Вирок
від 14.08.2008 по справі 1-130/2008
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-130/2008 p.

ВИРОК

 ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

14 серпня    2008 року     м.  Хотин

Хотинський районний суд Чернівецької області в складі: головуючого судді - Ватаманюка Р.В.; секретаря - Пелехатої А.В.; за участю прокурора - Левчук О.С;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Хотині справу по

обвинуваченню     ОСОБА_1     10.01.1954     року

народження,  українки,  громадянки України,  уродженки та жительки с Данківці,  Хотинського району,  Чернівецької області,  ІНФОРМАЦІЯ_1,  працюючої техпрацівницею в Данківецькій ЗОСШ,  раніше не судимої,  у вчиненні злочину передбаченого  ст.  310 ч. 1  КК України, -

ВСТАНОВИВ

В травні 2008 року в с Клішківці,  Хотинського району,  Чернівецької області,  ОСОБА_2,  знаючи,  що сіяти та вирощувати рослини снотворного маку заборонено,  умисно на своїй присадибній ділянці,  по місцю проживання незаконно вирощувала рослини снотворного маку,  які висіялись самі,  і обробляла їх шляхом прополки та просапки до 30.06.2008 року,  коли працівниками Хотинського РВ УМВС України в Чернівецькій області з дозволу господарки ОСОБА_2 було проведено огляд присадибної ділянки,  в ході якого було виявлено та вилучено 150 рослини снотворного маку.

Будучи допитаною в судовому засіданні за  ст.  310 ч. 1 КК України підсудна ОСОБА_2 свою вину визнала повністю,  і пояснила,  що дійсно,  вирощувала снодійний мак,  без мети його збуту. У вчиненому розкаюється. Просить вирахувати її важкий матеріальний стан та те,  що виховує неповнолітню дитину.

Зі згоди підсудного та прокурора судом застосовано спрощений порядок дослідження доказів у відповідності до  ст.  299 ч.3 КК України.

Судом перевірено матеріали кримінальної справи,  в т.ч. дані про особу підсудного

Крім повного визнання вини підсудною,  її вина у вчиненні інкримінованого злочину в повній мірі доведена письмовими доказами дослідженими в судовому засіданні.

Протоколом огляду місця події (а.с.  7-9),  з якого слідує,  що в ході огляду по місцю проживання підсудної виявлено та вилучено рослини снотворного маку

Згідно заключения експертизи наркотичних засобів,  психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів №388-х від 12.07.2008 року виявлені та вилучені по місцю проживання підсудної   рослини є наркотиковмісними рослинами виду мак снотворний.

Таким чином,  вищенаведені докази в свої сукупності в повній мірі   підтверджують вину підсудної ОСОБА_1 у вчиненні інкримінованого їй злочину.

її  дії слід кваліфікувати за    ст.  310   ч. 1   КК України   -   незаконний   посів   та вирощування снотворного маку.

Обставиною,  що пом'якшують   покарання    у відповідності 66 КК України судом визнано: щире каяття підсудної. Обставин,  що обтяжують покарання у відповідності 67 КК України судом не встановлено. Дані,  що характеризують особу підсудної,  по місцю проживання характеризується позитивно,  раніше не судима. Обираючи підсудній покарання,  суд враховує,  ступінь тяжкості вчиненого злочину,  дані про її особу,  а саме те,  що вона раніше не судима,  по місцю проживання характеризується позитивно,  обставини,  що пом'якшують   покарання.

Враховуючи наведене,  суд вважає,  що стосовно підсудної ОСОБА_1 слід призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі встановленому  ст.  310 ч. 1 КК України,  що буде необхідним й достатнім для її виправлення та попередження нових злочинів.

Цивільний позов в кримінальній справі не заявлено.

Судові витрати - витрати за проведення судової експертизи наркотичних засобів,  психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів в сумі 138, 10 грн. (а.с.  50) підлягають стягненню з підсудної на користь НДЕКЦ при УМВС України в Чернівецькій області.

Речові докази - наркотиковмісні рослини виду мак снотворний,  вилучені при огляді по місцю проживання підсудної,  підлягають знищенню у відповідності до  ст.  81 ч. 2 КПК України (а.с.  24).

Керуючись  ст. ст 323, 324 КПК України,  суд,  -

ЗАСУДИВ:

Визнати ОСОБА_1 винною у вчиненні злочину передбаченого  ст.  310 ч. 1 КК України і обрати їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 510 (п'ятсот десять) грн.

Стягнути з ОСОБА_1 користь НДЕКЦ при УМВС України в Чернівецькій області судові витрати - витрати за проведення судової експертизи наркотичних засобів,  психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів в сумі 138.10 грн.

Речові докази - наркотиковмісні рослини виду мак снотворний,  вилучені при огляді по місцю проживання ОСОБА_1 знищити

Мірою запобіжного заходу відносно засудженої ОСОБА_1 до вступу вироку в законну силу залишити -    підписку про невиїзд.

Вирок суду може бути оскаржено до апеляційного суду Чернівецької області через Хотинський районний суд на протязі п'ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення14.08.2008
Оприлюднено18.05.2010
Номер документу9059474
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-130/2008

Ухвала від 30.01.2015

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Вирок від 03.11.2008

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Юрій Костянтинович

Вирок від 03.11.2008

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Юрій Костянтинович

Постанова від 30.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л.В.

Постанова від 30.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л.В.

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Ковчежнюк Василь Миколайович

Вирок від 29.12.2008

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Ковчежнюк Василь Миколайович

Вирок від 25.11.2008

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М.І.

Вирок від 14.08.2008

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ватаманюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні