Ухвала
від 20.08.2020 по справі 440/624/19
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №440/624/19

Провадження № 2/943/430/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 серпня 2020 року

Буський районний суд Львівської області у складі:

головуючого-судді - Кос І.Б.

секретаря судового засідання - Дутки С.І.

за участю позивача ОСОБА_1 та її представника - адвоката Жогальської І.Ф.

за участю представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Гобечії І.Т.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Буськ цивільну справу за позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Буської міської ради Львівської області про визнання недійсним рішення, зобов`язання вчинити певні дії та усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою, -

в с т а н о в и в :

позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із указаним вище позовом, у якому просить зобов`язати ОСОБА_2 демонтувати металеві стовпи під огорожу у кількості 8 шт., які самочинно встановлені поза межами належної йому на праві власності земельної ділянки з кадастровим номером - 4620610100:13:005:0106, на земельній ділянці ОСОБА_1 по АДРЕСА_1 , а також звільнити земельну ділянку від бетонних блоків. Крім того, позивач просить визнати недійсним рішення Буської міської ради Львівської області №142 від 05.12.2018 року Про встановлення межі земельної ділянки по АДРЕСА_2 . Зобов`язати Буську міську раду погодити межі земельної ділянки згідно Проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_1 для ведення особистого селянського господарства за адресою: АДРЕСА_3 , розробленого ПП Центр ринкових досліджень .

Ухвалою судді від 28 серпня 2019 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Жогальська І.Ф. підтримала раніше подане нею письмове клопотання про залучення до участі в цій справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_3 , яка разом із відповідачем ОСОБА_2 являється суміжним землекористувачем, яка не погодила меж земельної ділянки позивачки через її відсутність за місцем проживання, а тому вважає, що рішення у справі вплине на її права і обов`язки, як суміжного землекористувача спірної земельної ділянки, відтак просить задовольнити дане клопотання.

Вказане клопотання в підготовчому судовому засіданні повністю підтримала позивач ОСОБА_1 .

Проти задоволення даного клопотання в підготовчому судовому засіданні заперечив представник відповідача ОСОБА_2 - адвокат Гобечія І.Т., оскільки вважає, що залучення ОСОБА_3 до участі в цій справі у якості третьої особи спричинить затягування судового розгляду вказаної справи та порушить розумні строки її розгляду, оскільки остання перебуває за межами України, а тому просив у задоволенні заявленого клопотання відмовити.

Розглянувши заявлене клопотання, заслухавши доводи сторін і їх представників, дослідивши позовну заяву та матеріали цивільної справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до частини третьої статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

У відповідності до вимог частини першої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 5 ст. 53 ЦПК).

Як вбачається із матеріалів даної справи, що ОСОБА_3 є суміжним землекористувачем земельної ділянки позивачки.

Зокрема, як слідує з опису меж земельної ділянки ОСОБА_1 , що вказана земельна ділянка по межі ВГ межує із землею ОСОБА_3 , а зі сторони її земельної ділянки межа не узгоджена, акти не підписано через її відсутність за місцем проживання.

Відтак, наведені обставини вказують на те, що рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_3 щодо визначення та узгодження меж її земельної ділянки із суміжною землею позивачки, а відсутність особи на території України не може слугувати підставою для відмови в задоволенні клопотання.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що заявлене клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення.

Ураховуючи викладене та керуючись ст.ст. 53, 197, 198, 260, 261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Буської міської ради Львівської області про визнання недійсним рішення, зобов`язання вчинити певні дії та усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою, - ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Розгляд даної цивільної справи відкласти із повідомленням сторін, їх представників та третьої особи .

Направити учасникам справи копію ухвали, третій особі - копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Кос І. Б.

СудБуський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено21.08.2020
Номер документу91078918
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —440/624/19

Постанова від 20.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 20.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Рішення від 20.07.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Рішення від 11.05.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Рішення від 11.05.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Постанова від 28.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні