Ухвала
від 10.07.2020 по справі 491/308/19
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №491/308/19

УХВАЛА

10 липня 2020 року м. Ананьїв

Ананьївський районний суд Одеської області в складі головуючого судді Желяскова О.О., розглянувши заяву представника ФГ "Церна" та ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) до ОСОБА_1 та Фермерського господарства Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ананьївського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа №491/308/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) до ОСОБА_1 та Фермерського господарства Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі.

09 липня 2020 року на адресу Ананьївського районного суду Одеської області надійшла заява від представника відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 та відповідача Фермерського господарства "Церна" - Рибакової Людмили Анатоліївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Заява адвоката Рибакової Л.А. обґрунтовується тим, що судове засідання у справі призначено на 16 липня 2020 року на 09 годину 00 хвилин. Представник ОСОБА_1 та ФГ Церна не зможе прибути у зв`язку з територіальною віддаленістю від місця знаходження суду, де буде відбуватися судове засідання.

Однак, ОСОБА_1 та ФГ Церна зацікавлені в тому, щоб судове засідання відбулося, у зв`язку з чим просять суд забезпечити можливість присутності представника ОСОБА_1 та ФГ Церна у вищезазначеному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції.

Найближчий суд до якого представник ОСОБА_1 та ФГ Церна має можливість прибути для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції є Южноукраїнський міський суд, який розташований за адресою: вул.Дружби народів, 3-а, м.Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55001.

Пунктом 3 частини 1 статті 43 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Частиною 1 та 2 статті 58 ЦПК України передбачено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника.

Відповідно до ч.6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно ч.8 ст. 212 ЦПК України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи викладене, суд вважає за доцільне забезпечити участь представника відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 та відповідача Фермерського господарства "Церна" - адвоката Рибакової Людмили Анатоліївни в даному судовому засіданні в режимі відео конференції з Южноукраїнський міським судом Миколаївської області.

Керуючись ст. 43, 212, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника ФГ "Церна" та ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) до ОСОБА_1 та Фермерського господарства Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгросоюз ЛТД" (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі - задовольнити.

Провести підготовче судове засідання, призначене на 16 липня 2020 року на 09 годину 00 хвилин по вказаній цивільній справі, дистанційно в режимі відеоконференції в приміщенні Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, який знаходиться за адресою: 55000, Миколаївська область, м. Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 3-а.

Представнику відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом - ОСОБА_1 та відповідача Фермерського господарства "Церна" - Рибаковій Людмилі Анатоліївні з`явитися до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області для участі в підготовчому судовому засіданні у режимі відеоконференції о 09 годині 00 хвилин 16 липня 2020 року.

Доручити Южноукраїнському міському суду Миколаївської області забезпечити участь представника відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним ОСОБА_1 та відповідача Фермерського господарства "Церна" - адвоката Рибакової Людмили Анатоліївни у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції 16 липня 2020 року о 09 годині 00 хвилин, а також створити необхідні умови для проведення відеоконференції на вказану дату та час, забезпечити судового розпорядника або секретаря судового засідання цього суду, який зобов`язаний перевірити документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд до закінчення судового засідання.

Копію ухвали надіслати до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області, представнику відповідача за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_1 та відповідача Фермерського господарства "Церна" - адвокату Рибаковій Людмилі Анатоліївні, для виконання.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Желясков О.О.

Дата ухвалення рішення10.07.2020
Оприлюднено13.07.2020
Номер документу90309504
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —491/308/19

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Постанова від 25.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 11.01.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 11.01.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні