Ухвала
від 30.07.2020 по справі 420/3546/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3546/20

УХВАЛА

30 липня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Глуханчука О.В.,

секретар судового засідання - Любімова О.Є.

розглянувши у підготовчому засіданні справу за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Обласної комунальної установи Білгород-Дністровський медичний фаховий коледж про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

24 квітня 2020 року до суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Обласної комунальної установи «Білгород-Дністровське медичне училище» , у якому позивач просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Обласної комунальної установи «Білгород-Дністровське медичне училище» , код ЄДРПОУ 02011491, юридична адреса: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Незалежності, 10-В, а саме:

у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації Обласної комунальної установи «Білгород-Дністровське медичне училище» за адресами: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Незалежності, 10-В, вул. Свято Георгіївська, 1;

у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Обласної комунальної установи «Білгород-Дністровське медичне училище» від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків, наданих в акті перевірки № 13 від 17.01.2020 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки № 13 від 17.01.2020 року за номерами: 1-11, 13-21.

Ухвалою суду від 04 червня 2020 року, після усунення недоліків, позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження у справі.

01 липня 2020 року відповідачем через канцелярію суду подано відзив на позовну заяву з додатковими доказами. Разом із відзивом відповідачем надано рішення Одеської обласної ради Про зміну назви обласної комунальної установи Білгород-Дністровське медичне училище , згідно якого змінено назву обласної комунальної установи з Білгород-Дністровське медичне училище на Білгород-Дністровський медичний фаховий коледж (а.с. 64-66).

У підготовчому засіданні 01 липня 2020 року, суд ухвалою, занесеною до протоколу судового засідання від 01 липня 2020 року, допустив заміну відповідачу у зв`язку із зміною назви з обласної комунальної установи з Білгород-Дністровське медичне училище на обласну комунальну установу Білгород-Дністровський медичний фаховий коледж .

29 липня 2020 року до суду засобами електронної пошти від відповідача надійшла заява про продовження строку підготовчого провадження, обґрунтована необхідністю надання додаткових доказів щодо усунення порушень, зазначених в акті перевірки від 17 січня 2020 року № 13. Разом із цією заявою відповідачем подані матеріали позапланової перевірки, проведеної Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (Білгород-Дністровський міськрайонний відділ) 20-21 липня 2020 року на предмет усунення відповідачем порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, зазначених в акті перевірки від 17 січня 2020 року №13. В наданому акті позапланової перевірки від 21 липня 2020 року № 115 зафіксовано шість порушень, замість двадцять одного згідно акту від 17 січня 2020 року №13.

29 липня 2020 року позивачем через канцелярію суду засобами електронної пошти подано клопотання про здійснення розгляду справи 30 липня 2020 року без участі представника позивача.

У підготовче засідання, призначене на 30 липня 2020 року сторони не з`явились, про дату, час і місце підготовчого засідання повідомлені належним чином та своєчасно.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось, відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України.

За результатами підготовчого засідання 30 липня 2020 року, розглянувши клопотання учасників справи, судом залучено до матеріалів справи письмові докази, що надійшли від обласної комунальної установи Білгород-Дністровський медичний фаховий коледж , а також вирішено питання щодо продовження підготовчого провадження у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (ч. 1 ст. 179 КАС України).

Згідно з ч. 2 ст. 180 КАС України, у підготовчому засіданні суд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Судом встановлено, що станом на 30 липня 2020 року позивачем не подано відповідь на відзив на позовну заяву, який надійшов до суду 01 липня 2020 року.

Водночас, враховуючи продовження відповідно до розділу VІ «Прикінцеві положення» Кодексу адміністративного судочинства України, процесуальних строків на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк подання учасниками справи заяв по суті справи станом на 30 липня 2020 року не сплинув.

Разом із тим, суд зазначає, що відповідно до пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 18.06.2020 № 731-IX, який набув чинності 17.07.2020 року, процесуальні строки, які були продовжені відповідно до пункту 4 розділу X "Прикінцеві положення" Господарського процесуального кодексу України, пункту 3 розділу XII "Прикінцеві положення" Цивільного процесуального кодексу України, пункту 3 розділу VI "Прикінцеві положення" Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540-IX від 30 березня 2020 року, закінчуються через 20 днів після набрання чинності цим Законом. Протягом цього 20-денного строку учасники справи та особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цими кодексами), мають право на продовження процесуальних строків з підстав, встановлених цим Законом.

Відповідно до пункту 3 розділу VІ «Прикінцеві положення» Кодексу адміністративного судочинства України, в редакції Закону № 731-IX від 18.06.2020 року, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Відповідно до ч. 4 ст. 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

На підставі викладеного, враховуючи, що шістдесятиденний строк проведення підготовчого провадження з дня відкриття провадження у справі спливає до закінчення строків, протягом яких учасники справи мають право подавати заяви по суті справи, а також клопотання відповідача про продовження строку підготовчого провадження для надання додаткових доказів щодо усунення порушень, зазначених в акті перевірки від 17 січня 2020 року № 13, суд з метою належної підготовки справи до розгляду по суті, дотримання процесуальних прав учасників справи та строків розгляду справи, дійшов висновку про необхідність продовження підготовчого провадження на тридцять днів.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 181 КАС України, суд відкладає підготовче засідання в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись статтями 44, 173, 180, 181, 205, 243, 248 КАС України,

УХВАЛИВ:

Продовжити шістдесятиденний строк проведення підготовчого провадження у справі № 420/3546/20 на 30 днів.

Відкласти підготовче засідання на 26 серпня 2020 року - 15 год. 30 хв.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано судом 30 липня 2020 року.

Суддя О.В. Глуханчук

Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено31.07.2020
Номер документу90671819
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/3546/20

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Уханенко С.А.

Постанова від 17.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 04.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 04.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Рішення від 22.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 10.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 30.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 04.06.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні