Постанова
від 11.08.2020 по справі 487/1051/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/1051/19

Провадження №1-кп/487/214/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.08.2020 Заводський районний суд м. Миколаєва у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора - ОСОБА_3 , обвинуваченого - ОСОБА_4 , захисника - ОСОБА_5 , потерпілого - ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 286 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Заводського районного суду м.Миколаєва перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 286 КК України,-

В судовому засіданні прокурор заявила клопотання, в якому просила надати тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення, а саме до медичних документів, та рентгенівських знімків на ім`я потерпілого ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проходив обстеження в ІНФОРМАЦІЯ_2 після ДТП яке мало місце 15.01.2019, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Заслухавши учасників кримінального провадження, які не заперечували проти задоволення клопотання прокурора про тимчасовий доступ до речей і документів, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, матеріали кримінального провадження, суд приходить до наступного.

В провадженні Заводського районного суду м.Миколаєва перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.

В процесі розгляду справи встановлено, що потерпілого ОСОБА_6 після ДТП, яке мале місце 15.01.2019 приблизно о 17.40 на вул. Пограничній з перехр. з вул. Громадською в м.Миколаєві, було доставлено до ІНФОРМАЦІЯ_3 де здійснювався первинний медичний огляд потерпілого.

В медичних документах складених за результатами первинного медичного огляду ОСОБА_7 можуть міститись відомості, які мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

На даний час у сторони обвинувачення виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до медичних документів складених за результатами первинного медичного огляду ОСОБА_6 , які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Іншими заходами отримати зазначені документи не можливо.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці, порядок доступу до якої регулюється положеннями ч.ч. 5,6 ст.163 КПК України, відповідно до яких слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що прокурором доведено наявність підстав, передбачених частинами 5,6,7 статті 163 КПК України, з огляду на суть кримінального правопорушення, та з метою проведення повного та всебічного судового розслідування, суд дійшов висновку про те, що такий ступінь втручання щодо зазначених вище документів, повністю виправдовує потреби слідства.

За такого, клопотання прокурора належить задовольнити.

Керуючись ст. ст. 132, 159-166 КПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати прокурору Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме медичних документів, та рентгенівських знімків на ім`я ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проходив обстеження в ІНФОРМАЦІЯ_2 після ДТП яке мале місце 15.01.2019.

Ухвала дійсна до 11.09.2020року (включно).

Роз`яснити посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_3 , положення частини 1 статті 166 КПК України, згідно яких, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91006530
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —487/1051/19

Постанова від 10.06.2024

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 21.05.2024

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 30.08.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 18.04.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 15.02.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 15.02.2023

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 08.12.2022

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 03.06.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 20.05.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 14.05.2021

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні