Ухвала
від 01.09.2020 по справі 757/60233/19-ц
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 757/60233/19-ц

УХВАЛА

01 вересня 2020 року суддя Залізничного районного суду м. Львова у складі:

головуючої судді Галайко Н. М.,

за участі секретаря Любінець В. Ю.,

представник відповідача Миська Т. Г.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у місті Львові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, суд, -

встановив:

У провадженні Залізничного районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Позивач повторно у судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про день, час і місце слухання справи, однак представник позивача подав клопотання про відкладення розгляду справи, проте документів (доказів) які б підтверджували поважність його відсутності суду не надав.

Представник відповідача ОСОБА_2 у судовому засіданні подав клопотання у якому зазначив, що позивач був належним чином повідомлений про розгляд справи, вкотре не з`явився до суду, причини своєї неявки не повідомив, просить залишити позовну заяву без розгляду.

Згідно з ч. 3 ст. 131 ЦПК України , учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Відповідно до ч. 5 ст. 223 ЦПК України у разі повторної неявки позивача у судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України , суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Виходячи з наведеного, суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача слід задовольнити та залишити без розгляду позовну заяву у зв`язку з повторною неявкою у судове засідання позивача по справі.

При цьому причини повторних неявок позивача до суду, правового значення не мають, оскільки положення закону (ч. 5 ст. 223 ЦПК України ) направлене на дотримання розумних строків розгляду справи і на недопущення зловживання своїми процесуальними правами та правами інших осіб , що відповідає вимогам ст. 44 ЦПК України , згідно з якою особи, які беруть участь в справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки.

Керуючись п. 3 ч. 1 ст. 257 , ст.ст. 258 , 260 , 353-355 ЦПК України , суд -

постановив:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про залишення позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Факторингова компанія ОМЕГА , третя особа: Державне підприємство Національні інформаційні системи , Товариство з обмеженою відповідальністю Нечипорук транспорт сервіс про визнання припиненим приватного обтяження транспортного засобу та вилучення обтяження з Державного реєстру обтяжень рухомого майна - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що він має право звернутися до суду із позовом повторно, після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення в порядку передбаченому п. 15.5. Перехідних положень ЦПК України . Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя/підпис/ Н.М. Галайко

З оригіналом згідно.

Суддя:

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено03.09.2020
Номер документу91257701
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/60233/19-ц

Постанова від 27.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Постанова від 27.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 16.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 28.07.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні