Ухвала
від 30.04.2020 по справі 569/6078/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/6078/20

1-кс/569/2335/20

У Х В А Л А

30 квітня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , з участю слідчого СУ Головногоуправління Національноїполіції вРівненській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання про проведення обшуку у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у службовому приміщенні, літера Б2 за адресою: АДРЕСА_1 , яке знаходиться на земельній ділянці кадастровий № 5610100000:01:059:0036, яке у формі приватної власності у частці 1/1належить громадянці ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , користувачем якої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення (вилучення) та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво дезінфікуючих засобів, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів.

В обґрунтування клопотання вказав, що 19.03.2020 о 12 год. невідома особа, перебуваючи в м. Рівне, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, під приводом продажу дезінфікуючих засобів, заволоділа коштами ОСОБА_7 на суму 1250 грн.

29 квітня 2020 року до СУ ГУНП надійшов рапорт ВПК в Рівненській області ДКП НП України в якому зазначено, що під час оперативно-розшукових заходів встановлено, що на торгівельному майданчику веб-ресурсу «OLX» розміщено ряд оголошень, про продаж дезінфікуючихзасобів «Антисептик «antiBacterial».

Вище вказані оголошення розміщувались різними користувачами, які вказали місцезнаходження різні міста України, а фактично знаходяться в м. Рівне, зокрема:

- користувач на ім`я « ОСОБА_8 » вказала номер мобільного телефону НОМЕР_1 , для замовлення дезінфікуючих засобів.

- користувач на ім`я « ОСОБА_9 » вказав номер мобільного телефону НОМЕР_2 , для замовлення дезінфікуючих засобів.

В подальшому під час особистого пошуку встановлено, що абонентським номерами мобільного телефону, користуються наступні особи, а саме:

- НОМЕР_2 належить та користується ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 та фактично проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

- НОМЕР_1 належить та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,зареєстрована тапроживає заадресами АДРЕСА_4 та АДРЕСА_5 .

Таким чином, вищевказані особи здійснюють реалізацію «Антисептик, санітайзер, дезінфектор» ємкістю 5 л. із дотриманням ДСТУ, в підтвердження чого надають висновок державної-санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-5/27812 від 18.12.2019, який затверджений т.в.о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ОСОБА_11 .

Згідно вказаного висновку об`єктом експертизи являється засіб дезінфікуючий «AntiBacterial+» (діючі речовини, мас,%: ізопропанол 63,0+-2,0; алкілдиметилбензиламоній хлорид 0,15+-0,03), який призначений для гігієнічної обробки рук медичного персоналу та обробки рук хірургів в лікувально-профілактичних установах і пологових будинках; для гігієнічної обробки рук медичних працівників дитячих дошкільних і шкільних установ, установ соцзабезпечення (будинки для людей похилого віку, інвалідів та ін.), працівників парфумерно-косметичних підприємств, ресторанне господарство, об`єктів комунальних служб (в тому числі косметичних салонів та ін.), а також підприємств фармацевтичної і харчової промисловості. Виробником вказаного засобу являється ФОП ОСОБА_12 , місцезнаходження виробничих потужностей АДРЕСА_6 .

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ФОП ОСОБА_12 , здійснює свою господарську діяльність в АДРЕСА_7 .

07.04.2020 отримана відповідь з Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вих. № 122-9/1/2182, про те що висновок державної-санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-5/27812 від 18.12.2019 наявний у реєстрі переліку висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи (дезінфекційні засоби).

Згідно даного висновку об`єктом експертизи являється засіб дезiнфікуючий «АсептікБіодез» (діючі речовини, мас,%: ізопропанол-63,0 ± 2,0; алкілдиметилбензиламоній хлорид- 0,15 ±0,03), виробником якого являється ТОВ «АЛЬЯНС ГРУПП», юридична адреса якого м. Харків, вул. 2-ї п`ятирічки, 21, код за ЄДРПОУ 32436433. Даний дезінфікуючий засіб призначений для гігієнічної обробки рук медичного персоналу та обробки рук хірургів в лікувально-профілактичних установах і пологових будинках; для гігієнічної обробки рук медичних працівників дитячих дошкільних і шкільних установ, установ соцзабезпечення (будинки для людей похилого віку, інвалідів та ін.), працівників парфумерно-косметичних підприємств, ресторанне господарство, об`єктів комунальних служб (в тому числі косметичних салонів та ін.), а також підприємств фармацевтичної і харчової промисловості, на термін дії ТУ У 20.2-32436433-003:2014 «Засіб стерилізаційно-дезінфікуючий на основі ізопропілового спирту «АсептікБіодез» Технічні умови» зі зміною № 1.

Таким чином, вищевказані особи вчиняють шахрайські дії з використанням електронно-обчислювальних машин, зокрема здійснюють реалізацію дезінфікуючих засобів «Антисептик «antiBacterial» без відповідних дозвільних документів передбачених законодавством України, що призводить до невідповідності складу вказаного дезінфікуючого засобу, який ймовірно являється небезпечною для використання продукцією.

З метою документування вищевказаних протиправних дій, а також недопущення знищення готової продукції, поліграфії, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів, а також інші речі та документи що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на нерухоме майно,службове приміщення, літера Б2, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке знаходиться на земельній ділянці кадастровий№ 5610100000:01:059:0036, належить на праві приватної власності 1/1- ОСОБА_5 , а використовується ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 для зберігання та виробництва дезінфікуючих засобів, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Рівненській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні № 12020180000000076 від 20.03.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на нерухоме майно,службове приміщення, літера Б2, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке знаходиться на земельній ділянці кадастровий № 5610100000:01:059:0036, належить на праві приватної власності 1/1- ОСОБА_5 , а використовується ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 для зберігання та виробництва дезінфікуючих засобів.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

Обставини на які покликається слідчий, стверджуються дослідженими в судовому засіданні: протоколом допиту свідка, проведеним у вказаному кримінальному провадженні.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, про які йде мова в клопотанні, знаходяться у службовому приміщенні, літера Б2 за адресою: АДРЕСА_1 та мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання стороникримінального провадження№ 12020180000000076від 20.03.2020р. слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у службовому приміщенні, літера Б2 за адресою: АДРЕСА_1 , яке знаходиться на земельній ділянці кадастровий № 5610100000:01:059:0036, яке у формі приватної власності у частці 1/1належить громадянці ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , користувачем якої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у службовому приміщенні, літера Б2 за адресою: АДРЕСА_1 , яке знаходиться на земельній ділянці кадастровий № 5610100000:01:059:0036, яке у формі приватної власності у частці 1/1 належить громадянці ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , користувачем якої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Обшук провести з метою виявлення (вилучення) та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво дезінфікуючих засобів, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовленням даного дезінфікуючого засобу та його подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів якими користуються і по яким проводить розмови, електронно-обчислювальну техніку, периферійні пристрої до неї, флеш носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів.

Встановити строк дії ухвали терміном на 15 днів з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89411810
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/6078/20

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні