Ухвала
від 06.07.2020 по справі 908/2532/16
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

про призначення справи до розгляду

06.07.2020 року м. Дніпро Справа № 908/2532/16

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Вечірко І.О. (доповідач)

судді Кузнецов В.О., Чередко А.Є.

перевіривши матеріали апеляційної

скарги Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України"

на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 09.06.2020 року (повний текст складено 15.06.2020 року)

у справі № 908/2532/16 (суддя - Ніколаєнко Р.А., м. Запоріжжя)

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія", м. Запоріжжя

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 09.06.2020 року задоволено клопотання ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" арбітражного керуючого Загрія Р.О. від 09.06.2020 року № 02-19/180. Встановлено ліквідатору ТОВ "Будспеціндустрія" арбітражному керуючому Загрія Р.О. з 21.10.2019 року основну грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень, сплату якої здійснювати у відповідності до абзацу 7 частини 2 статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства. Затверджено звіт арбітражного керуючого Загрія Р.О. про нарахування та виплату грошової винагороди в сумі 325 486,14 грн., здійснення та відшкодування витрат в сумі 23 751,58 грн., з яких відшкодовано 22 958,49 грн., за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" з 24.10.2016 року по 31.03.2020 року. Стягнуто з Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" на користь арбітражного керуючого Загрія Романа Олеговича нараховану грошову винагороду в сумі 325 486,14 грн. та понесені витрати в сумі 793,09 грн. за період виконання повноважень ліквідатора у справі № 908/2532/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія". Затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія". Ліквідовано банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія". Закрито провадження у справі. Зобов`язано ліквідатора передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута. Зазначено, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" подало апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу Господарського суду Запорізької області від 09.06.2020 року в частині: затвердження звіту арбітражного керуючого Загрія Р.О. про нарахування та виплату грошової винагороди в сумі 325 486,14 грн., здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" з 24.10.2016 року по 31.03.2020 року; стягнення з Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" на користь арбітражного керуючого Загрія Романа Олеговича нарахованої грошової винагороди в сумі 325 486,14 грн. та понесених витрат в сумі 793,09 грн. за період виконання повноважень ліквідатора у справі № 908/2532/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія".

Відповідно до статті 262 Господарського процесуального кодексу України про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу. До відкриття апеляційного провадження учасники справи мають право подати заперечення проти відкриття апеляційного провадження. Питання про відкриття апеляційного провадження у справі вирішується не пізніше п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або заяви про усунення недоліків, поданої у порядку, передбаченому статтею 260 цього Кодексу. В ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу.

В апеляційній скарзі скаржник просить зупинити дію ухвали Господарського суду Запорізької області від 09.06.2020 року в частині стягнення з АТ "Державний експортно-імпортний банк України" на користь арбітражного керуючого Загрія Р.О. грошової винагороди та понесених витрат за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" у розмірі 325 486,14 грн. - грошова винагорода, у розмірі 763,09 грн. - організаційно-технічні витрати.

Вказане клопотання мотивовано тим, що наказ у даній справі вже виданий для виконання. Не зупинення дії оскаржуваної ухвали до розгляду апеляційним господарським судом апеляційної скарги по суті призведе до порушення прав та інтересів скаржника.

Розглянувши зазначене клопотання боржника, апеляційний господарський суд враховує наступне.

Згідно із частиною 4 статті 9 Кодексу України з процедур банкрутства ухвали та постанова про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, прийняті господарським судом у справі про банкрутство, набирають законної сили з моменту їх прийняття, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до частини 5 статті 262 Господарського процесуального кодексу України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Таким чином, Господарським процесуальним кодексом України передбачена можливість зупинення дії оскаржуваного рішення лише в разі подання апеляційної скарги з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Разом з тим, у даній справі оскаржується ухвала місцевого господарського суду, яка відповідно до вимог частини 4 статті 9 Кодексу України з процедур банкрутства набрала законної сили негайно після її оголошення - 09.06.2020 року.

На підставі викладеного та, враховуючи положення статті 129 Конституції України, якою визначено одну із засад судочинства - рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд відхиляє клопотання скаржника про зупинення дії оскаржуваної ухвали.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення даної ухвали від учасників провадження у справі не надійшло.

Враховуючи, що апеляційна скарга відповідає вимогам статті 258 Господарського процесуального кодексу України, то підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні. В зв`язку з чим, апеляційний господарський суд вважає за можливе відкрити апеляційне провадження у даній справі.

Керуючись статтями 232, 234, 235, 262, 263, 267, 268, 269, 270 Господарського процесуального кодексу України, апеляційний господарський суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 09.06.2020 року у справі № 908/2532/16 в частині: затвердження звіту арбітражного керуючого Загрія Р.О. про нарахування та виплату грошової винагороди в сумі 325 486,14 грн., здійснення та відшкодування витрат за період виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Будспеціндустрія" з 24.10.2016 року по 31.03.2020 року; стягнення з Акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" на користь арбітражного керуючого Загрія Романа Олеговича нарахованої грошової винагороди в сумі 325 486,14 грн. та понесених витрат в сумі 793,09 грн. за період виконання повноважень ліквідатора у справі № 908/2532/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будспеціндустрія".

Розгляд апеляційної скарги призначити в судовому засіданні на 19 серпня 2020 року о 10:30.

Повідомити учасників провадження у справі, що засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 65, зал засідань № 201.

Відзив на апеляційну скаргу надається до апеляційного господарського суду з наданням доказів надсилання (надання) його копії та доданих до нього документів іншим учасникам справи протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження, а заперечення на відзив - протягом п`яти днів з дня його отримання.

Роз`яснити учасникам провадження у справі, що відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог статті 263 Господарського процесуального кодексу України.

Учасники провадження у справі протягом п`яти днів з дня вручення копії даної ухвали мають право подати до суду клопотання та заяви (за наявності), додаткові докази (за наявності) та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції. Заперечення на заяви та клопотання подаються протягом п`яти днів з дати отримання відповідного клопотання чи заяви.

До всіх документів, що подаються до суду, додаються докази направлення їх копій та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Учасники провадження у справі при наданні відповіді на відзив, заперечень, пояснень тощо на відповідні документи, отримані від інших учасників справи, повинні надати суду докази в підтвердження дати отримання таких документів для перевірки судом встановлених вище строків.

Попередити учасників провадження у справі, що заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду. Згідно з частиною 2 статті 169 Господарського процесуального кодексу України заяви, клопотання і заперечення подаються тільки в письмовій формі. У разі ненадання заперечень, пояснень, клопотань, заяв, додаткових доказів у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Відсутність вказаних документів не перешкоджає перегляду судового рішення.

Явка представників учасників провадження у справі в судове засідання не є обов`язковою.

У випадку безпосередньої участі учасників провадження у справі в судовому засіданні обов`язковою є наявність засобів особистого захисту (масок, рукавичок тощо).

Обмежити доступ до приміщення суду на період дії карантину осіб, які не є представниками учасників провадження у справі (вільних слухачів).

Головуючий суддя


І.О. Вечірко

Суддя


В.О. Кузнецов

Суддя


А.Є. Чередко

Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90204133
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2532/16

Ухвала від 06.10.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Постанова від 26.08.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Судовий наказ від 15.06.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.06.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 18.05.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 22.04.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 05.02.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Ухвала від 16.01.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Огороднік К.М.

Постанова від 03.12.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні