Ухвала
від 15.09.2020 по справі 578/751/20
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

15 вересня 2020 року

Смт Краснопілля

Справа № 578/751/20

Провадження № 1-з/578/5/20

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 ,

розглянувши заяву власника майна Фермерського господарства «Колос» ОСОБА_2 про роз`яснення судового рішення,

учасники судового провадження:

секретар судового засідання ОСОБА_3

Установив:

Власник майна Фермерського господарства «Колос» ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з заявою про роз`яснення ухвали слідчого судді від 10.09.2020 у частині набрання судового рішення законної сили.

Згідно з частиною першою статті 380 Кримінального процесуального кодексу України /надалі за текстом також КПК/, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасників судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Таким чином, необхідність роз`яснення судового рішення зумовлена його нечіткістю або суперечливістю викладених у ньому висновків, тобто коли зміст рішення є незрозумілим для осіб, стосовно яких воно ухвалене, або для осіб, які мають його виконувати.

При цьому, виходячи зі змісту вказаної норми, роз`ясненню підлягає суть прийнятого рішення, а не мотиви та підстави для його прийняття та порядок його виконання.

Оскільки скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими стст. 318-380 КПК, а ухвали слідчого судді постановляються за правилами цьогоКодексу, тобто їх зміст повинен відповідати вимогамстатті 372 КПК, а тому на рішення слідчого судді розповсюджуються вимогистатті 380 КПК.

Згідно зістаттею 125 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України, а тому рішення слідчого судді відповідно до вимог статей371,372та380КПК також підлягає роз`ясненню.

Власник майна, прокурор та слідчий в судове засідання не з`явилися, належним чином повідомлялись про день, час та місце проведення такого, про причини неявки суд не повідомили.

У відповідності до вимог частини другої статті 380КПК їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання про роз`яснення ухвали слідчого судді.

Суд, дослідивши матеріали заяви власника майна Фермерського господарства «Колос» ОСОБА_2 про роз`яснення судового рішення, вважає за необхідне роз`яснити резолютивну частину ухвали слідчого судді від 10.09.2020 в частині строку і порядку набрання ухвалою законної сили, виходячи з наступного.

Згідно зі статтею 372 КПК, у резолютивній частині ухвали, що викладається окремим документом, зазначається строк і порядок набрання ухвалою законної сили та її оскарження.

Згідно зі статтею 309 КПК ухвала слідчого судді про скасування арешту майна під час досудового розслідування оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Згідно зі статтею 532 КПК ухвали слідчого судді, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту їх оголошення.

Встановлено, що 10.09.2020 слідчим суддею Краснопільського районного суду Сумської області постановлено ухвалу, якою Клопотання адвоката ОСОБА_4 в інтересах Фермерського господарства «Колос» про скасування арешту майна задоволено частково.

Зазначено порядок її оскарження, проте не зазначено строк і порядок набрання ухвалою законної сили.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що судове рішення необхідно роз`яснити з метою уникнення сумнівів і протиріч під час його виконання.

Керуючись стст.380,532 Кримінального процесуального кодексу України,

Постановив:

Заяву власника майна Фермерського господарства «Колос» ОСОБА_2 про роз`яснення судового рішення задовольнити.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді від 10.09.2020 (справа 578/751/20, провадження 1-кс/578/316/20) набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду, шляхом подання через Краснопільський районний суд Сумської області апеляційної скарги протягом семи днів з дня проголошення ухвали, а для осіб, які не викликались в судове засідання - з дня отримання ними копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу91583948
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —578/751/20

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 10.09.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 01.09.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 08.07.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 07.07.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні