Ухвала
від 16.09.2020 по справі 569/9778/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/9778/19

1-кс/569/4883/20

УХВАЛА

16 вересня 2020 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Рівне клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 (далі слідчий) погоджене прокурором Рівненської обласної прокуратур ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження № 12019180000000070 від 20.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про продовження строку досудового розслідування, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання слідує, що досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за фактом того, що службові особи Рівненської міської ради, управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради за попередньою змовою, вчинили дії, спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, а також на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом надання переваг для суб`єктів господарювання, що залучаються до освоєння бюджетних коштів підрозділами, що входять до складу виконавчого комітету Рівненської міської ради, а також комунальними підприємствами, що перебувають у підпорядкуванні даних підрозділів, виконавчого комітету та міської ради.

Слідчий у клопотанні вказує, що відповідно до рішення сесії Рівненської міської ради від 27 жовтня 2016 року № 1905 затверджено Програму "Безпечне місто Рівне" на 2016 2019 роки, якою передбачалось виконання комплексу заходів, зокрема виконання робіт з установлення камер відео спостереження на території м. Рівне, придбання серверного та іншого обладнання, створення і облаштування моніторингового центру тощо. Організацію виконання даного рішення доручено секретарю міської ради ОСОБА_5 , який є ініціатором та підписантом даної програми, де виконавцями відповідних заходів передбачив виконавчий комітет Рівненської міської ради, виконавчі органи Рівненської міської ради та робочу групи з питань впровадження комплексної системи безпеки Рівного "Безпечне місто". Безпосереднім розпорядником коштів та виконавцем визначено Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради.

10.01.2018 між Управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради (ЄДРПОУ 05517742) в особі ОСОБА_6 за результатами тендеру, з ТОВ «Кобі Дистрибюшн» (ЄДРПОУ 39628527) укладено договір підряду № 31 предметом якого є виконання будівельних робіт по об`єкту «Будівництво системи відеоспостереження вулиць міста Рівного (Інформаційно-телекомунікаційна система «Безпечне місто Рівне»)» на суму 4 690 000 грн з ПДВ. В ході виконання вказаного договору оформлені довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (форма КБ-3) за травень, липень та акти приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в).

В подальшому 10.09.2018 року між Управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради (ЄДРПОУ 05517742) та ТОВ «Кобі Дистрибюшн» (ЄДРПОУ 39628527) укладено договір № 48-18/ПКД предметом якого є виконання робіт з коригування проекту «Будівництво системи відеоспостереження вулиць міста Рівного (Інформаційно-телекомунікаційна система «Безпечне місто Рівне»)» та проведення його експертизи на суму 110 107,49 грн. з ПДВ.

21.11.2018 між вищевказаними суб`єктами господарювання укладено договір підряду № 54 предметом якого є виконання будівельних робіт по об`єкту «Будівництво системи відеоспостереження вулиць міста Рівного (Інформаційно-телекомунікаційна система «Безпечне місто Рівне»)» (коригування), по якому загальну вартість за основним договором збільшено на 2,038 млн. грн. з ПДВ, шляхом завищення окремих робіт, матеріалів та обладнання.

За результатами виконання вказаних договорів оформлені довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (форма КБ-3) за грудень 2018 року та акти приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в). На момент складання актів виконаних робіт УКБ ВК РМР перераховано на рахунок ТОВ «Кобі Дистрибюшн» кошти в сумі 4 млн. 674,236 тис. грн.

Згідно даних єдиного реєстру податкових накладних та податкової звітності, протягом аналогічних періодів травня, липня та грудня 2018 року директор ТОВ «Кобі Дістрібьюшин» ОСОБА_7 оформив придбання обладнання (відеокамери, модулі, кабелі, устаткування, інше) та послуг по будівельно монтажних роботах від ТОВ «Капрос Плюс» (код ЄДРПОУ 41420350, Кіровоградська обл., м. Знамянка, вул. Грушевського, 14), ТОВ «Центр Стіл» (код ЄДРПОУ 40035479, м. Кіровоград, вул. Євгена Чикаленка, 1-А), ТОВ «Елект Форс» (код ЄДРПОУ 42243883, Кіровоградська обл., м. Знамянка, вул. Калинова, 132). Вказані СГД мають ознаки фіктивності, зокрема в них відсутні необхідна кількість зареєстрованих працівників для відповідної господарської діяльності, відсутні ознаки виробництва чи придбання товарів які в подальшому реалізовані на ТОВ «Кобі Дістрібьюшин», номенклатура товарів в розрізі придбання та реалізації не відповідає дійсності. Протягом вказаних періодів 2018 року інші субпідрядні організації до виконання робіт по даному об`єкту, крім вищевказаних, службовими особами ТОВ «Кобі Дістрібьюшин» не залучались. З метою підтвердження вказаних фактів для проведення відповідної перевірки та відповідного дослідження у встановленому законом порядку було залучено відповідні підрозділи ДФС у Рівненській області, за результатами чого було підтверджено факт заволодіння бюджетними коштами в сумі 1,285 млн. грн.

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування було здійснено чимало тимчасових доступів до речей та документів на підставі ухвал Рівненського міського суду.

Крім того в рамках даного кримінального провадження проведено судову почеркознавчу експертизу, а також проведенні інші слідчі дії.

Також, у зв`язку з карантинними заходами, в повній мірі не представилося можливим провести всі необхідні слідчі дії.

Строк досудового розслідування цього кримінального провадження відповідно до ст. 219 КПК України закінчується 20 вересня 2020 року, однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, внаслідок складності кримінального провадження.

Для цього у кримінальному провадженні необхідно виконати: провести огляди із залученням спеціалістів камер відео спостереження на території м. Рівне, які були встановленні відповідно до програми "Безпечне місто Рівне"; вилучити документи у субпідрядних організаціях які виконували роботи відповідно до договору договіру підряду від 10.01.2018 № 31 предметом якого є виконання будівельних робіт по об`єкту «Будівництво системи відеоспостереження вулиць міста Рівного (Інформаційно-телекомунікаційна система «Безпечне місто Рівне»)», вказані підприємства знаходяться в різних регіонах України; вилучити документи в постачальників камер відео спостереження відповідно до програми "Безпечне місто Рівне", вказані підприємства знаходяться в різних регіонах України; призначити експертизи необхідні у кримінальному провадженні; встановити та допитати в якості свідків службових та посадових осіб управління комунальною власністю виконавчого комітету Рівненської міської ради, ТОВ Експертиза МВК, управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, ПП «МБЛ Компані»,Рівненської міської ради, виконавчого комітету Рівненської міської ради, управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради, управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, ПП «Буд Кепітал Менеджмент», ПП «Рівнетеплосервіс»,ТОВ КОБІ ДІСТРІБЬЮШИН, ТОВ «Рівнетеплоенерго», також ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 . ОСОБА_17 щодо обставини вчинення кримінального правопорушення та інших свідків по кримінальному провадженні; провести інші необхідні слідчі (розшукові) дії, з метою з`ясування всіх фактичних даних, на підставі яких буде встановлено наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Зазначені слідчі дії мають істотне значення для кримінального провадження, а також для ухвалення законного, обґрунтованого та справедливого процесуального рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

На виконання вказаних слідчих дій необхідно ще не менше шести місяців.

До початку судового засідання слідчий надіслала заяву про розгляд клопотання без її участі, просила його задоволити.

З урахуванням заяви слідчого відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно ч.1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Беручи до уваги обґрунтованість клопотання та відповідність його ч.2 ст. 295-1 КПК України, слідчий суддя приходить до переконання, що продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження є необхідним, внаслідок складності провадження а також тривалістю проведення необхідних слідчих (розшукових) дій без яких неможливо завершити досудове розслідування, і досудове розслідування до встановленого строку не можливо було завершити з об`єктивних причин, а строк досудового розслідування спливає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019180000000070 від 20.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, до двадцяти чотирьох місяців, тобто до 20 березня 2021 року.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91561773
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —569/9778/19

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 13.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 01.03.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 13.10.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 08.09.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 13.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 01.12.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 19.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні