Ухвала
від 28.05.2020 по справі 610/911/20
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/911/20

№ 1-кс/610/434/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

28 травня 2020 року Слідчий суддя Балаклійського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участі: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого про надання дозволу на обшук,

ВСТАНОВИВ:

Погоджене прокурором клопотання обґрунтовано наступним.

06.04.2020р. працівниками поліції під час виїзду на місце події в 2 км від вул. Савинське Шосе поблизу м. Балаклія Харківської області, поблизу кварталу 74 виділу 1 ДП "Балаклійське лісове господарство" виявлено незаконну порубку хвойних та листових дерев у кількості 258 шт. За вказаним фактом 04.05.2020 р. до Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області надійшло інформування СБУ про те, що протягом березня-квітня 2020 року невстановленими особами здійснюється незаконна порубка деревини на території Балаклійського району Харківської області, чим нанесено збитки державному лісовому фонду.

Під час проведення огляду місця події поблизу квартала 74 виділу 1 ДП 'Балаклійське лісове господарство" виявлено порубку 258 дерев.

Згідно наданої ДП «Балаклійське лісове господарство» інформації ймовірна шкода заподіяна внаслідок порубки 258 дерев становить 1 190 192,70 грн.

04.05.2020р. до Балаклійського ВП надійшло інформування Управління служби безпеки України, згідно якого Управлінням отримана інформація щодо можливої протиправної діяльності, так встановлено що протягом березня-квітня 2020 року невстановленими особами здійснюється незаконна порубка деревини на території ДП

Балаклійське лісове господарство» чим наносяться збитки державному лісовому фонду. Вказані незаконні порубки лісу (в тому числі вирубка деревини цінних порід) здійснюється на території Балаклійського лісництва, в лісосмугах, в районі околиць міста Балаклія.

До Балаклійського ВП надійшов рапорт від СБУ, про те, що незаконна діяльність щодо зберігання та переробки деревини, яка здобута протиправним шляхом здійснюється за двома адресами: АДРЕСА_1 та АДРЕСА_1 . Задля забезпечення діяльності переробки із переробки деревини на вказаній територіях здійснюється самовільне підключення до об`єктів електроенергетики.

Під час досудового розслідування був допитаний у якості свідка ОСОБА_4 , який працює на підприємстві поблизу вул. Геологічної м. Балаклія. Виходячи на роботу свідок помічав вантажні автомобілі, переважно у нічний час, які були завантажені діловою деревиною, деревина у вказаних автомобілях діаметром від 25 см. довжиною близько 6 метрів. Вказані вантажні автомобілі заїжджали на територію підприємства, за адресою: Харківська область м. Балаклія, вул. Геологічна, 16. Територія огороджена. У нічний час із території вказаного підприємства чутно виробничий шум. Вантажні автомобілі заїжджають на вказану територію майже щодня. Робочі що працюють на вищевказаній території під час розмови повідомили, що ліс звозиться із усієї області. Зважаючи на принципову позицію Президента України, свідок вважає за необхідне провести перевірку законності даної діяльності.

Таким чином, отримана під час досудового розслідування інформація дає органу досудового розслідування можливість припустити, що на території розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , може зберігатися деревина набута кримінально

протиправним шляхом, а також отримана внаслідок вчинення кримінального правопорушення, продукти переробки деревини, обладнання та транспортні засоби на яких перевозилась незаконно здобута деревина, та зберегли на собі його сліди, документи про діяльність підприємства, що можуть містити відомості про вчинення кримінального правопорушення та обладнання для самовільного підключення до об`єктів електроенергетики.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали справи, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ч. 3ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Судом встановлено, що відповідно до довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно нежитловий об`єкт за адресою: АДРЕСА_1 , належить по праву приватної власності національної акціонерної компанії «Надра України».

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на території розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , може зберігатися деревина набута кримінально протиправним шляхом, а також отримана внаслідок вчинення кримінального правопорушення, продукти переробки деревини, обладнання та транспортні засоби на яких перевозилась незаконно здобута деревина, та зберегли на собі його сліди, документи про діяльність підприємства, що можуть містити відомості про вчинення кримінального правопорушення, та обладнання для самовільного підключення до об`єктів електроенергетики, що може мати істотне значення для розслідування даного кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації кримінального правопорушення.

Отже,відшукувані речімають значеннядля досудовогорозслідування; відомості,які містятьсяу відшукуванихречах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; відшукувані речі знаходяться у зазначеному в клопотанні нежитлових приміщеннях та інших володіннях за адресою: АДРЕСА_1 , що належить по праву приватної власності національної акціонерної компанії «Надра України», тому клопотання про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234-235 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

1.Клопотання задовольнити.

2.Надати дозвіл слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в

Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Балаклійського ВП ГУНП в Харківській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , на обшук у нежитлових приміщеннях та інших володіннях (транспортні засоби, земельна ділянка, будівлі чи приміщення побутового, господарського призначення) що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване по праву приватної власності національної акціонерної компанії «Надра України» з метою відшукання та вилучення деревини набутої кримінально протиправним шляхом, та отриманої внаслідок вчинення кримінального правопорушення, продуктів переробки деревини, обладнання та транспортних засобів на яких перевозилась незаконно здобута деревина, та зберегли на собі сліди, документи про діяльність підприємства, що можуть містити відомості про вчинення кримінального правопорушення, обладнання для самовільного підключення до об`єктів електроенергетики, що матиме значення для встановлення істини під час проведення досудового розслідування.

3.Визначити строк дії даної ухвали 1 місяць з моменту її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Слідчий суддя

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення28.05.2020
Оприлюднено31.05.2023
Номер документу89589870
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —610/911/20

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 04.09.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 04.09.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Купін В. В.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Храмцов В. Б.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Храмцов В. Б.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Храмцов В. Б.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Храмцов В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні