Ухвала
від 04.08.2020 по справі 540/2043/20
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

04 серпня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/2043/20

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Дубровної В.А., розглянувши в порядку письмового провадження процесуальне питання щодо відкликання заяви про забезпечення доказів за позовом Херсонської міської громадської організації "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" до Виконавчого комітету Херсонської міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 30.06.2020 року №218,

встановив :

30 липня 2020 року Херсонська міська громадська організація "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" (надалі - позивач) звернулась до суду з позовом до виконавчого комітету Херсонської міської ради, в якому просить визнати протиправним та нечинним рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 30.06.2020 р. № 218.

Одночасно з позовною заявою позивачем подано до суду заяву про забезпечення доказів, у якій просить витребувати від виконавчого комітету Херсонської міської ради належним чином завірені копії наступних документів:

- розрахунки тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронення побутових відходів) разом із заявою, підтвердними матеріалами і документами, техніко-економічним обґрунтуванням врахованих витрат, що використовувалися під час проведення розрахунку тарифу КП "Екополіс";

- підписаний протокол всіма членами постійно діючої робочої групи з перевірки розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для теплопостачальних підприємств м. Херсона, а також тарифів на послуги із поводження з побутовими відходами, які брали участь у засіданні, щодо економічної обґрунтованості тарифу на послуги із поводження з побутовими відходами затвердженого комунальному підприємству "Екополіс", згідно рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради "Про встановлення тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (захоронення побутових відходів)" від 30.06.2020 № 218.

Ухвалами суду від 31.07.2020 р. та від 03.08.2020 року вказану заяву прийнято до розгляду та призначено судове засідання на 04 серпня 2020 р. о 16:00 год.

Як встановлено судом, 04.08.2020 позивачем подано до суду заяву про відкликання заяви про забезпечення доказів.

Згідно із п. 10 ч. 1 ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Вирішуючи вказану заяву позивача, суд враховує наступне.

Згідно із ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Питання забезпечення доказів врегульовано статтями 114-117 КАС України. Проте, вказані норми не регулюють питання щодо відкликання заяви про забезпечення доказів.

Разом із тим, ч. 6 статті 7 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Пунктом 5 ч. 1 ст. 240 КАС України встановлено, що суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне за "аналогією закону" застосувати до спірних правовідносин приписи п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України.

Враховуючи, що відкликання заяви про забезпечення доказів є процесуальним правом заявника, суд дійшов висновку про повернення заяви Херсонської міської громадської організації "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" про забезпечення доказів без розгляду.

Керуючись статтями 7, 167, 252, 240, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ухвалив :

Повернути Херсонській міській громадській організації "Центр розвитку ОСББ "Пліч-о-пліч" заяву про забезпечення доказів.

Копію ухвали разом із заявою направити заявнику.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення, але не пізніше 15-денного строку з дня закінчення карантину. При цьому, відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Ухвала набирає законної исли з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя В.А. Дубровна

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено07.08.2020
Номер документу90802611
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/2043/20

Ухвала від 06.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 04.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 03.08.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні