Ухвала
від 23.06.2020 по справі 607/3833/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.06.2020 Справа №607/3833/17

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Дзюбича В.Л.

за участю секретаря Крупи О.А.

представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника третьої особи ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Тернополі заяву ОСОБА_2 про розстрочку виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30 травня 2019 року у справі за позовом Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в особі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з участю третьої особи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку та виселення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулася до суду із заявою про розстрочку виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30.05.2019 року у справі за позовом Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в особі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з участю третьої особи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку та виселення . В обґрунтування поданої заяви зазначила, що вказаним рішенням суду з неї стягнуто в користь ТД ТНТУ ім. І. Пулюя 8705,56 гривень заборгованості за проживання у гуртожитку за період із 02.03.2015 року до 28.02.2017 року та 1600 грн. сплаченого позивачем судового збору. Однак, на даний час у зв`язку із важким матеріальним становищем вона не має можливості виконати рішення суду та сплатити суму боргу. Вказала, що перебуває у відпустці без збереження заробітної плати по місцю роботи ТзОВ Смачний бургер , що підтверджується наказом №33/К від 13.03.2020 року. Просить врахувати ,що з 12.03.2020 року на всій території України установлено карантин (постанова КМ України Про запобігання поширенню на території України COVID -19 від 11.03.2020 року №211

В судовому засіданні ОСОБА_2 заяву підтримала та просить розстрочити виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30 травня 2019 року , так як у зв`язку із важким матеріальним становищем, через відсутність заробітної плати, та інших доходів, виконати рішення не може. Просить розстрочити виконання рішення рівними платежами на 8 місяців ,починаючи з липня 2020 року.

Представник Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя в особі Технічного коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя у судовому засіданні з приводу задоволення заяви ОСОБА_2 про розстрочку виконання рішення заперечив, враховуючи те, що ОСОБА_2 надалі порушує свої зобов`язання зі сплати поточної заборгованості за комунальні послуги та проживання у гуртожитку, не вживає будь-яких заходів щодо оформлення житлової субсидії та зменшення зростаючої заборгованості

Представник третьої особи Тернопільського національного технічного університету ім.І. Пулюя вважає, що заява ОСОБА_2 про надання розстрочки виконання рішення суду від 30.05.2019 року терміном на 8 місяців,починаючи з липня 2020 року не підлягає задоволення, виходячи із підстав, наведених представником позивача.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до переконання, що заява про розстрочку виконання рішення суду не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30.05.2019 року, залишеним без змін постановою Тернопільського апеляційного суду від 05.09.2019 року, позовні вимоги Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в особі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя задоволено частково. Стягнуто із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (проживає: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код: НОМЕР_1 ) в користь Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (м. Тернопіль, вул. Генерала М. Тарнавського, 7, розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ в Тернопільській області МФО 838012, ідентифікаційний код 02549121) 8705,56 гривень заборгованості за проживання у гуртожитку за період із 02 березня 2015 року до 28 лютого 2017 року та 1600 грн. сплаченого позивачем судового збору.

Частиною 5 ст. 124 Конституції України передбачено, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до ст. 33 Закону України Про виконавче провадження за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), сторони мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням. Відповідно до ст.435 ЦПК України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця(у випадках, встановлених законом), встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення або розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання її самої або членів її сім`ї, її матеріальний стан; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Розстрочка та відстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення такого рішення, ухвали, постанови.

Відповідно до роз`яснень Пленуму Верховного Суду України, що викладені в п. 10 постанови від 26 грудня 2003 року № 14 Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження , задоволення заяви про розстрочку виконання рішення суду можливе лише у виняткових випадках, які суд визначає, виходячи із особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення суду (хвороба боржника або членів його сім`ї, стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо).

Таким чином, розстрочка виконання рішення суду може бути надана у виняткових випадках, що обумовлюють об`єктивні ускладнення при виконанні судового рішення або наявність яких робить його виконання неможливим.

Відповідно до положень ч. 1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду №607/3833/17 від 14.11.2019 року задоволено заяву ОСОБА_2 , про розстрочку виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30.05.2019 року у справі за позовом Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в особі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з участю третьої особи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку та виселення, в частині розстрочки ОСОБА_2 виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду про стягнення з неї в користь Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя 8705,56 гривень заборгованості за проживання у гуртожитку за період із 02 березня 2015 року до 28 лютого 2017 року терміном на 6(шість) місяців шляхом сплати щомісячного платежу в розмірі 1450(одна тисяча чотириста п`ятдесят) гривень 93 коп.

До поданої заяви про розстрочку виконання рішення суду ОСОБА_2 долучено наказ № 33/К від 13.03.2020 року виданий ТзОВ Смачний бургер Про надання відпустки без збереження заробітної плати , з якого вбачається, що відповідно до частини 3 статті 26 Закону України про відпустку від 15.11.1996 року № 504/96-ВР та постанови КМУ Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 від 11.03.2020 року №211, ОСОБА_2 надано відпустку без збереження заробітної плати за угодою сторін з 16.03.2020 року до закінчення дії карантину.

За таких обставин, суд, проаналізувавши подану заяву про розстрочку виконання рішення суду та її підстави, заслухавши думку учасників судового розгляду, приймаючи до уваги те, що відповідачу ОСОБА_2 ухвалою Тернопільського міськрайонного суду №607/3833/17 від 14.11.2019 року задоволено заяву ОСОБА_2 про розстрочку виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30.05.2019 рокутерміном на 6(шість) місяців шляхом сплати щомісячного платежу в розмірі 1450(одна тисяча чотириста п`ятдесят) гривень 93 коп., також враховуючи те, що ухвалу суду про розстрочку рішення суду ОСОБА_2 не виконала, надалі порушує свої зобов`язання зі сплати поточної заборгованості , вважає, що у задоволення заяви,слід відмовити.

Відмовляючи у задоволенні заяви ОСОБА_2 про розстрочку виконання рішення суду, суд також враховує той факт , що з моменту ухвалення рішення суду та до часу подання повторної заяви про розстрочку виконання рішення суду пройшло більше одного року , з урахуванням того ,відповідно до положень ч.5 ст.435 ЦПК України розстрочка виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення такого рішення.

Керуючись ст.ст.258-260, п.26 ч.1 ст.353, ст.354, ст.435 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_2 про розстрочку виконання рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30 травня 2019 року у справі за позовом Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя в особі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя з участю третьої особи Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за проживання в гуртожитку та виселення - відмовити .

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи мають право подати апеляційну скаргу на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду або через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в порядку, визначеному п.15.5 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи(вирішення питання) без повідомлення(виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не була вручені у день його(її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддяВ. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90220263
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за проживання в гуртожитку та виселення

Судовий реєстр по справі —607/3833/17

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 05.09.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Постанова від 05.09.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 30.05.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні