Ухвала
від 09.11.2020 по справі 569/6078/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/6078/20

1-кс/569/5731/20

09 листопада 2020 року Рівненський міський суд Рівненської області

у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю представника власника майна ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 ,

прокурора ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Рівне клопотання представника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат ОСОБА_4 діючи в інтересах ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням про скасування арешту майна, накладеного згідно ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 13 травня 2020 року у справі №569/6078/20.

В обґрунтування клопотання вказав, що ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 13 травня 2020 року у справі №569/6078/20 накладено арешт на майно, а саме системний комп`ютерний блок марки НР, серійний номер CZC043Y01, експрес накладні «Нова пошта» 25 шт., видаткові чеки ТОВ «Пост Фінанс» про видачу коштів 3 шт., чеки ТОВ «Пост Фінанс» про переказ коштів 3 шт., наклейки з зазначенням походження товару АХ 200 експрес 29 штук, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені жовтою рідиною з запахом спирту, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені прозорою рідиною з запахом спирту, 105 пластикових кришечок до пляшок, 72 пластикові пляшки ємністю 1 л. білого кольору, 1 пластикова пляшка ємністю 10 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 1 пластикова каністра ємністю 30 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 7 пластмасових пляшок ємністю 200 мл. заповнені рідиною з етикетками «Перекис водню», 3 пластмасові пляшки ємністю 100 мл. заповнені рідиною з етикетками «Ароматизатор», 1 пластмасова пляшка заповнена густою рідиною з етикеткою з написом «краситель желтый», 2 використані шприци об`ємом 5 мл. з упаковками, вилучених 05.05.2020 під час проведення обшуку в квартирі за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_3 , в автомобілі марки «Renаult Megan», державний номерний знак НОМЕР_1 , зареєстрованому на ОСОБА_6 та яким користується ОСОБА_3 , і в гаражі за адресою АДРЕСА_2 , яким користується ОСОБА_3 та позбавити останніх та всіх інших осіб, які мають відношення до вказаного майна, можливості відчуження, розпорядження та користування вказаним майном до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні. Просить скасувати заходи забезпечення кримінального провадження, оскільки у накладенні арешту відпала потреба.

У судовому засіданні адвокат ОСОБА_4 клопотання про скасування арешту підтримав, просив задовольнити. Вказав, що відносно вилученого майна призначено та проведено експертизи, крім того проведено слідчі дії якими не підтверджено обставину, що вказане арештоване майно має будь-яке відношення до обставин розслідуваного кримінального провадження.

Прокурор у судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання.

Заслухавши адвоката, прокурора, дослідивши клопотання та надані матеріали, матеріали кримінального провадження, оцінивши їх у сукупності з іншими доказами, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Судом встановлено, що ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 13 травня 2020 року у справі №569/6078/20 накладено арешт на майно, а саме системний комп`ютерний блок марки НР, серійний номер CZC043Y01, експрес накладні «Нова пошта» 25 шт., видаткові чеки ТОВ «Пост Фінанс» про видачу коштів 3 шт., чеки ТОВ «Пост Фінанс» про переказ коштів 3 шт., наклейки з зазначенням походження товару АХ 200 експрес 29 штук, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені жовтою рідиною з запахом спирту, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені прозорою рідиною з запахом спирту, 105 пластикових кришечок до пляшок, 72 пластикові пляшки ємністю 1 л. білого кольору, 1 пластикова пляшка ємністю 10 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 1 пластикова каністра ємністю 30 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 7 пластмасових пляшок ємністю 200 мл. заповнені рідиною з етикетками «Перекис водню», 3 пластмасові пляшки ємністю 100 мл. заповнені рідиною з етикетками «Ароматизатор», 1 пластмасова пляшка заповнена густою рідиною з етикеткою з написом «краситель желтый», 2 використані шприци об`ємом 5 мл. з упаковками, вилучених 05.05.2020 під час проведення обшуку в квартирі за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_3 , в автомобілі марки «Renаult Megan», державний номерний знак НОМЕР_1 , зареєстрованому на ОСОБА_6 та яким користується ОСОБА_3 , і в гаражі за адресою АДРЕСА_2 , яким користується ОСОБА_3 та позбавити останніх та всіх інших осіб, які мають відношення до вказаного майна, можливості відчуження, розпорядження та користування вказаним майном до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні.

У межах кримінального провадження ОСОБА_3 не має статусу підозрюваного обвинувачено, жодній іншій особі в межах кримінального провадження не повідомлено про підозру.

Арешт застосовувався з метою забезпечення збереження доказів та забезпечення проведення експертизи. У судовому засіданні оглянуто матеріали кримінального провадження та висновок судової експертизи.

Згідно з ч.1 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Відповідно до ст. 174 КПК України, арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Згідно статті 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності. Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом. Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об`єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право власності є непорушним.

В порушення ст.1 Протоколу №1 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованого Законом України №475/97-ВР від 17.07.1997, а саме: кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

Враховуючи те,що арештна майно,а самесистемний комп`ютернийблок маркиНР,серійний номерCZC043Y01,експрес накладні«Нова пошта»25шт.,видаткові чекиТОВ «ПостФінанс» провидачу коштів3шт.,чеки ТОВ«Пост Фінанс»про переказкоштів 3шт.,наклейки ззазначенням походженнятовару АХ200експрес 29штук,3пластикові пляшкиємністю 5л.заповнені жовтоюрідиною ззапахом спирту,3пластикові пляшкиємністю 5л.заповнені прозороюрідиною ззапахом спирту,105пластикових кришечокдо пляшок,72пластикові пляшкиємністю 1л.білого кольору,1пластикова пляшкаємністю 10л.заповнена густоюпрозорою рідиноюбез запаху,1пластикова каністраємністю 30л.заповнена густоюпрозорою рідиноюбез запаху,7пластмасових пляшокємністю 200мл.заповнені рідиноюз етикетками«Перекис водню»,3пластмасові пляшкиємністю 100мл.заповнені рідиноюз етикетками«Ароматизатор»,1пластмасова пляшказаповнена густоюрідиною зетикеткою знаписом «красительжелтый»,2використані шприциоб`ємом 5мл.з упаковками було накладено з метою збереження речових доказів судова експертизи проведена, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання про скасування арешту на майно обґрунтоване та підлягаєзадоволенню.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 170, 171, 174 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Скасувати арешт з майна, накладений ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 13 травня 2020 року, а саме: системний комп`ютерний блок марки НР, серійний номер CZC043Y01, експрес накладні «Нова пошта» 25 шт., видаткові чеки ТОВ «Пост Фінанс» про видачу коштів 3 шт., чеки ТОВ «Пост Фінанс» про переказ коштів 3 шт., наклейки з зазначенням походження товару АХ 200 експрес 29 штук, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені жовтою рідиною з запахом спирту, 3 пластикові пляшки ємністю 5 л. заповнені прозорою рідиною з запахом спирту, 105 пластикових кришечок до пляшок, 72 пластикові пляшки ємністю 1 л. білого кольору, 1 пластикова пляшка ємністю 10 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 1 пластикова каністра ємністю 30 л. заповнена густою прозорою рідиною без запаху, 7 пластмасових пляшок ємністю 200 мл. заповнені рідиною з етикетками «Перекис водню», 3 пластмасові пляшки ємністю 100 мл. заповнені рідиною з етикетками «Ароматизатор», 1 пластмасова пляшка заповнена густою рідиною з етикеткою з написом «краситель желтый», 2 використані шприци об`ємом 5 мл. з упаковками.

Повернути системний комп`ютернийблок маркиНР,серійний номерCZC043Y01,експрес накладні«Нова пошта»25шт.,видаткові чекиТОВ «ПостФінанс» провидачу коштів3шт.,чеки ТОВ«Пост Фінанс»про переказкоштів 3шт.,наклейки ззазначенням походженнятовару АХ200експрес 29штук,3пластикові пляшкиємністю 5л.заповнені жовтоюрідиною ззапахом спирту,3пластикові пляшкиємністю 5л.заповнені прозороюрідиною ззапахом спирту,105пластикових кришечокдо пляшок,72пластикові пляшкиємністю 1л.білого кольору,1пластикова пляшкаємністю 10л.заповнена густоюпрозорою рідиноюбез запаху,1пластикова каністраємністю 30л.заповнена густоюпрозорою рідиноюбез запаху,7пластмасових пляшокємністю 200мл.заповнені рідиноюз етикетками«Перекис водню»,3пластмасові пляшкиємністю 100мл.заповнені рідиноюз етикетками«Ароматизатор»,1пластмасова пляшказаповнена густоюрідиною зетикеткою знаписом «красительжелтый»,2використані шприциоб`ємом 5мл.з упаковками - ОСОБА_3 .

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92835108
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —569/6078/20

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні