Обладнанню», та сума «Доставки на монтаж», розрахунковий рахунок на який перераховано кошти відділом освіти Андрушівської РДА не співпадає з розрахунковим рахунком, який зазначений умовами договору, акт приймання передачі не співпадає з вимогами, які зазначені у Додатку № 4 до тендерної документації та умови укладеного договору між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал-Інвест» відрізнявся від змісту договору, який являється додатком до тендерної документації.

Наведене свідчить про те, що службові особи відділу освіти Андрушівської РДА використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, умисно, з метою розтрати бюджетних коштів уклали Договір № 18 від 01.02.2017 про закупівлю уже встановленого обладнання.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме обставин укладення договору про закупівлю, доведення обізнаності службових осіб відділу освіти щодо придбання вже існуючого обладнання, яке експлуатується з 2014 року, а також зговору щодо підготовки та проведення тендеру (відкритих торгів) необхідно відшукати докази та знаряддя вчинення злочину, а саме:

- листування, в тому числі каналами електронного зв`язку на почтовій скринці відділу освіти Андрушівської РДА де ведеться обмін кореспонденцією в основному з державними органами та юридичними особами шляхом пересилання з електронної адреси ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 на електронну адресу відділу освіти райдержадміністрації ІНФОРМАЦІЯ_4 тендерної документації щодо підготовки та проведення тендеру (відкритих торгів) предметом яких було придбання обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, записів на електронних інформаційних системах або їх частинах (комп`ютерах, серверах, флеш-накопичувачах, дисках та інших носіях), які стали підставами для укладання договору № 18 від 01.02.2017 між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал Інвест», тендерні пропозиції в електронному вигляді та інших документів, які мають відношення до зазначеного тендеру (відкритих торгів);

- оригінали документів стосовно проведених протягом 2016-2017 років закупівель товарів - обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1;

- оригіналу договору закупівель товарів - обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, укладеного у 2017 році.

- документів, що засвідчують передачу обладнання для опалювальної системи за 2017 рік та технічної документації по об`єкту Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, а також документів що слугували оплаті даного обладнання та підтверджуючих перерахування грошових коштів;

- інформації щодо проведення тендеру (відкритих торгів) щодо придбання обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1 перед оприлюдненням та укладанням договору № 18 від 01.02.2017, та яка містить відомості укладання договору та складу тендерної документації, наявність чи відсутність підстав їх укладання, завчасне обговорення їх укладення та можливі неофіційні перерахунки коштів, поділу грошей, відомості про надання інформації щодо ціни інших учасників та пониження, документації інших учасників закупівель, а також ключові слова у яких: «обладнання котельні Андрушівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1;

- іншої документації, що стосується проведення закупівлі та оплати обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, згідно укладеного договору № 18 від 01.02.2017;

- установчі документи (положення про відділ), накази про призначення на роботу начальників відділу освіти за період 2014-2017 років, їх функціональні обов`язки, функціональні обов`язки уповноваженої за проведення закупівель особи.

Вказані документи можуть підтвердити наявність листування та ініціювання укладання договору ПП «Інстал Інвест» з відділом освіти Андрушівської РДА, а також може свідчити про обізнаність між посадовими особами ПП «Інстал Інвест» та службовими особами відділу освіти Андрушівської РДА про незаконність укладання договору, завчасний зговір та отримання коштів за результатами укладання договору, обізнаність даних осіб про поставку вже існуючого обладнання та їх умисел на укладання незаконного договору.

Наведене, а також покази осіб, дають підстави вважати, що документи та комп`ютерна техніка, належні відділу освіти Андрушівської РДА, який на даний час іменовано, як сектор освіти Андрушівської РДА знаходяться у службових кабінетах сектору освіти Андрушівської РДА за адресою: Житомирська область, м. Андрушівка, пл. Т.Г. Шевченка, 1.

В порядку статті 93КПК України надсилались запити про надання відповідних документів, однак частина їх ненадана, вказані документи в оригіналі під час проведення аудиторських перевірок фахівцями Північного офісу Держаудитслужби у Житомирській області не надані, що дає підстави стверджувати, що вони навмисно приховуються службовими особами сектору освіти Андрушівської РДА з метою приховування обставин вчиненого правопорушення.

Ряд документів, які планується відшукати є знаряддями кримінального правопорушення та можуть бути використані в сукупності з іншими документами, як доказ вчинення правопорушення та можуть міститись, як в паперовому вигляді так і на електронних інформаційних системах або їх частинах (комп`ютерах, серверах, флеш-накопичувачах, дисках та інших носіях).

Вищевказані документи у сукупності містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а саме: відомості, що підтверджують зговір між замовником відділ освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал Інвест» на укладання незаконного договору та заволодіння бюджетними коштами, умисел на їх укладання та доказ обізнаності замовника, а також ПП «Інстал Інвест» щодо незаконного проведення тендеру (відкритих торгів).

Вказані документи не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

В судовому засіданні ст.слідчий клопотання підтримав з наведених у ньому підстав та зазначив, що оригінали вказаної документації не були надані сектором освіти Андрушівської РДА в порядку ст. 93 КПК України, що позбавляє слідство встановити обставини, які мають значення для досудового розслідування. Просив клопотання задовольнити з наведених у ньому підстав.

Прокурор вважала, що є підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку у секторі освіти Андрушівської РДА з метою виявлення та вилучення оригіналів вказаної у клопотанні документації.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Судом встановлено, що в провадженні СВ Андрушівського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження № 12017060100000279 від 01.09.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.358,ч.5ст.191КК України,згідно витягуз ЄРДР.В ходідосудового розслідуваннявстановлено,що у 2017 році відділом освіти Андрушівської РДА оголошено тендер (відкриті торги) на закупівлю обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу. Вартість предмету закупівлі 760677 грн. За результатами вказаних торгів переможцем торгів визнано ПП «Інстал-Інвест» та згідно проекту договору поставки в тендерній документації, необхідно поставити та здійснити монтаж обладнання для опалювальної системи. 01.02.2017 між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал-Інвест» укладено договір № 18 про поставку обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для Андрушівської ЗОШ № 1. Відповідно до умов договору, замовник зобов`язується прийняти та оплатити обладнання (умова щодо монтажу відсутня). Ціна договору, 760677,00грн., що підтверджується копією договору № 18 від 01.02.2017 року.

Враховуючи, що в ході судового розгляду слідчим та прокурором доведено, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та інші обставини, визначені ч.5 ст.234 КПК України, тому вважаю, що є підстави для надання дозволу на проведення обшуку службових приміщень, в тому числі підсобних, у приміщенні Андрушівської районної ради, за адресою: Житомирська область, м. Андрушівка, пл. Т.Г. Шевченка, 1, які використовуються сектором освіти Андрушівської РДА з метою відшукання та вилучення вказаних вище оригіналів документів та інформації.

Заслухавши прокурора, слідчого, дослідивши матеріали додані до клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладені обставини та керуючись ст. ст. 234-236 КПК України, суд

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Андрушівського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні: заступнику начальника СВ Андрушівського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області капітану поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Андрушівського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , на проведення обшуку службових приміщень, в тому числі підсобних, у приміщенні Андрушівської районної ради, за адресою: Житомирська область, м. Андрушівка, пл. Т.Г. Шевченка, 1, які використовуються сектором освіти Андрушівської РДА з метою відшукання та вилучення документів та інформації, а саме:

- листування, в тому числі каналами електронного зв`язку на почтовій скринці сектору освіти Андрушівської РДА, де ведеться обмін кореспонденцією в основному з державними органами та юридичними особами шляхом пересилання з електронної адреси ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 на електронну адресу сектору освіти райдержадміністрації ІНФОРМАЦІЯ_4 тендерної документації щодо підготовки та проведення тендеру (відкритих торгів) предметом яких було придбання обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою:м. Андрушівка, вул. Садова, 1, записів на електронних інформаційних системах або їх частинах (комп`ютерах, серверах, флеш-накопичувачах, дисках та інших носіях), які стали підставами для укладання договору № 18 від 01.02.2017 між відділом освіти Андрушівської РДА та ПП «Інстал Інвест», тендерні пропозиції в електронному вигляді та інших документів, які мають відношення до зазначеного тендеру (відкритих торгів);

- оригінали документів стосовно проведених протягом 2016-2017 років закупівель товарів - обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1;

- оригіналу договору закупівель товарів - обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, укладеного у 2017 році;

- документів, що засвідчують передачу обладнання для опалювальної системи за 2017 рік та технічної документації по об`єкту Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, а також документів що слугували оплаті даного обладнання та підтверджуючих перерахування грошових коштів;

- інформації щодо проведення тендеру (відкритих торгів) щодо придбання обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1 перед оприлюдненням та укладанням договору № 18 від 01.02.2017, та яка містить відомості укладання договору та складу тендерної документації, наявність чи відсутність підстав їх укладання, завчасне обговорення їх укладення та можливі неофіційні перерахунки коштів, поділу грошей, відомості про надання інформації щодо ціни інших учасників та пониження, документації інших учасників закупівель, а також ключові слова у яких: «обладнання котельні Андрушівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1;

- іншої документації, що стосується проведення закупівлі та оплати обладнання для опалювальної системи, що потребує монтажу, для об`єкта: Андрушівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Житомирської області за адресою: м. Андрушівка, вул. Садова, 1, згідно укладеного договору № 18 від 01.02.2017, а також інших документів та предметів що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та які можуть мати значення для встановлення істини у справі;

- установчі документи (положення про відділ), накази про призначення на роботу начальників відділу освіти за період 2014-2017 років, їх функціональні обов`язки, функціональні обов`язки уповноваженої за проведення закупівель особи, які можуть бути використані як доказ у даному кримінальному провадженні.

Ухвала діє до 20.06.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89375964
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —272/125/20

Ухвала від 07.10.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 16.09.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Палазюк В. М.

Ухвала від 31.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 25.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 25.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 25.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 25.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 21.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 21.08.2020

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні