Ухвала
від 16.07.2020 по справі 491/308/19
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/308/19

УХВАЛА

16 липня 2020 року Ананьївський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Желяскова О.О.

за участю:

секретаря судового засідання - Гула О.Р.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Ананьїв Одеської області цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОСОЮЗ ЛТД (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) до ОСОБА_1 та Фермерського господарства Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Украгросоюз ЛТД (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі,

В С Т А Н О В И В:

На розгляді в Ананьївському районному суді Одеської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ТОВ УКРАГРОСОЮЗ ЛТД до ОСОБА_1 та ФГ Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ТОВ Украгросоюз ЛТД про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі.

13 січня 2020 року до Ананьївського районного суду Одеської області надійшло клопотання представника відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвоката Рибакової Людмили Анатоліївни, повноваження якої підтверджуються копією ордера серії МК №71931 від 19 червня 2019 року (Том справи №1 а.185), про витребування доказів, а саме:

1) Витребування у ТОВ Украгросоюз ЛТД та у Відділу Держкомзему Ананьївського району Одеської області:

• Оригіналу договору оренди землі укладеного між ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз , який зареєстровано у відділі Держкомзему у Ананьївському районі 20 червня 2012 року за № НОМЕР_1 ;

• Оригіналу додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325;

2) Витребувати у Відділі Держкомзему Ананьївського району Одеської області:

- Книгу державної реєстрації договорів оренди землі (для огляду в судовому засіданні) та належним чином завірені копії сторінок книги на яких наявні записи про реєстрацію договорів оренди землі та додаткових угод, а саме:

• договору оренди землі укладеного між ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз , який зареєстровано у відділі Держкомзему у Ананьївському районі 20 червня 2012 року за № НОМЕР_1 ;

• додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325.

Клопотання обґрунтовується тим, що зазначені оригінали документів та огляд книг реєстрації договорів необхідні для повного та всебічного розгляду справи, з`ясування факту державної реєстрації зазначеного договору оренди землі та додаткової угоди до нього, оскільки на наданій позивачем копії договору відсутній рік їх реєстрації.

Також, в клопотанні представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвокат Рибакова Л.А. зазначає, що отримати вказані докази самостійно ОСОБА_1 та його представник не мають змоги, оскільки як особисто ОСОБА_1 , так і його представник зверталися з запитами до Відділу Держгеокадастру в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, але станом на 13 січня 2020 року жодної відповіді не отримали.

На підтвердження зазначеного твердження представником відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвокатом Рибаковою Л.А. до клопотання про витребування доказів додано копію адвокатського запиту від 26 листопада 2019 року (Том справи №2 а.50-51) з підтвердженням його направлення до Відділу Держгеокадастру в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області у вигляді копії фіскального чеку АТ Укрпошта №ПН215600426655 від 29 листопада 2019 року (Том справи №2 а.52), а також копію запиту ОСОБА_1 до Відділу Держгеокадастру в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області від 8 січня 2020 року з відміткою про його отримання (Том справи №2 а.53-54).

У підготовче судове засідання учасники процесу не з`явились.

Представник позивача ТОВ УКРАГРОСОЮЗ ЛТД 16 липня 2020 року у підготовче судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив. Проте, 16 липня 2020 року на адресу суду електронною поштою надійшла заява (Том справи №2 а.100) представника позивача - адвоката Литвиненко Ганни Мірчівни, повноваження якої підтверджені, копією довіреності від 11 червня 2019 року, виданої директором ТОВ Украгросоюз ЛТД Калашник О.І. (Том справи №1 а.171). В зазначеній заяві представник позивача просила суд провести підготовче судове засідання у справі, призначене на 16 липня 2020 року, за її відсутності.

Представник відповідачів за первісним позовом та позивача за зустрічним позовом - адвокат Рибакова Людмила Анатоліївна, повноваження якої на представництво інтересів ФГ Церна підтверджені копією ордера від 4 червня 2019 року серії МК №71929 (Том справи №1 а.149), у підготовче судове засідання не з`явилася, про причини неявки суду не повідомила.

Проте, 16 липня 2020 року на адресу суду надійшло клопотання ОСОБА_2 (Том справи №2 а.103), в якій вона просила суд розглянути клопотання представника відповідачів про витребування доказів, судове засідання, призначене на 16 липня 2020 року провести без участі представника відповідачів.

Відповідно до частини 2 статті 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Частиною 2 статті 223 ЦПК України визначено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; 5) якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи викладене, з урахуванням відомостей про належне повідомлення учасників справи про дату, час і місце судового засідання, наявність їх заяв, суд вважає а можливе розглянути клопотання представника відповідачів про витребування доказів за відсутності учасників справи.

При цьому, відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Приписами ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Суд вивчивши клопотання представника відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвоката Рибакової Л.А. про витребування доказів та матеріали справи, з урахуванням письмових заяв сторін, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно з ч.1 ст.2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч.1 ст.4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Частиною 3 статті 12 та частиною 1 статті 81 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.2 ст.84 ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З матеріалів справи вбачається, що позивач за первісною позовною заявою, звертаючись до суду з даною позовною заявою, просить суд, зокрема, визнати недійсним договір про право користування земельною ділянкою з кадастровим номером 5120281400:01:002:0408, укладений між ОСОБА_1 та ФГ ЦЕРНА ; визнати поновленим договір оренди землі від 20 вересня 2008 року про оренду земельної ділянки з кадастровим номером 5120281400:01:002:0408, укладений між ТОВ Украгросоюз ЛТД та ОСОБА_1 ; визнати укладеною додаткову угоду про поновлення договору оренди землі від 20 вересня 2008 року про оренду земельної ділянки з кадастровим номером 5120281400:01:002:0408.

В якості обґрунтування позовних вимог позивач за первісним позовом зазначає, що 20 вересня 2008 року між фізичною особою ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз було укладено Договір оренди землі, відповідно до якого ДП Украгросоюз отримало в строкове платне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,91 га за адресою: АДРЕСА_1 . Кадастровий номер земельної ділянки 5120281400:01:002:0408 До Договору оренди землі була укладена Додаткова угода.

Як зазначено в позовній заяві, договір оренди землі від 20 вересня 2008 року та Додаткову угоду було зареєстровано у Відділі Держкомзему у Ананьївському районі Одеської області відповідно до вимог законодавства, яке діяло на дату проведення реєстрації, про що на думку позивача, свідчить: Запис від 20 червня 2012 року за №512020004001325 про реєстрацію в Державному реєстрі земель вчинений в Договорі оренди землі від 20 вересня 2008 року та Додатковій угоді засвідчений, підписом реєстратора Яковенко Ю.В. та печаткою реєстраційного органу; Запис в Розділі 4 Поземельної книги, яка відкрита 7 березня 2002 року кадастровим номером 5120281400:01:002:0408, яким визначено, що орендарем земельної ділянки є ДП Украгросоюз , строк оренди до 31 грудня 2018 року.

Також, позивач за первісним позовом зазначає, що відповідно до п.43 розділу Прикінцеві положення Договору оренди землі цей договір набирав чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації. Пунктом 1 Додаткової угоди визначено викласти пункт 8 Договору оренди землі у наступній редакції: 8. Договір укладено на строк до 31.12.2018р. Після закінчення строку договору Орендар має переважне право поновлення його на новий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку дії Договору повідомити письмово Орендодавця про намір продовжити його дію . Строк дії договору оренди землі від 30 вересня 2008 року складає 10 років та 3 місяці.

При цьому, представник відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - ОСОБА_2 просить суд витребувати саме оригінали договору оренди землі, укладеного між ОСОБА_1 та ДП Украгросоюз від 20 вересня 2008 року, який зареєстровано у відділі Держкомзему у Ананьївському районі20 червня 2012 року за №512020004001325, та додаткової угоди до нього.

Також, представник відповідача за первісним позовом просить суд витребувати документи, які можуть спростувати або підтвердити факт державної реєстрації зазначеного договору, а саме Книги державної реєстрації договорів на право тимчасового користування землею.

З наведеного вбачається, що докази, які просить витребувати представник відповідача мають суттєве значення для вирішення справи, оскільки можуть підтвердити або спростувати факти, яким позивач обґрунтовує свої позовні вимоги.

Частиною 1 статті 13 Закону України Про оренду землі (в редакції від 4 червня 2008 року) було визначено, що договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов`язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Статтею 18 Закону України Про оренду землі (в редакції від 4 червня 2008 року) було визначено, що Договір оренди землі набирає чинності після його державної реєстрації.

Відповідно до статті 20 Закону України Про оренду землі (в редакції від 4 червня 2008 року) укладений договір оренди землі підлягає державній реєстрації. Державна реєстрація договорів оренди землі проводиться у порядку, встановленому законом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1998 року №2073, на виконання вимог ст.18 Закону України Про оренду землі , було затверджено Порядок державної реєстрації договорів оренди землі (далі - Порядок від 25 грудня 1998 року №2073).

Пунктом 4 Порядку від 25 грудня 1998 року №2073 було визначено, що забезпечення реєстрації договорів оренди покладається на відповідні державні органи земельних ресурсів: районні відділи земельних ресурсів; управління (відділи) земельних ресурсів у містах обласного і районного підпорядкування.

Відповідно до абзацу 2 пункту 16 Порядку від 25 грудня 1998 року №2073 один зареєстрований примірник договору оренди зберігається у реєстраційній справі, яка передається до архіву державного органу земельних ресурсів, другий передається орендарю, а третій - орендодавцю.

Крім того, пунктом 13 Порядку від 25 грудня 1998 року №2073 було визначено, що після засвідчення факту державної реєстрації договір оренди реєструється у Книзі записів державної реєстрації договорів оренди землі, яка ведеться державним органом земельних ресурсів за формою згідно з додатком. Книга записів державної реєстрації договорів оренди землі ведеться окремо в розрізі кожної сільської, селищної, міської ради, а також у розрізі Київської, Севастопольської міської державної адміністрації. Книга прошнуровується, засвідчується підписами сільського, селищного, міського голови та начальника районного відділу, міського управління (відділу) земельних ресурсів і скріплюється печатками.

Також, питання державної реєстрації договорів оренди землі було врегульовано, в тому числі, Порядком ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі , затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1021.

Відповідно до пункту 16-1 Порядку ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1021 від 9 вересня 2009 року №1021, державна реєстрація договорів оренди земельної ділянки із земель приватної власності здійснюється шляхом внесення відповідних відомостей до Книги записів.

Пунктом 4 Порядку ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1021 Книга записів у паперовому вигляді зберігається у територіальному органі Держземагентства за місцем розташування земельної ділянки.

Земельна ділянка за кадастровим номером 5120281400:01:002:0408, розташована на території Долинської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

Підпунктом 3 пункту 16-2 Порядку ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1021 від 9 вересня 2009 року №1021, для державної реєстрації договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності, договору суборенди земельної ділянки (її частини) власник чи набувач права або уповноважена ними особа подають до відповідного територіального органу Держземагентства заяву договір оренди земельної ділянки із земель приватної власності, договір суборенди земельної ділянки (її частини) (кількість примірників договору повинна бути на один примірник більша, ніж кількість сторін договору).

З наведеного вбачається, що докази, які просить витребувати представник відповідачів можуть знаходитись саме в осіб, в яких їх просить витребувати представник відповідачів.

При цьому, частиною 1 статті 1 Закону України Про інформацію визначено, що документ - матеріальний носій, що містить інформацію, основними функціями якого є її збереження та передавання у часі та просторі, а інформація це будь-які відомості та/або дані, які можуть бути збережені на матеріальних носіях або відображені в електронному вигляді.

Частиною 4 статті 7 Закону України Про інформації визначено, що право на інформацію, створену в процесі діяльності фізичної чи юридичної особи, суб`єкта владних повноважень або за рахунок фізичної чи юридичної особи, Державного бюджету України, місцевого бюджету, охороняється в порядку, визначеному законом.

Частинами 1 та 2 статті 21 Закону України Про інформацію визначено, що інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація. Конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів владних повноважень. Конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

При цьому, Конституційний Суд України, даючи офіційне тлумачення частин першої, другої статті 32 Конституції України, зазначив, що інформація про особисте та сімейне життя особи (персональні дані про неї) - це будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована, а саме: національність, освіта, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров`я, матеріальний стан, адреса, дата і місце народження, місце проживання та перебування тощо, дані про особисті майнові та немайнові відносини цієї особи з іншими особами, зокрема членами сім`ї, а також відомості про події та явища, що відбувалися або відбуваються у побутовому, інтимному, товариському, професійному, діловому та інших сферах життя особи, за винятком даних стосовно виконання повноважень особою, яка займає посаду, пов`язану зі здійсненням функцій держави або органів місцевого самоврядування. Така інформація про фізичну особу та членів її сім`ї є конфіденційною і може бути поширена тільки за їх згодою, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. (абзаци четвертий, п`ятий підпункту 3.3 пункту 3 мотивувальної частини) Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частин першої, другої статті 32, частин другої, третьої статті 34 Конституції України від 20 січня 2012 року № 2-рп/2012 № 2-рп/2012.

Договір, в тому числі про оренду земельної ділянки, з урахуванням наведених роз`яснень Конституційного суду України містить охоронювану законом - конфіденційну інформацію, зокрема щодо особистості сторін договору, як то відомості щодо паспортних документів, реєстраційних номерів облікових карток платників податків, що унеможливлює її отримання стороною у справі безпосередньо.

Суд також бере до уваги, що відділ Держкомзему у Ананьївському районі реорганізовано у Відділ Держземагентства в Ананьївському районі на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2011 року №974.

В свою чергу, Відділ Держземагентства в Ананьївському районі реорганізовано у Відділ Держгеокадастру в Ананьївському районі на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року №5.

В подальшому, на підставі наказу Держгеокадастру від 03 лютого 2017 року №43 Про питання діяльності Головного управління Держгеокадастру в Одеській області відділ Держгеокадастру в Ананьївському районі ліквідовано і його функції і повноваження передано Головне управління Держгеокадастру в Одеській області, місцевим відділом якого є Відділ в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області.

При цьому, частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

У зв`язку з викладеним, суд приходить до висновку, що докази мають бути витребувані у Відділі Держгеокадастру в Ананьївському районі, як правонаступника відділу Держкомзему у Ананьївському районі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.76, 77, 81, 84, 258, 260, 261 ЦПК України суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача за первісним позовом ОСОБА_1 - адвоката Рибакової Людмили Анатоліївни про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОСОЮЗ ЛТД (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) до ОСОБА_1 та Фермерського господарства Церна про визнання договору недійсним, поновлення договору оренди земельної ділянки та визнання додаткової угоди укладеною, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Украгросоюз ЛТД (колишня назва ДП УКРАГРОСОЮЗ ) про визнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі, - задовольнити.

Витребувати з Відділу в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області (66400, Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Героїв України, 48, тел./факс (04863)2-34-82, ananiev.od@land.gov.ua ) оригінал договору оренди землі, укладеного між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз 20 вересня 2008, який зареєстровано у відділі Держкомзему у Ананьївському районі 20 червня 2012 року за № 512020004001325, для його огляду в судовому засіданні.

Витребувати з Відділу в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області (66400, Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Героїв України, 48, тел./факс (04863)2-34-82, ananiev.od@land.gov.ua ) оригінал додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325.

Витребувати з Відділу в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області (66400, Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Героїв України, 48, тел./факс (04863)2-34-82, ananiev.od@land.gov.ua ) книгу державної реєстрації договорів оренди землі (для огляду в судовому засіданні) та належним чином завірені копії сторінок книги на яких наявні записи про реєстрацію договорів оренди землі та додаткових угод, а саме:

• договору оренди землі, укладеного між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз 20 вересня 2008, який зареєстровано у відділі Держкомзему у Ананьївському районі 20 червня 2012 року за № 512020004001325;

• додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325.

Витребувати в Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОСОЮЗ ЛТД , юридична адреса: 66442, Одеська обл., Ананьївський р-н, с.Долинське, код юридичної особи в єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 30818378, оригінал додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325, для його огляду в судовому засіданні.

Витребувати в Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОСОЮЗ ЛТД , юридична адреса: 66442, Одеська обл., Ананьївський р-н, с.Долинське, код юридичної особи в єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 30818378, оригінал додаткової угоди без номеру від 10 липня 2008 року укладеної між ОСОБА_1 та Дочірнім підприємством Украгросоюз , яку зареєстровано у Ананьївському райвідділі Одеської регіональної філії Державного підприємства Центр ДЗК при Держкомземі України , про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20 червня 2012 року за №5120200041325, для його огляду в судовому засіданні.

Копію цієї ухвали для виконання в частинах, що їх стосуються, направити Відділу в Ананьївському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, розташованого за адресою: 66400, Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Героїв України, 48, тел./факс (04863)2-34-82, ananiev.od@land.gov.ua , та Товариства з обмеженою відповідальністю УКРАГРОСОЮЗ ЛТД , юридична адреса: 66442, Одеська обл., Ананьївський р-н, с.Долинське, код юридичної особи в єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 30818378.

Ухвалу суду виконати в строк до 30 вересня 2020 року.

На підставі пункту 3 частини 2 статті 198 ЦПК України проведення підготовчого судового засідання відкласти на 12 годину 55 хвилин 30 вересня 2020 року.

Копію ухвали для відому направити учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала суду, окремо від рішення суду, оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає чинності з моменту підписання її суддею.

Роз`яснити, що у відповідності до положень пункту 3 Розділу ХІІ Прикінцеві положення ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки витребування доказів продовжуються на строк дії такого карантину.

Суддя Желясков О.О.

Дата ухвалення рішення16.07.2020
Оприлюднено17.07.2020
Номер документу90432672
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання додаткової угоди недійсною припинення договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —491/308/19

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Постанова від 25.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 10.07.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 11.01.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 11.01.2020

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Желясков О. О.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні