Ухвала
від 12.06.2020 по справі 766/22183/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 766/22183/19

Категорія 82

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 червня 2020 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Васильченка О. В. ,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до акціонерного товариства Укрсиббанк , товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до Херсонського міського суду Херсонської області з позовом до АТ Укрсиббанк , ТОВ Кредекс Фінанс`про зняття арешту з майна.

Відповідно до ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, у відповідності до ст. 28 ЦПК України позивачі, у встановлених законом випадках, наділені правом вибору підсудності справи. У ст. 30 ЦПК України встановлені випадки виключної підсудності позовів.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 02.12.2019 року матеріали справи передано до Подільського районного суду м. Києва.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 ЦПК України позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини.

З матеріалів позову вбачається, що позивач просить суд зняти арешт з легкового автомобіля та будинку, за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, дана справа підсудна виключно суду, розташованому за місцем знаходження майна, з якого позивач просить суд зняти арешт.

Відповідно до ст. 12 Закону України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України у зв`язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях, змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та забезпечити розгляд, цивільних справ, підсудних місцевим загальним судам, розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, - місцевими загальними судами міста Києва, що визначаються Апеляційним судом міста Києва.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність направлення справи до Київського апеляційного суду, з метою визначення ним підсудності спору, підсудного загальному суду, розташованому на території Автономної Республіки Крим.

Керуючись ст.ст. 30, 353, п. 15.5 перехідних положень ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до акціонерного товариства Укрсиббанк , товариства з обмеженою відповідальністю Кредекс Фінанс про зняття арешту з майна направити до Київського апеляційного суду з метою визначення підсудності справи.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги (зважаючи на п. 15.5 перехідних положень ЦПК України щодо порядку подання апеляційних скарг на судові рішення).

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. В. Васильченко

Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено18.06.2020
Номер документу89880412
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —766/22183/19

Рішення від 14.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Рішення від 14.12.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні