Ухвала
від 11.06.2020 по справі 433/1501/19
ТРОЇЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Троїцький районний суд Луганської області

Справа № 433/1501/19

Провадження № 2/433/60/20

У Х В А Л А

про призначення судової почеркознавчої експертизи

11.06.2020 року Троїцький районний суд Луганської області у складі:

головуючого - судді Суського О.І.,

за участю секретаря судового засідання Кіян А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до СФГ Олександрівське , третя особа: Відділ Держгеокадастру у Троїцькому районі Луганської області, про визнання договору оренди землі недійсним та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Троїцького районного суду Луганської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до СФГ Олександрівське , третя особа: Відділ Держгеокадастру у Троїцькому районі Луганської області, про визнання договору оренди землі недійсним та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Позивач подала до суду клопотання про призначення у цивільній справі судової почеркознавчої експертизи, так як вважає, що договір оренди землі, укладений 12 лютого 2008 року від імені орендодавця ОСОБА_2 з орендарем СФГ Олександрівське особисто ОСОБА_2 не підписувався.

Суд, вивчивши доводи клопотання, приходить до наступного.

У відповідності до ч. 1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно з ч.1 ст. 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги, що для вирішення вимог позивача необхідні спеціальні знання, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про призначення у справі почеркознавчої експертизи.

Провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 103, 104, 252, 253 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення судової почеркознавчої експертизи - задовольнити.

Призначити по справі судову почеркознавчу експертизу та доручити її проведення Донецькому науково-дослідному інституту судових експертиз (84112, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Поштова, 67).

На розгляд експерта поставити наступне питання:

- чи виконаний підпис в договорі оренди землі, укладеному 12 лютого 2008 року від імені орендодавця ОСОБА_2 з орендарем СФГ Олександрівське особисто ОСОБА_2 , чи іншою особою?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385КК України про дачу завідомо неправдивого висновку і за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Витрати з проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

Направити Донецькому науково-дослідному інституту судових експертиз для проведення експертизи матеріали цивільної справи разом із оригіналами витребуваних судом документів.

Провадження у справі зупинити до закінчення проведення судової почеркознавчої експертизи та повернення справи до Троїцького районного суду Луганської області.

Роз`яснити учасникам справи вимогист.109 ЦПК України, що уразі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження, а у випадку її оскарження, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення із урахуванням п.п 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України (в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017 року).

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.І.Суський

Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу90012160
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —433/1501/19

Постанова від 01.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Гаврилюк В. К.

Постанова від 01.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Гаврилюк В. К.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Гаврилюк В. К.

Ухвала від 05.02.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Гаврилюк В. К.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Гаврилюк В. К.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Суський О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні