Ухвала
від 04.09.2020 по справі 140/11314/20
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну відповідача в адміністративній справі

04 вересня 2020 року ЛуцькСправа № 140/11314/20 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Смокович В.І., розглянувши у письмовому провадженні клопотання Сектору освіти Ратнівської районної державної адміністрації про заміну відповідача в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області до Відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області звернулось із позовом до Відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації про зобов`язання ліквідаційної комісії відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації включити кредиторські вимоги управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області в сумі 339 641,33 грн. в реєстр вимог кредиторів у першу чергу та проміжний ліквідаційний баланс.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду 05 серпня 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, розгляд якої постановлено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи за наявними у справі матеріалами. (арк. спр. 23).

Відділом освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації подано до суду за вхідним номером канцелярії №42698/20 від 01 вересня 2020 року відзив на позовну заяву, в якому позивач просить залучити до участі у справі Сектор освіти Ратнівської районної державної адміністрації.

На адресу суду за вхідним номером канцелярії №43260/20 від 03 вересня 2020 року також надійшло клопотання Сектору освіти Ратнівської районної державної адміністрації про заміну відповідача Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації на Сектор освіти Ратнівської районної державної адміністрації.

Клопотання мотивоване тим, що відповідно до розпорядження голови Ратнівської районної державної адміністрації від 12 травня 2020 року №113 Про зміну у структурі Ратнівської районної державної адміністрації сектор Ратнівської районної державної адміністрації є правонаступником зобов`язань, прав та обов`язків відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації у сфері освіти.

Відповідно до частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Таким чином, розгляд заявленого клопотання за встановленим судом порядком проведено у письмовому провадженні.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Як встановлено судом, пунктом 5 розпорядженням голови Ратнівської районної державної адміністрації від 12 травня 2020 року №113, визначено, що сектор Ратнівської районної державної адміністрації є правонаступником зобов`язань, прав та обов`язків відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації у сфері освіти.

Із врахуванням зазначеного, суд дійшов висновку, що клопотання про заміну відповідача Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації на сектор освіти Ратнівської районної державної адміністрації, підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 48, 166, 248, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Сектору освіти Ратнівської районної державної адміністрації задовольнити.

Замінити неналежного відповідача Відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської районної державної адміністрації на належного відповідача Сектор освіти Ратнівської районної державної адміністрації (44100, Волинська область, Ратнівський район, селище міського типу Ратне, вулиця Центральна, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 43633957).

Встановити Сектору освіти Ратнівської районної державної адміністрації строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.І. Смокович

Повний текст ухвали виготовлено 04 вересня 2020 року

Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91332994
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —140/11314/20

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 02.08.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 27.07.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Рішення від 30.12.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Постанова від 10.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні