Ухвала
від 17.06.2020 по справі 604/559/19
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/559/19

1-кс/604/146/20

У х в а л а

про тимчасовий доступ до речей і документів

17 червня 2020 року смт. Підволочиськ

Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання сторони кримінального провадження про надання тимчасового доступу до документів.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя

ВСТАНОВИВ:

Начальник СВПідволочиського ВПГУНП вТернопільській областікапітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, в якому просить надати слідчим СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , начальнику СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 та заступнику начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в області ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної картки №1781 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ім`я стаціонарного хворого ОСОБА_10 , що перебуває у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (головний лікар ОСОБА_11 ) за адресою АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю вилучення.

В обґрунтування заявленого клопотання посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що 13 червня 2019 року близько 01:30 год водій ОСОБА_12 , в порушення вимог п.2.9а Правил дорожнього руху України, знаходячись в стані алкогольного сп`яніння, перебував за кермом технічно-справного легкового автомобіля марки «Mersedes Benz ML 320» р.н. НОМЕР_2 , знаходячись біля ставка в с.Мислова Підволочиського району Тернопільської області. В той же час на вулиці біля відкритої водійської дверки автомобіля марки «Mersedes Benz ML 320» р.н. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_12 перебував пішохід ОСОБА_10 , мешканець АДРЕСА_2 , який розмовляв з ОСОБА_12 .

Надалі, перед початком руху заднім ходом, водій ОСОБА_12 , в порушення вимог п.п.10.1 і 10.9 Правил дорожнього руху України, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод чи небезпеки іншим учасникам руху, в порушення вимог п.п.1.5 та 2.3 «б» Правил дорожнього руху України, належно не стежив за дорожньою обстановкою, неправильно вибрав такі прийоми керування транспортним засобом, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним і в такий спосіб своїми діями, не створювати небезпеку чи перешкоду для руху, загрозу життю і здоров`ю громадян, завдавати матеріальних збитків, створив такі умови, що стало причиною дорожньо-транспортної пригоди, зокрема рухаючись заднім ходом відкритою водійською дверкою «Mersedes Benz ML 320» р.н. НОМЕР_2 збив пішохода ОСОБА_10 , після чого, коли пішохід ОСОБА_10 знаходився в лежачому положенні на землі, лівим переднім колесом автомобіля здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_10 .

У результаті вищезазначеної дорожньо-транспортної пригоди, у зв`язку із порушеннями водієм ОСОБА_12 зазначених вище вимог Правил дорожнього руху України, які, перебуваючи в прямому причинно-наслідковому зв`язку із настанням даної ДТП, пішоходу ОСОБА_10 були спричиненні тілесні ушкодження у вигляді: закритої травми хребта у вигляді переломів тіла, задньої дужки, поперечних і остистого відростків першого та поперечних відростків 2-го поперекових хребців із зміщенням 12-го грудного хребця вперед (антеролістез), що призвело до повного звуження хребтового каналу і стиснення (компресії) спинного мозку та його оболонок на рівні 12-го грудного 1-го поперекового хребців, забиття спинного мозку важкого ступеня (за клінічною класифікацією), що супроводжувалась розладами рухової та чутливої функцій нижніх кінцівок та порушенням функцій тазових органів, масивних саден задньої поверхні грудної клітки та поперекової ділянки, «підшкірної гематоми» поперекового відділу, садна нижніх кінцівок, які за ступенем тяжкості належать до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя на момент заподіяння.

Відомості про даний факт 13.06.2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210150000142, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України.

Крім того,встановлено, що водій ОСОБА_12 , після того, як 13.06.2019року близько 01.30 год, керуючи своїм автомобілем марки «Mersedes Benz ML 320» р.н. НОМЕР_2 поблизу ставка в с.Мислова Підволочиського району Тернопільської області, в порушення вимог п.п.10.1 і 10.9 та п.п.1.5 та 2.3 «б» Правил дорожнього руху України, скоївши наїзд на пішохода ОСОБА_10 , який після наїзду автомобіля залишився лежати на землі, поставив таким чином потерпілого ОСОБА_10 в небезпечний для життя стан, внаслідок якого потерпілий був позбавлений можливості вжити заходи для самозбереження і усвідомлюючи, що від його дій можуть настати тяжкі наслідки, умисно не вжив заходів для надання домедичної допомоги потерпілому, виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги, не звернувся за допомогою до сторонніх осіб і не відправив потерпілого до лікувального закладу, хоча повинен і мав об`єктивну можливість це зробити, натомість зник з місця дорожньо-транспортної пригоди, знехтувавши таким чином вимогами п. 2.10. (а,г) Правил дорожнього руху України.

Відомості про даний факт 19.03.2020 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020210150000064, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.135 КК України.

19.03.2020 року вказані два кримінальні провадження №12019210150000142 та №12020210150000064 об`єднанні в одне провадження з присвоєнням єдиного №12019210150000142.

У вчиненні даних кримінальних правопорушень підозрюється ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець та мешканець АДРЕСА_3 , громадянин України, українець, не депутат, розлучений, з вищою освітою, тимчасово не працюючий, раніше не судимий.

30.03.2020 року ОСОБА_12 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 та ч.1 ст.135 КК України.

Враховуючи, що слідчим після проведення експертиз було повернуто медичні документи до ІНФОРМАЦІЯ_4 про те сторона захисту заявляє клопотання про надання для ознайомлення медичної документації потерпілого ОСОБА_10 , яку досліджував експерт під час проведення судово-медичної експертизи, виникла необхідність у вилученні медичної картки №1781 стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_10 для долучення до матеріалів кримінального провадження та надання стороні захисту для ознайомлення, зокрема виконання ст.290 КПК України.

Вказані документи в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження будуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та подальшого доведення винуватості підозрюваного ОСОБА_12 під час судового розгляду, зокрема за допомогою вказаних медичних документів суд буде мати можливість встановити наявність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Так, медична картка №1781 стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_10 перебуває у розпорядженні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (головний лікар ОСОБА_11 ) за адресою АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Клопотання про тимчасовий доступ до медичної документації прошу розглянути без виклику представників лікарні, оскільки існує реальна загроза знищення медичної документації через реорганізацію підприємства.

Враховуючи викладене вище і неможливість отримати відомості в інший спосіб, просить клопотання задовольнити.

В судове начальник СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області не з`явився, подав заяву згідно якої клопотання підтримує в повному обсязі, просить розглянути без його участі.

Головний лікар КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без їх участі.

У відповідності до ч. 4 ст.. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

У відповідності до ч. 1 ст.99 КПК України, документом є спеціально створений з метою збереження інформації матеріальний об`єкт, який містить зафіксовані за допомогою письмових знаків, звуку, зображення тощо відомості,які можуть бути використанні як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Відповідно до ч.3 ст.99 КПК України сторона кримінального провадження, потерпілий - зобов`язані надати суду оригінал документа. Оригіналом документа є сам документ.

В силуст. 131 Кримінального процесуального кодексу України(далі -КПК України) заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, а заходами забезпечення кримінального провадження є в тому числі тимчасовий доступ до речей, документів.

Згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею вилучити їх (здійснити виїмку) чи провести копіювання. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до п.4 ч.2ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначаються: підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Проаналізувавши наведене, дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, довела наявність достатніх підстав вважати, що медична картка № НОМЕР_3 , доступ до якої просить надати начальник СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області, в сукупності з іншими речами і доказами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні №12019210150000142 від 13 червня 2019 року, а тому клопотання являється підставним, обґрунтованим і підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.107,159-166 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №12019210150000142 від 13 червня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286, ч.1 ст.135 КК України - задовольнити.

Надати слідчим СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , начальнику СВ Підволочиського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 та заступнику начальника СВ Підволочиського ВП ГУНП в області ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ до медичної картки №1781 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ім`я стаціонарного хворого ОСОБА_10 що перебуває у володінні комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (головний лікар ОСОБА_11 ) за адресою АДРЕСА_1 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю вилучення.

Строк дії ухвали двадцять днів з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Роз`яснити особі, у володінні якої матеріали кримінального провадження, що відповідно до вимог ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підстави ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПідволочиський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу89978747
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —604/559/19

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 03.06.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні