Ухвала
від 13.05.2020 по справі 569/6078/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/6078/20

1-кс/569/2435/20

У Х В А Л А

13 травня 2020 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в особі слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

володільця майна ОСОБА_4 ,

представника володільця майна ОСОБА_5 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуклопотання слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_6 про арешт майна.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 19.03.2020 о 12 год. невідомі особи, перебуваючи в м. Рівне, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, під приводом продажу дезінфікуючих засобів, заволоділи коштами ОСОБА_7 на суму 1250 грн.

05.05.2020 на підставі ухвали слідчого судді проведено обшук в складському приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , за місцем діяльності ПП «Галафрут» та заступника директора даного ПП ОСОБА_8 з метою відшукання та вилучення сировини, ємкостей, обладнання за допомогою якого здійснюється виробництво дезінфікуючих засобів, записників з чорновими записами в яких відображено відомості про осіб, які займаються незаконним виготовлення дезінфікуючих засобів та їх подальшої реалізації, грошових коштів одержаних злочинним шляхом, телефонів, електронно-обчислювальної техніки, периферійні пристрої до них, флеш-носії, банківські картки, сім-картки мобільних операторів, а також інших речей і документів, що мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

В ході проведення обшуку за вказаною адресою виявлено та вилучено наступні речі:

- 243 пластикових ємностей об`ємом по 5 л. кожна з рідиною блакитного кольору з запахом спирту (в загальному 1200 л.),

- 6370 пластикових ємностей з рідиною з відтінком діамантово блакитного кольору об`ємом по 1 л. кожна,

- 2 ємності об`ємом по 5 л. з прозорою рідиною з запахом спирту,

- оригінал накладної № 160 від 09.04.2020,

- оригінал рахунку на оплату замовлення № 131 від 06.04.2020,

- оригінал товарно-транспортної накладної № 15 від 09.04.2020.

Згідно ч. 7 ст. 236 КПК України вищезазначені вилучені речі вважаються тимчасово вилученим майном.

Вказані матеріальні об`єкти вилучені в ході обшуку визнані речовими доказами у порядку ст. 98 КПК України постановою від 05.05.2020 і мають доказове значення у кримінальному провадженні, оскільки існує сукупність підстав та розумних підозр вважати, що вони є доказами злочину щодо якого триває досудове розслідування у даному кримінальному провадженні.

Під час обшуку встановлено, що дані матеріальні об`єкти були знаряддям та предметом вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди та містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, отримані внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, у ході досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту на вищевказане майно із забороною можливості використовувати вказане майно, розпоряджатись будь-яким чином, оскільки незастосування вказаних заходів може призвести до зникнення, втрати відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкоджати кримінальному провадженню, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Володілець майна ОСОБА_4 та йогопредставник адвокат ОСОБА_5 в судовому засіданні заперечили щодо клопотання, просили суд відмовити у його задоволенні за безпідставністю та необґрунтованістю.

Заслухавши пояснення учасників розгляду в судовому засіданні, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що у проваджені СУ ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020180000000076 від 23.03.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

05.05.2020 на підставі ухвали слідчого судді проведено обшук в складському приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , за місцем діяльності ПП «Галафрут» та заступника директора даного ПП ОСОБА_8 , в ході якого виявлено та вилучено:

- 243 пластикових ємностей об`ємом по 5 л. кожна з рідиною блакитного кольору з запахом спирту (в загальному 1200 л.),

- 6370 пластикових ємностей з рідиною з відтінком діамантово блакитного кольору об`ємом по 1 л. кожна,

- 2 ємності об`ємом по 5 л. з прозорою рідиною з запахом спирту,

- оригінал накладної № 160 від 09.04.2020,

- оригінал рахунку на оплату замовлення № 131 від 06.04.2020,

- оригінал товарно-транспортної накладної № 15 від 09.04.2020.

Постановою слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 від 05.05.2020р., вказані матеріальні об`єкти вилучені в ході обшуку визнані речовими доказами у порядку ст. 98 КПК України.

Накладення арешту на вищевказане майно, яке є речовими доказами, дасть можливість проведенню ряду експертиз та забезпечення збереження речових доказів. Крім того, містить відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Як убачається із п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, що заходом забезпечення кримінального провадження для досягнення його дієвості є арешт майна.

Частиною 2 ст. 167 КПК України регламентовано, що тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди, надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення, є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 1ст. 170 КПК Україниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Частиною 2ст. 170 КПК Українипередбачено, що метою забезпечення арешту майна є збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 цього Кодексу.

Враховуючи те, що незастосування заходу забезпечення кримінального провадження (арешт майна) з забороною розпоряджатися ним може привести до настання наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 КК України, а тому з метою досягнення дієвості вищевказаного кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав для накладення арешту на вищевказане майно, до прийняття процесуального рішення у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 167, 170-173, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на:

- 243 пластикових ємностей об`ємом по 5 л. кожна з рідиною блакитного кольору з запахом спирту (в загальному 1200 л.),

- 6370 пластикових ємностей з рідиною з відтінком діамантово блакитного кольору об`ємом по 1 л. кожна,

- 2 ємності об`ємом по 5 л. з прозорою рідиною з запахом спирту,

- оригінал накладної № 160 від 09.04.2020,

- оригінал рахунку на оплату замовлення № 131 від 06.04.2020,

- оригінал товарно-транспортної накладної № 15 від 09.04.2020,

вилучених 05.05.2020 під час проведення обшуку в складському приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , за місцем діяльності юридичної особи ПП «Галафрут» та позбавити всіх осіб, які мають відношення до вказаного майна, можливості відчуження, розпорядження та користування вказаним майном до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів до Рівненського апеляційного суду.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення13.05.2020
Оприлюднено07.06.2024
Номер документу89411876
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —569/6078/20

Ухвала від 09.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні