Ухвала
від 07.07.2020 по справі 383/572/20
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/572/20

Номер провадження 2-о/383/30/20

УХВАЛА

07 липня 2020 року суддя Бобринецького районного суду Кіровоградської області Бондаренко В.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа - Бобринецька міська об`єднана територіальна громада, про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Бобринецького районного суду Кіровоградської області з вказаною заявою у якій просить встановити факт родинних відносин між її батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 та його матір`ю ОСОБА_3 , 1939 року народження, померлою ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме, що ОСОБА_2 є рідним сином ОСОБА_3 .

Згідно змісту ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

За правилами Цивільного процесуального кодексу України, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України.

В порушення вимог п.8)ч.3 ст.175 ЦПК України в заяві не зазначені відомості щодо наявності у заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Також в порушення вимог п.9) ч. 3 ст.175 ЦПК України в заяві відсутній попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Крім того, в порушення п.10) ч. 3 ст.175 ЦПК України в заяві відсутнє підтвердження про те, що заявником не подано іншої заяви до цієї ж заінтересованої особи з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до змісту ст.318 ЦПК України у заяві про встановлення факту повинно бути зазначено: який факт заявник просить встановити та з якою метою; причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; докази, що підтверджують факт. До заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.

Однак до заяви не додано докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, зокрема щодо мети встановлення факту - необхідність оформлення спадкових прав, наявність у спадкодавця майна, що підлягає спадкуванню. Крім того, заявником не надано доказів щодо неможливості відновлення втрачених документів - свідоцтва про народження ОСОБА_2 , правовстановлюючого документу на спадкове майно.

В силу вимог ч.ч. 1, 2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладені обставини, приходжу до висновку, що заява подана без додержання вимог передбачених у ст.ст. 175, 318 ЦПК України, а тому вважаю доцільним залишити заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин без руху та надати строк для виправлення недоліків заяви, роз`яснити заявнику, що в разі невиконання ухвали в зазначений судом строк заява буде вважатися неподаною і буде повернута заявнику.

Керуючись ст.ст. 175, 185, 260, 318 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Бобринецька міська об`єднана територіальна громада, про встановлення факту родинних відносин - залишити без руху.

Запропонувати заявнику ОСОБА_1 виправити недоліки заяви протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали, а саме: надати уточнену заяву для суду та її копію відповідно до кількості заінтересованих осіб із зазначенням: відомостей щодо наявності у заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які заявник поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження про те, що заявником не подано іншої заяви до цієї ж заінтересованої особи з тим самим предметом та з тих самих підстав; додати до заяви докази, що підтверджують викладені в заяві обставини, зокрема щодо наявності у спадкодавця спадкового майна та щодо неможливості відновлення втрачених документів.

Копію ухвали про залишення заяви без руху надіслати заявнику.

У разі не усунення зазначених недоліків у встановлений строк заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана суддею 07.07.2020 року.

Суддя В.В. Бондаренко

СудБобринецький районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90247213
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —383/572/20

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні