Ухвала
від 19.06.2020 по справі 906/807/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"19" червня 2020 р. Справа № 906/807/19

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Кравець С.Г.

розглядаючи справу за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю

"Торговий Дім ЮСОН" (м.Дніпро)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Папірус Універсал" (смт.Брусилів,

Житомирська область),

за участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача

Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська світлотехнічна компанія"

(м.Дніпро)

про зобов`язання вчинити певні дії.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім ЮСОН" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Папірус Універсал" про:

- заборону Товариству з обмеженою відповідальністю "Папірус Універсал" здійснювати виробництво, продаж, пропонування до продажу та будь-яке інше використання (введення в цивільний обіг) виробу (ручки кулькової), що є візуально схожим на виріб "Авторучка "USON CLARY", право власності на який охороняється патентом №21152, зареєстрованим в державному реєстрі патентів України на промислові зразки 25.11.2010.

- зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Папірус Універсал" вилучити з цивільного обігу вироби "Ручка кулькова ECONOMIX PROMO MONACO", що є візуально схожими на вироби "Авторучка "USON CLARY", право власності на які охороняється патентом №21152, зареєстрованим в державному реєстрі патентів України на промислові зразки 25.11.2010.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 16.06.2020 закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті на 26.08.2020.

На електронну адресу Господарського суду Житомирської області надійшла заява представника позивача про участь в судовому засіданні, призначеному на 26.08.2020 о 14:30, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши подану заяву, господарський суд дійшов висновку про її задоволення, враховуючи наступне.

Відповідно до ч.7 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно до ч.4 ст.197 ГПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженим наказом ДСА України від 08.04.2020 №169 (надалі у тексті - Порядок №169) встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EasyCon".

Враховуючи викладене, для забезпечення участі представника позивача у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EasyCon", суд вчиняє необхідні процесуальні заходи згідно з резолютивною частиною цієї ухвали суду.

Керуючись ст.ст. 197, 234-235 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім ЮСОН" про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

2. Провести судове засідання у справі №906/807/19, призначене на "26" серпня 2020 р. о 14:30 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судового засідання № 731 за участі представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий Дім ЮСОН" в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://easycon.com.ua).

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представник відповідача повинен:

- отримати власний цифровий підпис в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК);

- перевірити наявні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, встановленим у додатку 1 до Порядку №169 (пошук Порядку №169 в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://vkz.court.gov.ua/N_169_20.pdf);

- зайти на офіційний веб-портал "Судова влади України" у розділ "Участь у відеозасіданні" (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: www.court.gov.ua);

- зареєструватися з використанням власного електронного підпису в системі "EasyCon" (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://vkz.court.gov.ua/).

3. Попередити представника позивача про наступне:

- відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву;

- відповідно до ч.11 статті 197 ГПК України використовувані учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку;

- участь у відеоконференції забезпечується з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

4. Копію ухвали надіслати представнику позивача для виконання; відповідачу та третій особі - до відома.

Ухвала підписана 19.06.2020, набрала законної сили та оскарженню не підлягає.

Суддя Кравець С.Г.

Друк. :

1 - в справу

2 ,3 - позивачу за двома адресами (рек. з пов.):

- 49000, м.Дніпро, вул. Князя Володимира Великого, буд.9, оф.1,

- 49069, м.Дніпро, вул. Сергія Подолинського, 31Ж, оф. 317/2

4, 5 - відповідачу, третій особі (рек. з пов.).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.06.2020
Оприлюднено22.06.2020
Номер документу89909823
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/807/19

Ухвала від 22.02.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Бенедисюк I.М.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Бенедисюк I.М.

Постанова від 23.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 17.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Рішення від 26.08.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 19.06.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні