Ухвала
від 08.07.2020 по справі 200/1585/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

08 липня 2020 р. Справа №200/1585/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Грищенка Є.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про залишення позову без розгляду в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації, Мангушської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації, Мангушської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації.

Ухвалою суду від 17 лютого 2020 року відкрито провадження у справі та призначено її розгляд за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою суду від 12 березня 2020 року до участі у справі залучено третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, відкладено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 24 березня 2020 року відкладено підготовче засідання до 24 квітня 2020 року, продовжено строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Ухвалою суду від 10 червня 2020 року закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті.

23 червня 2020 року розгляд справи відкладено до 08 липня 2020 року.

25 червня 2020 року на електрону адресу суду надійшла заява представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про залишення позовної заяви без розгляду. Заява обґрунтована тим, що порушення, виявлені під час перевірки у грудні 2019 року, які стали підставою для звернення позивача до суду, були усунуті.

Представники сторін та третіх осіб про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином, до суду не з`явились.

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС - України), якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Вирішуючи заяву про залишення позовної заяви без розгляду, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо, зокрема, надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч.ч. 2-5 ст. 240 КАС України заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті. Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена. Особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку. В ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Враховуючи вищенаведене та те, що розгляд справи по суті не розпочався, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про залишення позову без розгляду.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд зазначає наступне.

Відповідно до положень ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

У випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю (п.1 ч. 2 ст. 7 Закону України Про судовий збір ).

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність повернення на рахунок позивача сплачений судовий збір у розмірі 2102 грн., відповідно до квитанції №114 від 24 січня 2020 року.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 205, 204 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про залишення позову без розгляду.

Позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Ялтинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Першотравневої районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Відділу освіти Мангушської районної державної адміністрації, Мангушської районної ради про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації - залишити без розгляду.

Повернути з Державного бюджету України на рахунок Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області (код ЄДРПОУ 38652962) судовий збір у розмірі 2102 грн., що сплачений відповідно до квитанції №114 від 24 січня 2020 року.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, але не більше строку дії карантину встановленого Кабінетом Міністрів України щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Є.І. Грищенко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.07.2020
Оприлюднено09.07.2020
Номер документу90257792
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1585/20-а

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні