Ухвала
від 30.07.2020 по справі 414/1178/20
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30 липня 2020 р. м. Кремінна

Справа № 414/1178/20

Провадження № 2/414/286/2020

Кремінський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Панчука М.В.,

за участі секретаря судового засідання Білан Н.О.,

представника позивача - адвоката Бєлобрицької Н.В.,

представника відповідача - прокурора Черного М.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом представника Бєлобрицької Наталії ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до прокуратури Луганської області про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Державна казначейська служба України в особі Управління державної казначейської служби України у Кремінському районі Луганської області,

встановив:

Кремінським районним судом Луганської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа за позовом, поданим представником ОСОБА_3 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до прокуратури Луганської області про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача ДКС України в особі УДКС України у Кремінському районі Луганської області.

Представник відповідача - прокуратури Луганської області, прокурор ОСОБА_4 в підготовчому засіданні просив витребувати із Кремінського районного центра зайнятості інформацію про проведені протягом 2015-2016 років виплати допомоги по безробіттю ОСОБА_2 та з Красноріченської селищної ради наступну інформацію, а саме: коли створено Красноріченську об`єднану територіальну громаду; які населені пункти (села, селища тощо) входять до складу Красноріченської об`єднаної територіальної громади; коли проведено вибори голови та депутатів Красноріченської селищної ради у зв`язку зі створенням об`єднаної територіальної громади; штатний розпис (з переліком всіх посад) по Красноріченській селищній раді з моменту створення по червень 2020 року; чи входить до штатного позпису посада голови Бараниківської сільської ради. Посилаючись на те, що самостійно в такі короткі строки він цю інформацію отримати не може, що може зашкодити дотриманню визначених строків розгляду справи.

Представник позивача ОСОБА_3 в підготовчому засідання проти заявлених клопотань не заперечувала, при цьому пояснила, що більшість витребовуваної представником відповідача інформації є в загальному доступі.

Суд, заслухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, зробив такі висновки.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Частина 2 статті 95 ЦПК України передбачає, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

З огляду на те, що відомості, які просить витребувати прокурор знаходяться в розпорядженні Кремінського районного центру зайнятості та Красноріченської селищної ради, суд вважає за необхідне витребувати із Кремінського районного центра зайнятості інформацію про проведені протягом 2015-2016 років виплати допомоги по безробіттю ОСОБА_2 та з Красноріченської селищної ради наступну інформацію, а саме: коли створено Красноріченську об`єднану територіальну громаду; які населені пункти (села, селища тощо) входять до складу Красноріченської об`єднаної територіальної громади; коли проведено вибори голови та депутатів Красноріченської селищної ради у зв`язку зі створенням об`єднаної територіальної громади; штатний розпис (з переліком всіх посад) по Красноріченській селищній раді з моменту створення по червень 2020 року; чи входить до штатного позпису посада голови Бараниківської сільської ради.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку витребування нових(додаткових) доказів.

Таким чином, у зв`язку із витребуванням доказів, суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому засіданні у вказаній цивільній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 196-198 , 200 , 211 , 255, 258- 261 , 353 ЦПК України , суд

ухвалив:

клопотання представника відповідача - прокурора Черного Михайла Миколайовича про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати із Кремінського районного центра зайнятості (ЄДРПОУ 13392728, місцезнаходження: 92905, Луганська область, м. Кремінна, пл. Красна, 6-б) інформацію про проведені протягом 2015-2016 років виплати допомоги по безробіттю ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1 ).

Витребувати із Красноріченської селищної ради Кремінського району Луганської області (місцезнаходження: 92913, Луганська область, Кремінський район, смт. Красноріченське, вул. Центральна, 20) наступну інформацію, а саме: коли створено Красноріченську об`єднану територіальну громаду; які населені пункти (села, селища тощо) входять до складу Красноріченської об`єднаної територіальної громади; коли проведено вибори голови та депутатів Красноріченської селищної ради у зв`язку зі створенням об`єднаної територіальної громади; штатний розпис (з переліком всіх посад) по Красноріченській селищній раді з моменту створення по червень 2020 року; чи входить до штатного позпису посада голови Бараниківської сільської ради.

Витребувані докази надати суду протягом п`яти днів з моменту отримання цієї ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7, 8 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України .

Оголосити перерву у підготовчому засіданні у цивільній справі за позовом представника Бєлобрицької Наталії ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до прокуратури Луганської області про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Державна казначейська служба України в особі Управління державної казначейскої служби України у Кремінському районі Луганської області на 04 вересня 2020 року на 10:30 год.

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників.

Копію ухвали направити для виконання до Кремінського районного центра зайнятості та Красноріченської селищної ради Кремінського району Луганської області.

Ухвала набирає законної сили негайно після проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Панчук

Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено31.07.2020
Номер документу90678882
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/1178/20

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Акулов Є. М.

Постанова від 22.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Постанова від 22.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні