Ухвала
від 01.06.2020 по справі 600/612/20-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

01 червня 2020 р. м. Чернівці справа № 600/612/20-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К. розглянув матеріали

за позовом Обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельного кооперативу "Будпартнерсервіс 2" (бульвар Буковинського віча, 3, м. Чернівці, код ЄДРПОУ 43273615)

до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради (вул. Героїв Майдану, 7 м. Чернівці, 58001),

державного реєстратора на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Наталії Сергіївни (вул. Героїв Майдану, 7, м. Чернівці, 58001)

про визнання протиправним та скасування рішень та зобов'язання вчинити певні дії.

В С Т А Н О В И В:

Обслуговуючий кооператив "Житлово-будівельного кооперативу "Будпартнерсервіс 2" (далі - позивач) звернувся до суду з вказаним позовом (з урахуванням позовної заяви у новій редакції), в якому просить:

- визнати незаконним та скасувати рішення державного реєстратора про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень № 50764677 від 22.01.2020 р., прийняте державним реєстратором відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Наталією Сергіївною;

- зобов'язати відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради повторно розглянути заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, прийняту 06.12.2019 р. за реєстраційним номером 37366798 та прийняти рішення на користь позивача шляхом здійснення державної реєстрації прав та їх обтяжень, щодо права оренди земельної ділянки з реєстраційним номером 1702024573101, що розташована: Чернівецька обл., м. Чернівці, бульвар Буковинського віча, земельна ділянка 3, кадастровий номер земельної ділянки 7310136300:18:001:0055 в частині зміни відомостей про суб'єкта іншого речового права, а саме зміни найменування та ідентифікаційних даних Орендаря.

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 15.05.2020 р. позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків. В строки визначені судом позивач подав до суду позовну заяву в новій редакції. Таким чином, позовна заява приведена у відповідність до вимог ст. ст. 159 - 161 КАС України.

Враховуючи вимоги ст. ст. 12, 257 - 262 КАС України, характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, а також інші обставини, які мають значення для вирішення, суд дійшов висновку, що дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні).

В силу вимог ч. 1 та ч. 4 ст. 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно ч. 3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

З метою об'єктивного, повного і всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати з власної ініціативи від державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Н.С. та відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради наступні докази: копії матеріалів реєстраційної справи по земельній ділянці з реєстраційним номером 1702024573101, що розташована: Чернівецька область, м. Чернівці, бульвар Буковинського віча, земельна ділянка 3, кадастровий номер земельної ділянки 7310136300:18:001:0055, а оригінал - для огляду; копію рішення державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Наталії Сергіївни № 50764677 про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень від 22.01.2020 р., а оригінал - для огляду; копію наказу про призначення Шевчук Н.C. на посаду державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради; посадові (функціональні) обов'язки державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Н.С.; положення про відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради зі змінами та доповненнями.

Згідно ч. 5 ст. 44 КАС України учасники справи зобов'язані, в т.ч.: подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов'язки, визначені законом або судом.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника). Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ч. 10 ст. 44, ч. 4, 5 ст. 94 КАС України).

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду (ч. 6-9 ст. 80 КАС України).

Беручи до уваги наведене, суд зобов'язує відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради надати витребувані докази (документи, що надаються в копіях мають бути належним чином посвідчені та придатні для читання) в п'ятнадцятиденний строк з дати отримання копії ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 14, 77, 159 - 161, 171, 257 - 262 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження, встановленими ст. ст. 257 - 262 КАС України без повідомлення (виклику) учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Справа розглядатиметься суддею Левицьким В.К. одноособово.

4. Витребувати від державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Н.С. та відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради наступні докази:

- копії матеріалів реєстраційної справи по земельній ділянці з реєстраційним номером 1702024573101, що розташована: Чернівецька область, м. Чернівці, бульвар Буковинського віча, земельна ділянка 3, кадастровий номер земельної ділянки 7310136300:18:001:0055, а оригінал - для огляду;

- копію рішення державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Наталії Сергіївни № 50764677 про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень від 22.01.2020 р., а оригінал - для огляду;

- копію наказу про призначення Шевчук Н.C. на посаду державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради;

- посадові (функціональні) обов'язки державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради Шевчук Н.С.;

- положення про відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради зі змінами та доповненнями.

5. Для подання до суду витребуваних доказів встановити відповідачам п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали.

6. Встановити відповідачам п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позов з врахуванням положень ст. 162 КАС України. Одночасно з наданням (надісланням) відзиву до суду, його копія та додані до нього документи повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам відповідно до ч. 3 ст. 162 КАС України.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

7. Встановити позивачу дводенний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив з врахуванням вимог ст. 163 КАС України.

8. Встановити відповідачам дводенний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень з врахуванням положень ст. 164 КАС України.

9. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя В.К. Левицький

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено02.06.2020
Номер документу89542507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —600/612/20-а

Постанова від 10.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Постанова від 10.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Мацький Є.М.

Ухвала від 23.07.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 22.06.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 22.06.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні