Вирок
від 29.12.2008 по справі 1-130/2008
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-130/2008р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 грудня 2008 року Щорський районний суд Чернігівської області

в складі: головуючого-судді Шаповал З.О.

при секретарі Скорій Л.О.

з участю прокурора Уманського В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Щорсі справу по обвинуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та мешканця АДРЕСА_1, українця, громадянина України, освіта середня загальна, неодруженого, непрацюючого, студента Європейського університету Чернігівської філії, військовозобов'язаного, несудимого, за ст. 309 ч. 1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 15.11.2008 року близько 21-00 годин після розпиття спиртних напоїв з невстановленим в ході досудового слідства особами отримав від останніх суху подрібнену коноплю та сховав у кишені штанів з метою особистого вживання шляхом куріння. В цей же день о 23-45 год. підсудний на залізничному вокзалі ст..Щорс був затриманий працівниками міліції та в нього вилучено згорнутий папір коричневого коляру в якому знаходилась суха, подрібнена речовина рослинного походження вагою 8, 39 гр. і яка згідно висновку експерта є особливо-небезпечним наркотичним засобом-висушеною марихуаною (канабісом).

ОСОБА_1 в обвинуваченні за ст. 309 ч. 1 КК України свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив, що 15.11.2008 року він познайомився з хлопцями біля магазину «Люкс», що в районі автовокзалу з якими вживав спиртні напої. В ході розмови вони запропонували йому покурити коноплі та дали згорток, який він поклав до кишені.. Після випитого він сп»янів та пішов на залізничний вокзал де і був затриманий працівниками міліції та з кишені штанів вилучено наркотичний засіб. В скоєному щиро розкаюється.

3"ясувавши думку учасників судового розгляду про те, які докази треба дослідити та порядок їх дослідження, визнавши недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, враховуючи, що учасниками процесу не оспорюється доведеність вини підсудного та кваліфікація його дій, з "ясувавши правильне розуміння підсудним змісту цих обставин, за відсутності сумнівів у добровільності та істинності його позиції, роз"яснивши йому, що у такому випадку він буде позбавлений права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку, суд вважає, що покази підсудного відповідають фактичним обставинам справи, а тому обвинувачення пред"явлене ОСОБА_1 знайшло своє підтвердження у повному обсязі і його дії слід кваліфікувати за ст. 309 ч. 1 КК України, як незаконне придбання та зберігання наркотичного засобу - канабісу (маріхуани) вагою 8, 39 грамів у висушеному вигляді, без мети збуту.

Обставин, що обтяжують покарання підсудного, скоєння злочину в стані алкогольного сп»ягніння.

Обставинами, що пом'якшують його покарання, є повне визнання вини, щире каяття та сприяння розкриттю злочину.

Призначаючи покарання підсудному суд враховує характер і ступінь суспільної небезпеки вчиненого ним злочину, кількість вилученого наркотичного засобу, особу підсудного, який раніше незасуджувався, виключно позитивно характеризується за місцем проживання та навчання, протинаркоманійного лікування не потребує, має молодий вік, наявність обставини, що обтяжує покарання та наявність декількох обставин, що пом'якшують покарання і істотно знижують ступінь суспільної небезпеки вчиненого злочину і вважає, що підсудному слід призначити мінімальне покарання передбачене санкцією ч.1 ст.309 КК України у виді штрафу.

Речові докази: пакет з наркотичним засобом , що зберігається в кімнаті речових доказів лінійного управління ППЗ- знищити.

На проведення хімічного дослідження наркотичних засобів НДЕКЦ при У MB С України на транспорті УДК у Київській області витратив грошові кошти на загальну суму 287 грн.65 коп., тому ці судові витрати підлягають стягненню з підсудного на користь експертної установи, бо підсудний визнається винним у скоєнні злочину, пов"язаного з незаконним обігом наркотиків (а.с.19).

Застосований до підсудного запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд слід залишити до вступу вироку в законну силу.

Керуючись ст.ст. 322 - 324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України і призначити йому 850(вісімсот п'ятдесят) грн.. штрафу на користь держави.

Стягнути з ОСОБА_1 за проведення хімічного дослідження наркотичних засобів НДЕКЦ при УМВС України на транспорті УДК у Київській області грошові кошти на суму 287 грн.65 коп.

Речові докази: пакет з наркотичною речовиною, який зберігається в кімнаті речових доказів лінійного управління ППЗ ст..Щорс- знищити

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу залишити попередній - підписку про невиїзд.

На вирок може бути подано апеляцію до апеляційного суду Чернігівської області протягом п'ятнадцяти діб з моменту проголошення вироку.

СудЩорський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення29.12.2008
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу9506981
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-130/2008

Ухвала від 30.01.2015

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Вирок від 03.11.2008

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Юрій Костянтинович

Вирок від 03.11.2008

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Юрій Костянтинович

Постанова від 30.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л.В.

Постанова від 30.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л.В.

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Ковчежнюк Василь Миколайович

Вирок від 29.12.2008

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З.О.

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Ковчежнюк Василь Миколайович

Вирок від 25.11.2008

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М.І.

Вирок від 14.08.2008

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Ватаманюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні