Ухвала
від 01.10.2020 по справі 414/1178/20
КРЕМІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду по суті

01 жовтня 2020 р.Справа № 414/1178/20

Провадження № 2/414/286/2020

Кремінський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Панчука М.В.,

за участі секретаря судового засідання Білан Н.О.,

представника позивача - адвоката Бєлобрицької Н.В.,

представника відповідача - прокурора Головченка Д.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом представника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до Луганської обласної прокуратури про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Державна казначейська служба України в особі Управління державної казначейської служби України у Кремінському районі Луганської області,

встановив:

Кремінським районним судом Луганської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа за позовом, поданим представником Бєлобрицької Н.В., яка діє в інтересах ОСОБА_2 до Луганської обласної прокуратури про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача ДКС України в особі УДКС України у Кремінському районі Луганської області.

Представник позивача Бєлобрицька Н.В. позов підтримала, просила призначити справу до судового розгляду по суті, вказавши, що усі клопотання судом вирішені, про призначення будь-яких експертиз клопотати не буде, явку заявленого свідка забезпечить самостійно, а порядок дослідження доказів встановити таким чином, щоб допитати свідка, а після того досліджувати письмові документи.

Представаник відповідача прокурор Головченко Д.О. заперечив щодо позову, просив призначити справу до судового розгляду по суті, зазначивши, що усі клопотання судом вирішені, про призначення будь-яких експертиз клопотати не буде, а порядок дослідження доказів встановити таким чином, щоб допитати заявленого позивачем свідка, а після того досліджувати письмові документи.

Представник третьої особи у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, із подано заяви вбачається можливість розгляду справи за його відсутності.

За результатами проведеного підготовчого засідання судом встановлено наступне.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які фактичні данні, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи, а відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно подати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на необхідність допиту свідка ОСОБА_3 , заявленої представником позивача, наявні підстави для задоволення таких клопотань відповідача.

Судом встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, з`ясовано розмір заявлених сторонами судових витрат, зокрема встановлено допитати свідка та дослідити письмові документи.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно приписів ч. 1 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За результатами підготовчого засідання, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 196-198, 200, 211, 260, 353 ЦПК України, суд-

ухвалив:

закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом представника ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до Луганської обласної прокуратури про стягнення моральної шкоди, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Державна казначейська служба України в особі Управління державної казначейської служби України у Кремінському районі Луганської області та призначити цивільну справу до розгляду по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 08 жовтня 2020 року на 08:00 год у залі судових засідань Кремінського районного суду Луганської області.

Клопотання представника позивача про виклик свідка - задовольнити та викликати ОСОБА_3 , во старости с. Бараниківка, у судове засідання в якості свідка. Попередити свідка про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань та відмову від дачі показань.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово в такому порядку: заслуховування вступних слів сторін, допит свідка, дослідження матеріалів справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Панчук

Дата ухвалення рішення01.10.2020
Оприлюднено02.10.2020
Номер документу91918721
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —414/1178/20

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Акулов Є. М.

Постанова від 22.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Постанова від 22.03.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Рішення від 01.12.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Кремінський районний суд Луганської області

Панчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні