Ухвала
від 28.07.2020 по справі 757/60233/19-ц
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 757/60233/19-ц

УХВАЛА

28 липня 2020 року суддя Залізничного районного суду м. Львова у складі:

головуючої судді Галайко Н. М.,

за участі секретаря Любінець В. Ю.,

представника відповідача Миська Т. Г.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у місті Львові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, суд, -

встановив:

У провадженні Залізничного районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

15.07.2020 року до суду від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Пипи А. О. надійшло клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Заява обґрунтована значною територіальною віддаленістю від місця проживання. Відтак просить, розгляд справи проводити у режимі відеоконференції у приміщенні Баглійського районного суду м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області (51909, Дніпропетровська область, м. Кам`янське, проспект Конституції, 64).

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що у задоволенні клопотання слід відмовити, виходячи з наступного.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України, частиною п`ятою якої передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом, тобто, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

Згідно ч. 2 вказаної статті, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду . Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. Крім того, такий спосіб участі має винятковий характер, та має бути обумовлений обґрунтованими причинами, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

У заяві про проведення судового засідання в режимі відеоконференції представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Пипи А. О. не надала жодних доказів, на підтвердження обставин, що перешкоджають прибуттю у судове засідання для участі у розгляді справи, окрім цього суд зазначає, що у суді тимчасово обмежено доступ до мережі інтернет через технічні несправності.

Враховуючи належне транспортне сполучення між м. Дніпродзержинськ та м. Львовом, а також, факт тимчасово обмеженого доступ до мережі інтернет через технічні несправності, суд вважає за необхідне відмовити у клопотанні про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

З огляду на вказане, зокрема, на відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 212, 259, 260 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Пипи Альони Олегівни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя/підпис/ Н.М. Галайко

З оригіналом згідно.

Суддя:

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено30.07.2020
Номер документу90662343
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/60233/19-ц

Постанова від 27.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Постанова від 27.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні