Ухвала
від 22.06.2020 по справі 902/1188/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"22" червня 2020 р. Cправа № 902/1188/15

Господарський суд Вінницької області в складі головуючого судді Тісецького С.С., при секретарі судового засідання Поцалюк Н.В., розглянувши в приміщенні суду матеріали у справі

за заявою : Головного управління ДПС у Вінницькій області

до : Приватного акціонерного товариства "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" про визнання банкрутом

представники сторін

арбітражний керуючий (ліквідатор) Болховітін В.М.

ГУ ПФУ у Вінницькій області: Пилипишина І.І., за довіреністю

ГУ ДПС у Вінницькій області: Подолян Я.В., за довіреністю

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває справа за заявою ГУ ДПС у Вінницькій області про банкрутство ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4".

Провадження у справі перебуває на стадії ліквідаційної процедури боржника.

Так, постановою від 20.01.2020 року припинено процедуру санації ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" та повноваження керуючого санацією - арбітражного керуючого Болховітіна В.М.; визнано ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Болховітіна В.М.

Ухвалою від 25.05.2020 року справу призначено до розгляду на 22.06.2020 року.

19.06.2020 року до суду від арбітражного керуючого Болховітіна В.М. надійшли наступні документи: звіт № 02-22/353 від 19.06.2020 року про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації банкрута у даній справі; остаточний звіт ліквідатора № 02-22/354 від 19.06.2020 року, в якому останній просить суд: затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та закрити провадження у справі про банкрутство; до даного звіту також додано ліквідаційний баланс банкрута та підтверджуючі документи.

22.06.2020 року до суду від арбітражного керуючого Болховітіна В.М. надійшов лист № 02-22/357 від 22.06.2020 року з додатками до остаточного звіту.

В судове засідання на визначену дату з`явились арбітражний керуючий та представники ГУ ПФУ у Вінницькій області та ГУ ДПС у Вінницькій області. Інші учасники справи в судове засідання не з`явились.

В ході розгляду справи арбітражний керуючий надав пояснення щодо обставин, викладених у звітах та просив їх затвердити.

Представники кредиторів не заперечили щодо затвердження звітів ліквідатора.

Поряд з цим, суд зазначає, що в провадженні суду в межах справи про банкрутство ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" перебуває на розгляді позовна заява ДП "Чернівецький облавтодор" ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" до ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" про стягнення 945 009,32 грн., розгляд якої по суті призначено на 06.07.2020 року.

Відтак, розгляд та затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута в даному судовому засіданні є передчасним.

Враховуючи наведені вище обставини, суд дійшов висновку про призначення розгляду справи, в тому рахунку, остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на іншу дату.

Крім того, судом розглянуто звіт арбітражного керуючого Болховітіна В.М. № 02-22/353 від 19.06.2020 року про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації банкрута у даній справі.

Так, зі змісту звіту та доданих до нього доказів вбачається, що постановою суду від 20.01.2020 року визнано ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4" банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Болховітіна В.М.

Під час виконання повноважень ліквідатором проведено інвентаризацію та оцінку активів банкрута, через Електронну торгову систему Прозорро. Продажі реалізовано рухоме та нерухоме майно; не менш як один раз на місяць ліквідатор подавав комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію; проведено впорядкування архівних документів та передано на зберігання, закрито рахунки банкрута у банківських установах, виплачено вихідну допомогу звільненим працівникам банкрута скасовано реєстрацію випуску акцій, проведено інші дії, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства. На підприємстві відсутні будь-які майнові активи та грошові кошти.

Під час ліквідаційної процедури на рахунок підприємства від реалізації майна надійшло 3 530 515,47 грн., від погашення дебіторської заборгованості 75 129,75 грн.

Кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів у порядку ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, а саме:

вимоги першої черги: відшкодування судових витрат ГУ ДПС у Вінницькій області - 4 204,00 грн.; відшкодування судових витрат ГУ ПФУ у Вінницькій області - 4 204,00 грн.; вимоги кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати, згідно з реєстром вимог кредиторів 695 580,92 грн.; некомпенсовані авансові втрати працівників підприємства - 47 276,10 грн.; добові працівників підприємства за період 2011-2015рр. - 218 277,00 грн.; нарахована з/плата за березень 2020 року - 711,38 грн.; компенсація за невикористану відпустку 293 580,99 грн.; компенсація за невикористану відпустку станом на 23.03.2020 року - 273 657,10 грн.; вихідна допомога звільненим працівникам - 48 532,58 грн.;

вимоги другої черги: ГУ ДПС у Вінницькій області - 163 904,75 грн.; ГУ ПФУ у Вінницькій області - 42 965,88 грн.;

частково погашено вимоги третьої черги: ГУ ДПС у Вінницькій області (земля, ПДВ) - 977 014,70 грн.; ГУ ДПС у Вінницькій області (ПДВ) - 36 681,95 грн.

Непогашені вимоги, згідно реєстру кредиторів: вимоги третьої черги: ГУ ДПС у Вінницькій області - 298 490,50 грн.; вимоги шостої черги: ГУ ДПС у Вінницькій області - 1 328 068,75 грн.

Також, у звіті відображено витрати, пов`язані зі здійсненням ліквідаційної процедури банкрута у даній справі, згідно наведеної таблиці.

На засіданні комітету кредиторів 15.06.2020 року схвалено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації та вирішено направити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації до суду на затвердження.

Посилаючись на положення ст. 30 КУ з процедур банкрутства, арбітражний керуючий просить суд затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації.

На підтвердження обставин, викладених у звіті, арбітражним керуючим додано відповідні докази.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України. Судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно ч. 6 ст. 12 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

При цьому, 21.10.2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 КУ з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

В силу ч. 1, ч. 2 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 79 ГПК України, достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

За змістом ст. 86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Приписи ч.ч. 1,2,4,6 ст. 30 КУ з процедур банкрутства визначають, що арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

На засіданні комітету кредиторів боржника 15.06.2020 року, окрім іншого, було схвалено звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації.

Враховуючи наведені вище обставини та положення законодавства, суд дійшов висновку про затвердження звіту арбітражного керуючого Болховітіна В.М. № 02-22/353 від 19.06.2020 року про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками ліквідаційної процедури ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4".

Керуючись ст.ст. 1, 2, 9, 30 КУ з процедур банкрутства, ст. ст. 2, 3, 13, 18, 73, 74, 76-79, 86, 232, 234-236 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт арбітражного керуючого Болховітіна В.М. № 02-22/353 від 19.06.2020 року про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат у справі № 902/1188/15 за підсумками ліквідаційної процедури.

2. Справу, в тому рахунку остаточний звіт ліквідатора № 02-22/354 від 19.06.2020 року, призначити до розгляду на 06.07.2020 року - 11:30 год., в приміщенні Господарського суду Вінницької області (вул. Пирогова, 29, м. Вінниця).

3. Явку ліквідатора визнати обов`язковою. Явка кредиторів - на їх розсуд.

4. Копію ухвали направити згідно переліку рекомендованим листом; та на електронні адреси: ГУ ДПС у Вінницькій області - vin.official@tax.gov.ua; ГУ ПФУ у Вінницькій області - gu@vn.pfu.gov.ua; арбітражному керуючому (ліквідатору ПрАТ "Вінницьке мостобудівельне управління № 4") Болховітіну В.М.: ІНФОРМАЦІЯ_1; ІНФОРМАЦІЯ_2.

Згідно ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ухвали та постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, прийняті господарським судом у справі про банкрутство, набирають законної сили з моменту їх прийняття, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені ст.ст. 254-256, пп. 17.5 п. 17 ч. 1 перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Тісецький С.С.

Віддрук. прим.:

1- до справи;

2 - ПАТ "Державний ощадний банк України", м. Вінниця, вул. Соборна, 71, 21050.

Дата ухвалення рішення22.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90081241
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —902/1188/15

Судовий наказ від 07.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Рішення від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 22.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тісецький С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні