Ухвала
від 07.07.2020 по справі 607/10628/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07.07.2020 Справа №607/10628/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді - Сливка Л. М

за участі секретаря судового засідання - Хамелко О. Ю., представника позивача - адвоката Ходюк Катерини Миколаївни, представників відповідачів - адвоката Ловчук Марії Василівни та ОСОБА_1 , під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Байковецької сільської ради Тернопільського району, Тернопільської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та визнання протиправним та скасування пункту рішення сільської ради,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває вказана цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Байковецької сільської ради Тернопільського району, Тернопільської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та визнання протиправним та скасування пункту рішення сільської ради .

У підготовчому судовому засіданні представник позивачки адвокат Ходюк К. М. заявила клопотання про призначення судової земельно-технічної експертизи, проведення якої просить доручити експертам Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4, покликаючись на те, що для з`ясування обставин, які мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо та сторонами не надано відповідних висновків експертів із цих самих питань. А тому зазначені обставини можуть бути встановлені шляхом проведення судової земельно-технічної експертизи шляхом роз`яснення експертами наступних запитань: Чи відповідають вимогам земельного законодавства та іншим нормативним документам з питань землеустрою та землекористування Технічна документація та її затвердження із землеустрою щодо складення документів, що посвідчують право спільної сумісної власності на земельні ділянки землекористувачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , по АДРЕСА_1 (в межах населеного пункту), Тернопільського району, Тернопільської області, виготовлену відповідно до Договору № 352 від 05 червня 2011 року Товариством з обмеженою відповідальністю ГЕОЗЕМСЕРВІС , код ЄДРПОУ35069003, місцезнаходження: офіс 4, вул. Живова, 32А, м. Тернопіль ? Якщо не відповідають, то у чому полягають невідповідності ? Яка фактична площа земельної ділянки, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_2 , користувачем якої є ОСОБА_2 , із цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ? Яка фактична площа земельної ділянки, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_2 , власниками якої є ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , із цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ? Чи має місце порушення землекористування, зокрема, порушення меж та накладення земельних ділянок, що знаходяться за адресою - АДРЕСА_3 ?

Представник позивачки у судовому засіданні підтримала заявлене клопотання та просила його задовольнити. Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Представники відповідачів щодо задоволення клопотання заперечили, оскільки вважають, що не доведено порушення будь-яких прав позивачки.

При вирішенні клопотання, суд приймає до уваги наступне :

Відповідно до Закону України «Про судову експертизу» судова експертиза - це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних об`єктів, явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні, зокрема, суду. .

Згідно із вимогами частин 1, 3, 5 ст. 103 Цивільного процесуального кодексу України для з`ясування обставин, які мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо та сторонами не надано відповідних висновків експертів із цих самих питань. При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їх думку, потребує висновку експерта. У раз відхилення або зміни питань ,запропонованих учасниками справи,суд, зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

Суд, заслухавши клопотання представника позивача , міркування з приводу заявленого клопотання представників відповідачів , враховуючи те, що для з`ясування обставин , які мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити ці обставини неможливо та сторонами не надано висновків експертів із цих самих питань, приходить до висновку про те, що у даній справі слід призначити судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, 46025, м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 4, на вирішення якої поставити запропоновані позивачем питання у повному обсязі.

Відповідно до вимог п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у випадку призначення експертизи.

При цьому провадження у цивільній справі підлягає зупиненню на час проведення експертизи відповідно із вимогами п. 9 ч. 1 ст. 253 ЦПК України.

Керуючись статтями 103, 104, 107, 252, 253, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , Байковецької сільської ради Тернопільського району, Тернопільської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та визнання протиправним та скасування пункту рішення сільської ради, судову земельно-технічну експертизу.

Проведення експертизи доручити експертам Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (вул. Січових Стрільців, 4, м. Тернопіль, 46025).

На вирішення експерта поставити наступні питання:

Чи відповідають вимогам земельного законодавства та іншим нормативним документам з питань землеустрою та землекористування Технічна документація та її затвердження із землеустрою щодо складення документів, що посвідчують право спільної сумісної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 на земельну ділянку кадастровий номер 61252831000200010466 , що розташована по АДРЕСА_1 (в межах населеного пункту), Тернопільського району, Тернопільської області, виготовлена відповідно до Договору № 352 від 05 червня 2011 року Товариством з обмеженою відповідальністю ГЕОЗЕМСЕРВІС , код ЄДРПОУ35069003, місцезнаходження: офіс 4, вул. Живова, 32А, м. Тернопіль ? Якщо не відповідають, то у чому полягають невідповідності ?

Яка фактична площа земельної ділянки, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_2 , користувачем якої є ОСОБА_2 , із цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ?

Яка фактична площа земельної ділянки кадастровий номер 61252831000200010466 із цільовим призначенням - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд , що знаходиться за адресою : АДРЕСА_2 , власниками якої є ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ?

Чи має місце порушення землекористування, зокрема, порушення меж та накладення земельних ділянок, що знаходяться за адресою - АДРЕСА_3 ?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Надати експертам матеріали цивільної справи № 607/10628/19

Зобов`язати позивача ОСОБА_2 провести оплату вартості експертизи.

Провадження у цивільній справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення повного тексту судового рішення. Якщо ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Дата складення ухвали 07 липня 2020 року .

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено09.07.2020
Номер документу90272920
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та визнання протиправним та скасування пункту рішення сільської ради

Судовий реєстр по справі —607/10628/19

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Постанова від 06.10.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні