Ухвала
від 27.04.2020 по справі 474/192/17
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №:474/192/17

Провадження 8/474/1/20

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

27.04.20 р.

Суддя Врадіївського районного суду Миколаївської області Фасій В.В., при вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про перегляд рішення у зв`язку з нововиявленними обставинами,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з вищевказаною заявою.

Відповідно ч. 1 ст. 423 ЦПК України рішення, постанова або ухвала суду, якими закінчено розгляд справи, що набрали законної сили, можуть бути переглянуті за нововиявленими або виключними обставинами.

Підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є: 1) істотні для справи обставини, що не були встановлені судом та не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи; 2) встановлений вироком або ухвалою про закриття кримінального провадження та звільнення особи від кримінальної відповідальності, що набрали законної сили, факт надання завідомо неправильного висновку експерта, завідомо неправдивих показань свідка, завідомо неправильного перекладу, фальшивості письмових, речових чи електронних доказів, що призвели до ухвалення незаконного рішення у даній справі; 3) скасування судового рішення, яке стало підставою для ухвалення судового рішення, що підлягає перегляду.

Згідно ст. 425 ЦПК України заява про перегляд судового рішення суду першої інстанції з підстав, визначених частиною другою, пунктами 1, 3 частини третьої статті 423 цього Кодексу , подається до суду, який ухвалив судове рішення.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 424 ЦПК України визначено, що заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами може бути подано з підстави, визначеної пунктом 1 частини другої статті 423 цього Кодексу , - учасниками справи протягом тридцяти днів з дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про існування обставин, що стали підставою для перегляду судового рішення.

Статтею 426 ЦПК України передбачено, що заяви про перегляд судових рішень суду за нововиявленими або виключними обставинами за формою і змістом повинні відповідати вимогам цього Кодексу щодо оформлення заяв до суду першої інстанції.

У заяві зазначаються: найменування суду, якому адресується заява; ім`я (найменування) особи, яка подає заяву, місце її проживання чи місцезнаходження; інші учасники справи; дата ухвалення і зміст судового рішення, про перегляд якого подано заяву; нововиявлені або виключні обставини, якими обґрунтовується вимога про перегляд судового рішення, дата їх відкриття або встановлення; посилання на докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин.

До заяви додаються: копії заяви відповідно до кількості учасників справи; докази, що підтверджують наявність нововиявлених або виключних обставин;

Вивчивши матеріали поданої заяви, вважаю, що вони не відповідають вимогам ст. 426 ЦПК України .

Відповідно до ч.5 ст. 95 ЦПК України, учасник справи , який подає письмові докази в копіях (електронних копіях) повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Та він же підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Тому заявнику необхідно надати суду для долучення до матеріалів заяви докази, що підтверджують наявність нововиявлених обставин на які посилається останній в своїх доводах викладених у змісті заяви (постанову ВСУ від 04.03.2020р., інші) та виконати дії передбачені ч.5 ст. 95 ЦПК України, щодо усіх доказів поданих до заяви ( засвідчення їх електронним цифровим підписом) ;

Відповідно до ч. 3 ст. 427 ЦПК України до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 426 цього Кодексу , застосовуються положення статті 185 цього Кодексу .

У відповідності з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного вважаю, що вищезазначену заяву необхідно залишити без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Враховуючи наведене, на підставі ст.426, ст. 185 ЦПК України , суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про перегляд рішення у зв`язку з нововиявленними обставинами - залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків терміном 5 (днів) днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити заявнику, що у разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В.Фасій

Дата ухвалення рішення27.04.2020
Оприлюднено04.06.2020
Номер документу89607576
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —474/192/17

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 21.09.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Лисенко П. П.

Постанова від 21.09.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Лисенко П. П.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Лисенко П. П.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Лисенко П. П.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні