Ухвала
від 04.06.2020 по справі 683/1859/17
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1859/17

1-кс/683/409/2020

У Х В А Л А

03 червня 2020 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 12017240220000240 від 05 квітня 2017 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

03 червня 2020 року слідчий СВ Старокостянтинівського відділення поліції ГУНП України в Хмельницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання вказує, що надійшло звернення ОСОБА_4 з приводу того, що невстановлена особа внесла завідомо неправдиві відомості до державного акта на право постійного користування землею серії ІІ-ХМ № 002612, де вказала дві земельні ділянки замість однієї, збільшивши її площу на 1,9 га.

За вказаним фактом 05.04.2017 під № 12017240220000240 до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

01.11.2019 року було призначено земельно-технічну експертизу та 28.12.2019 року було отримано повідомлення про неможливість проведення судової експертизи оскільки відсутні документи для проведення вказаної експертизи.

В ході розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність у вилучені документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 1,9 га, що по АДРЕСА_2 , витягу про нормативну грошову оцінку вказаної земельної ділянки, містобудівної документації щодо місця розташування земельної ділянки, документів містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, проектної документації, проектних розробок або відомостей про цільове використання та призначення земельної ділянки, наявні обмеження та обтяження на земельну ділянку, доходи та витрати від використання земельної ділянки, відомості щодо продажу та оренди земельних ділянок подібних до вказаної, відомості щодо доходів та витрат від поточного використання земельної ділянки та розташованих в її межах земельних поліпшень.

Враховуючи викладене, а також те, що для проведення експертизи немає необхідної документації, повного, всебічного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняти законні процесуальні рішення в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вищевказаних документів з можливістю їх тимчасового вилучення.

Слідчий СВ Старокостянтинівського відділення поліції ГУНП України в Хмельницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 подав до суду заяву, у якій просив розглядати клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У відповідності до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та доцільність застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 110, 159-166, 309 КПК України

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 1,9 га, що по АДРЕСА_2 , витягу про нормативну грошову оцінку вказаної земельної ділянки, містобудівної документації щодо місця розташування земельної ділянки, документів містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, проектної документації, проектних розробок або відомостей про цільове використання та призначення земельної ділянки, наявні обмеження та обтяження на земельну ділянку, доходи та витрати від використання земельної ділянки, відомості щодо продажу та оренди земельних ділянок подібних до вказаної, відомості щодо доходів та витрат від поточного використання земельної ділянки та розташованих в її межах земельних поліпшень, з можливістю їх тимчасового вилучення.

Ухвала чинна до 03 липня 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудСтарокостянтинівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення04.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89638541
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та злочини проти журналістів Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів

Судовий реєстр по справі —683/1859/17

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 19.02.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 19.02.2020

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Андрощук Є. М.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Бережний С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні