Ухвала
від 31.07.2020 по справі 540/2043/20
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

31 липня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/2043/20

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Дубровної В.А., розглянувши матеріали заяви про забезпечення доказів в адміністративній справі Херсонської міської громадської організації "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" до Виконавчого комітету Херсонської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення "Про встановлення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами " від 30.06.2020 року №218,

встановив :

30.07.2020 року Херсонська міська громадська організація "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" звернулась до суду з позовом до Виконавчого комітету Херсонської міської ради, в якому просить визнати протиправним та нечинним рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради "Про встановлення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронения побутових відходів)" від 30.06.2020 № 218.

Одночасно з позовною заявою позивачем подано до суду заяву про забезпечення доказів, у якій просить витребувати від виконавчого комітету Херсонської міської ради належним чином завірені копії наступних документів:

- розрахунки тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронения побутових відходів) разом із заявою, підтвердними матеріалами і документами, техніко- економічним обґрунтуванням врахованих витрат, що використовувалися під час проведення розрахунків тарифу КП "Екополіс";

- підписаний протокол всіма членами постійно діючої робочої групи з перевірки розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для теплопостачальних підприємств м. Херсона, а також тарифів на послуги із поводження з побутовими відходами, які брали участь у засіданні, щодо економічної обґрунтованості тарифу на послуги із поводження з побутовими відходами затвердженого Комунальному підприємству "Екополіс", згідно рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради "Про встановлення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронения побутових відходів)" від 30.06.2020 № 218.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.07.2020 р. заява про забезпечення доказів передана судді Дубровній В.А.

Питання порядку розгляду заяви про забезпечення доказів врегульовано ст. 114 КАС України, зокрема, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання чи подання відповідних доказів стане згодом неможливим або утрудненим. Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.( частини перша-друга цієї статі КАС України).

Згідно з статтею 115 КАС України суд забезпечує докази допитом свідків, призначенням експертизи, витребуванням та оглядом доказів, у тому числі за місцем їх знаходження, забороною вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язанням вчинити певні дії щодо доказів.

Частинами першою-другою статті 117 цього Кодексу передбачено, що заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, визначеному цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Заява розглядається не пізніше п`яти днів з дня її надходження до суду.

Таким чином, враховуючи вищезазначені положення КАС України, суд вважає за необхідне призначити судове засідання для розгляду заяви позивача про забезпечення адміністративного позову.

Згідно з абзацом другим частини третьої статті 126 Кодексу адміністративного судочинства України якщо для розгляду окремих категорій справ, заяв або клопотань учасників справи цим Кодексом встановлено строк розгляду менше десяти днів, повістка має бути вручена у строк, достатній для прибуття особи до суду для участі в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.143-146, 152,154 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ухвалив :

Прийняти до розгляду заяву Херсонської міської громадської організації "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" про забезпечення доказів.

Призначити судове засідання на 04 липня 2020 року о 16:00 год. в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Філатова, 29.

Викликати в судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Копію даної ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя В.А. Дубровна

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.07.2020
Оприлюднено03.08.2020
Номер документу90705793
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/2043/20

Ухвала від 06.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 04.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні