Ухвала
від 08.07.2020 по справі 380/2680/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/2680/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

08 липня 2020 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі: головуючого - судді Карп`як О.О., секретар судового засідання Лубоцька Н.І., розглянувши в підготовчому судовому засіданні справу за позовом Акціонерного товариства Українська залізниця в особі Відокремленого підрозділу товариства-філії Стрийський вагоноремонтний завод Акціонерного товариства Українська залізниця до Західного офісу Держаудитслужби про визнання протиправними і скасування вимог,-

в с т а н о в и в:

До суду надійшла позовна заява Акціонерного товариства Українська залізниця (03680, м. Київ, вул. Тверська, 5) в особі Відокремленого підрозділу товариства-філії Стрийський вагоноремонтний завод Акціонерного товариства Українська залізниця (82405, Львівська область, м. Стрий, вул. Зубенка, 2) до Західного офісу Держаудитслужби (79000, м. Львів, вул. Костюшка, 8) про визнання протиправними і скасування вимог.

Ухвалою суду від 09 квітня 2020 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу час на усунення недоліків

Ухвалою від 21 квітня 2020 року відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі та призначено підготовче засідання.

В підготовче засідання, призначене на 08 липня 2020 року представники сторін не прибули, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Представник позивача 24.06.2020 подав клопотання про проведення підготовчого засідання без участі уповноваженого представника.

06.07.2020 від відповідача надійшло клопотання у якому просить провести судове засідання, призначене на 08.07.2020 без їх участі або перенести його на іншу дату.

Відповідно до ч.3 ст.173 КАС України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Частиною 4 ст.173 КАС України визначений строк проведення підготовчого засідання.

Так, відповідно до зазначеної норми, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Частиною 2 ст. 181 КАС України визначено випадки, за яких суд обов`язково відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження:

1) визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч.6 ст.181 КАС України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема, у випадках:

1) необхідності заміни відведеного експерта, перекладача, спеціаліста;

2) невиконання учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження;

3) неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу;

4) необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Також суд зазначає, що відповідно до частин 1, 2, 3 статті 173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду

Суд зазначає, що сторони не заявили клопотання про продовження підготовчого провадження.

Також суд зауважує, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" (далі - Закон № 540) внесені зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, яким продовжено процесуальні строки, але даним Законом не продовжено строки проведення підготовчого засідання, визначених ст. 173 КАС України.

Оскільки під час підготовчого провадження виконані усі дії на виконання завдань підготовчого провадження, визначеному ст.173 КАС України, та судом не встановлені підстави за яких може бути продовжено строк підготовчого провадження, суд дійшов висновку про відсутність підстав для продовження підготовчого провадження.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.2 ст.180 КАС України у підготовчому засіданні суд вирішує питання, зазначені даною нормою.

Відповідно до ч.4 ст.180 КАС України клопотання та заяви учасника справи з питань, визначених у частині третій цієї статті, подані після закриття підготовчого засідання, залишаються без розгляду, за винятком випадків, коли вони стосуються доказів, поданих після закриття підготовчого засідання.

За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суддею проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи.

Керуючись статтями 173, 183, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України суд,-

у х в а л и в:

Підготовче провадження в адміністративній справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Судовий розгляд відбудеться 02 вересня 2020 року о 12:30 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул. Чоловського,2, зал судових засідань №6,поверх1).

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Карп`як Оксана Орестівна

Дата ухвалення рішення08.07.2020
Оприлюднено13.07.2020
Номер документу90297047
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними і скасування вимог

Судовий реєстр по справі —380/2680/20

Рішення від 12.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 21.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні