Ухвала
від 02.09.2020 по справі 161/15175/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15175/18

Провадження № 2/161/302/20

У Х В А Л А

02 вересня 2020 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області

в складі:

головуючого судді Івасюти Л.В.

з участю секретаря судового засідання Мельничук Т.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до торгово-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю "Знання" про стягнення інфляційних витрат та 3% річних, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 звернувся в суд з позовом до торгово-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю "Знання" про стягнення інфляційних витрат та 3% річних.

Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області від 18 червня 2020 року замінено позивача ОСОБА_2 на правонаступника ОСОБА_1 , в зв`язку зі смертю ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Сторонами подано до суду спільну заяву про затвердження мирової угоди, згідно з якою вони досягли згоди з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок.

Умови мирової угоди підписані учасниками справи, їм роз`яснені наслідки затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі, передбачені п. 5 ч.1 ст. 255 ЦПК України.

Зазначена мирова угода приєднана до матеріалів цивільної справи.

Учасники справи подали суду заяви про розгляд справи за їх відсутності, просили затвердити укладену між сторонами мирову угоду.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, тому відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, та подані сторонами докази на підтвердження обґрунтованості заявлених вимог і заперечень, установив таке.

Відповідно до положень ч.7 ст. 49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Частинами 1, 2 ст. 207 ЦПК України визначено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 207 ЦПК України, укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Вивчивши зміст мирової угоди, суд дійшов висновку, що укладення мирової угоди та її зміст не суперечить вимогам закону, умови мирової угоди не порушують права чи охоронювані законом інтереси сторін та інших осіб, стосуються лише прав та обов`язків сторін і сторони наполягають на її затвердженні.

У зазначеній мировій угоді сторони зазначили про обізнаність щодо правових наслідків підписання та виконання даної угоди, тому суд вважає за можливе затвердити мирову угоду сторін, а справу провадженням закрити.

Керуючись ст. ст. 49, 207, 255 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду, укладену 02 вересня 2020 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до торгово-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю "Знання" про стягнення інфляційних витрат та 3% річних між сторонами: позивач - ОСОБА_1 , РНОКПП, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , відповідач - Торгово-виробниче товариство з обмеженою відповідальністю Знання , код ЄДПОУ 13357838 (адреса: 43010, м.Луцьк, пр.Волі,41), на наступних умовах:

1.Відповідач ТОВ Знання сплатить позивачу ОСОБА_1 інфляційні втрати в сумі 50 000,00 ( п`ятдесят тисяч) гривень та 3 % річних за період прострочення (з 06.07.2016 по 01.09.2018рр.) в сумі 10 000( десять тисяч) гривень , а всього: 60 000,00 ( шістдесят тисяч) грн.

2.Також сторони домовились не стягувати з відповідача судовий збір та витрати на професійну правничу допомогу, а залишити ці витрати за позивачем.

3.Відповідач, в свою чергу, зобов`язується виконати умови мирової угоди протягом семи днів після її затвердження судом, перерахувавши обумовлену суму на розрахунковий рахунок позивача.

Позивач і відповідач заявляють, що ні в процесі укладення мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави.

Після виконання умов мирової угоди позивач не матиме жодних майнових претензій до відповідача.

Ця мирова угода вступає в силу з моменту її затвердження Луцьким міськрайонним судом Волинської області та діє до повного виконання сторонами зобов`язань за цією мировою угодою.

Ухвала про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно п.2 ч.1 ст.3 Закону України Про виконавче провадження . У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ця Мирова угода укладена у трьох оригінальних примірниках, один для позивача, один для відповідача та один для Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Провадження у цивільній справі № 161/15175/18 закрити.

Наслідки закриття провадження у справі, у зв`язку з укладенням мирової угоди, передбачені ч.1 п.5 ст.255 ЦПК України, сторонам роз`яснені і зрозумілі.

Мирова угода за своїм змістом, намірами та наслідками не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15-ти днів з моменту її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Луцького міськрайонного суду Л.В.Івасюта

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено09.09.2020
Номер документу91342438
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/15175/18

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 25.09.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 21.06.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Рішення від 29.03.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Рішення від 25.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Рішення від 25.02.2019

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 04.10.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні