Ухвала
від 02.12.2009 по справі 24/266
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

02.12.09 р. № 24/266

за позовом: Суб' єкта під приємницької діяльності-фіз ичної особи ОСОБА_1, м. Доне цьк

до відповідача: Публічного акціонерного товариства ком ерційного банку „ПриватБанк ” в особі філії “Донецьке рег іональне управління” Публіч ного акціонерного товариств а комерційного банку „Приват Банк”, м. Донецьк

про стягнення 8 465 грн. 72 коп.

Суддя Н.В. Ломовцева

Помічник судді Петрова В.П.

Представники сторін:

Від позивача: ОСОБА_2 - довір.

Від відповідача: не з' яви вся.

Суб' єкт підприємницької діяльності-фізична особа О СОБА_1, м. Донецьк звернулась до господарського суду Доне цької області з позовом до Пу блічного акціонерного товар иства комерційного банку „Пр иватБанк” в особі філії “Дон ецьке регіональне управлінн я” Публічного акціонерного т овариства комерційного банк у „ПриватБанк”, м. Донецьк про стягнення 9 294 грн. 31 коп., з яких 8 465 грн. 72 коп. недоотриманої оре ндної плати, 702 грн. 65 коп. збиткі в від інфляції та 125 грн. 94 коп. 3% р ічних.

Заявою від 10.11.2009р. позивач зме ншив позовні вимоги та проси ть стягнути з відповідача 8 465 г рн. 72 коп., від стягнення 702 грн. 65 к оп. збитків від інфляції та 125 г рн. 94 коп. 3% річних відмовився.

Відповідач заявами від 12.11.2009р . просив направити справу за територіальною підсудністю в господарський суд Дніпроп етровської області, в обґрун тування чого надав Статут Пу блічного акціонерного товар иства комерційного банку „Пр иватБанк” та Положення п ро філію „Донецьке регіональ не управління” Публічного ак ціонерного товариства комер ційного банку „ПриватБанк”.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 Господ арського процесуального код ексу України справи у спорах , що виникають при виконанні г осподарських договорів та по іншим підставам розглядають ся господарським судом за мі сцезнаходженням відповідач а.

Позивачем у позові відпові дачем визначено - Публічне акціонерне товариство комер ційний банк „ПриватБанк”.

Відповідно до Статуту Публ ічного акціонерного товарис тва комерційного банку „Прив атБанк” банк є юридичною осо бою і може від свого імені наб увати права та обов' язки, бу ти позивачем, відповідачем т а будь-яким іншим учасником п роцесу в усіх судах, що створю ються і діють відповідно до з аконодавства України.

Згідно п. 2.7. Статуту банк ств орює на території України та за її межами філії. Філії ство рюються з метою здійснення б анківської діяльності від ім ені банку та не мають статусу юридичної особи.

З Положення про філію „ Донецьке регіональне управл іння” Публічного акціонерно го товариства комерційного б анку „ПриватБанк” вбачаєтьс я, що філія є відокремлеленим структурним підрозділом Пуб лічного акціонерного товари ства комерційного банку „При ватБанк”, не має статусу юрид ичної особи і здійснює свою д іяльність від імені банку, в м ежах повноважень, наданих їй банком, та закріплених в цьом у Положенні.

Межі діяльності філії визн ачаються юридичною особою і відображені у розділі 2 Пол оження.

Відповідно до п. 3.1.5. Положе ння філія має право від іме ні банку звертатися з позова ми і заявами до суду. Філія не має права бути відповідачем.

Таким чином право здійснен ня представницької функції ф ілії від імені банку саме як в ідповідача Положенням н е встановлено.

Відповідно до ч. 3 ст. 95 Цивіль ного кодексу України філії т а представництва не є юридич ними особами. Вони наділяють ся майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підста ві затвердженого нею положен ня.

Оскільки коло повноважень філії юридичної особи стосо вно здійснення у господарськ ому суді повноваження сторон и у справі від імені цієї особ и визначається установчими д окументами останньої, положе нням про філію, і право предст авляти банк як відповідача у філії відсутнє, суд вважає не обхідним передати справу за підсудністю до господарсько го суду за місцезнаходженням юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 17 Господ арського процесуального код ексу України якщо справа не п ідсудна даному господарсько му суду, матеріали справи над силаються господарським суд ом за встановленою підсудніс тю.

Враховуючи вищевикладене, матеріали справи 24/266 повинні б ути надіслані за встановлено ю підсудністю - до господар ського суду за місцем знаход ження юридичної особи, а саме до господарського суду Дніп ропетровської області.

На підставі викладеного, ст . 95 Цивільного кодексу України , керуючись ст.ст. 15, 17, 86 Господар ського процесуального кодек су України, суд

У Х В А Л И В :

Справу № 24/266 за позовом Суб' єкта підприємницької діяльн ості-фізичної особи ОСОБА_1 , м. Донецьк до Публічного ак ціонерного товариства комер ційного банку „ПриватБанк” в особі філії “Донецьке регіо нальне управління” Публічно го акціонерного товариства к омерційного банку „ПриватБа нк”, м. Донецьк про стягнення 8 465 грн. 72 коп. надіслати за вста новленою підсудністю до госп одарського суду Дніпропетро вської області.

Додаток (для господарськог о суду Дніпропетровської обл асті): справа № 24/266 на 71 аркуші.

Суддя

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення02.12.2009
Оприлюднено20.01.2011
Номер документу9017326
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/266

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Рішення від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Рішення від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Величко Н.В.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 02.12.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ломовцева Н.В.

Ухвала від 26.10.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ломовцева Н.В.

Рішення від 14.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смілянець В.В.

Ухвала від 05.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смілянець В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні