Ухвала
від 28.05.2020 по справі 679/1476/18
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

У Х В А Л А

28 травня 2020 року

м. Київ

справа № 679/1476/18

провадження № 61-2091св20

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Тітова М. Ю. (суддя-доповідач), Карпенко С. О., Стрільчука В. А., розглянувшиклопотання Хустського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Хустського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, Товариства з обмеженою відповідальністю Ліки природи , третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні позивача - ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні відповідача - Державне підприємство Сетам Міністерства юстиції України, ОСОБА_3 про визнання електронних торгів з продажу нежитлового приміщення недійсними, скасування протоколу проведення електронних торгів та акта проведення електронних торгів,

встановив:

Хустський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) звернувся до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду з касаційною скаргою на рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 рокута постанову Хмельницького апеляційного суду від 24 грудня 2019 року.

Ухвалою Верховного Суду від 12 березня 2020 року відкрито касаційне провадження у цій справі та відмовлено заявнику у задоволенні клопотання про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 року.

У травні 2020 року Хустський районнийвідділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)звернувся до суду касаційної інстанції з клопотанням про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 року до закінчення касаційного провадження.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що на даний час здійснюється примусове виконання вказаного судового рішення, в частині стягнення з заявника та Товариства з обмеженою відповідальністю Ліки природи на користь ОСОБА_1 6 500, 76 грн судових витрат, наведене підтверджує доказами.

Частиною першою статті 436 ЦПК України передбачено, що суд касаційної інстанції за заявою учасника або за своєю ініціативою може зупинити виконання оскарженого рішення суду або зупинити його дію (якщо рішення не передбачає примусового виконання) до закінчення його перегляду в касаційному порядку.

Вирішуючи питання про зупинення виконання судового рішення, суд касаційної інстанції враховує необхідність у цьому, зокрема у разі ймовірності утруднення повторного розгляду справи внаслідок можливого скасування судового рішення, забезпечення збалансованості інтересів сторін, запобігання порушенню прав осіб, які брали участь у справі, та які не брали такої участі, але рішенням суду вирішено питання про їх права, свободи чи обов`язки.

Вирішуючи клопотання про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від17 травня 2019 року, Верховний Суд виходить з того, що відповідно до статті 129-1 Конституції України судове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Для зупинення виконання судових рішень, яке допускається як виняток, повинні бути вагомі причини. Однак заявник таких причин не навів, а тому, відсутні підстави для зупинення виконання оскаржуваного судового рішення.

Враховуючи наведене, клопотання Хустського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 року задоволенню не підлягає.

Керуючись статтею 436 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

ухвалив:

У задоволенні клопотання Хустського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про зупинення виконання рішення Нетішинського міського суду Хмельницької області від 17 травня 2019 року відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: М. Ю. Тітов

С. О. Карпенко

В. А. Стрільчук

Дата ухвалення рішення28.05.2020
Оприлюднено17.06.2020
Номер документу89824568
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання електронних торгів з продажу нежитлового приміщення недійсними, скасування протоколу проведення електронних торгів та акта проведення електронних торгів

Судовий реєстр по справі —679/1476/18

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Стасюк Р. М.

Постанова від 13.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні