Ухвала
від 19.05.2020 по справі 200/1585/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

19 травня 2020 р. Справа №200/1585/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Грищенко Є.І., розглянувши в підготовчому засіданні в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації, Мангушської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації, Мангушської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації.

Ухвалою суду від 17 лютого 2020 року відкрито провадження у справі та призначено її розгляд за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою суду від 12 березня 2020 року до участі у справі залучено третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, відкладено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 24 березня 2020 року відкладено підготовче засідання до 24 квітня 2020 року.

Ухвалою суду від 24 квітня 2020 року підготовче засідання відкладено до 19 травня 2020 року.

18 травня 2020 року на електрону адресу суду надійшло клопотання представника Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації про закриття провадження у справі у зв`язку з тим, що згідно акту обстеження, вказані в акті № 72 порушення усунуті за винятком пункту 4, яким передбачено оброблення засобами вогнезахисту елементів горищних покриттів. Представник третьої особи також зазначив, що кошти на зазначену процедури виділено та об`явлено тендерну закупку.

Представники сторін про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлені належним чином, до суду не з`явились.

Вирішуючи клопотання про закриття провадження у справі, суд виходить з наступного.

Підстави закриття провадження у справі передбачені статтею 238 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Так згідно ч.1 вказаної статті суд закриває провадження у справі у разі: 1) якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства; 2) якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом; 3) якщо сторони досягли примирення; 4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав; 5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва; 6) щодо оскарження нормативно-правових актів суб`єктів владних повноважень чи окремих їх положень, якщо оскаржуваний нормативно-правовий акт або відповідні його положення визнано протиправними і нечинними рішенням суду, яке набрало законної сили; 7) щодо оскарження індивідуальних актів та дій суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані акти та дії суб`єкта владних повноважень було змінено або скасовано рішенням суду, яке набрало законної сили; 8) щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Суд звертає увагу, що вказаний перелік підстав є вичерпним.

Дослідивши заяву про закриття провадження у справі, суд зазначає, що вона не містить жодного посилання на пункт статті 238 КАС України. Наведені відповідачем як на підставу для закриття провадження у справі обставини, відсутні в переліку підстав, визначених статтею 238 КАС України, а тому заява про закриття провадження у справі не підлягає до задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені ч. 2 ст. 180 КАС України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Суд зазначає, що з урахуванням положень п. 23 ст. 1 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб , постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 р. № 215 Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 , розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.02.2020 № 93-р Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом 2019-nCoV , у зв`язку з поширенням на території України коронавірусу COVID-19 та введенням Урядом України з 12 березня 2020 року карантину та для справедливого, неупередженого розгляду справи, з метою дотримання принципу змагальності сторін, диспозитивності та офіційного з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Суд також звертає увагу, що ухвалою від 24 березня 2020 року судом продовжено строк підготовчого провадження на тридцять днів, а тому клопотання представника позивача про продовження строку підготовчого провадження задоволенню не підлягає.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 173, 180, 181, 205, 238 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації про закриття провадження у справі - відмовити.

У задоволенні клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про продовження строку підготовчого провадження - відмовити.

Відкласти підготовче засідання в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Першотравневої районної державної адміністрації, Першотравневої районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації, до 10 червня 2020 року об 17 год. 00 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.І. Грищенко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2020
Оприлюднено28.05.2020
Номер документу89456471
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1585/20-а

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні