Ухвала
від 15.09.2020 по справі 280/5572/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ТРЕТІХ ОСІБ

15 вересня 2020 року Справа № 280/5572/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Сіпаки А.В., при секретарі судового засідання Гопки Л.І.

за участю сторін :

представника позивача - Череповського В.П.

представник відповідача - не прибув

розглянувши у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Почерк"

до Державного агенства рибного господарства України

про визнання протиправним та скасування наказу,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Почерк" (далі - позивач) до Державного агенства рибного господарства України (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ азовського басейнового управління Державного агенства рибного господарства від 07.08.2020 №117-ОД «Про розподіл між користувачами кількості драг з механізованим способом використання для промислу бичків у відкритій частині Азовського моря» .

Ухвалою від 25.08.2020 відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі та призначено підготовче засідання на 15.09.2020. також, зазначеною ухвалою суду витребувано у Державного агенства рибного господарства України докази.

До суду від представників Приватного підприємства «Приватне мале підприємство «Азов - 3000» , Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Дюкар» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Вариор» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Глобус» , Приватного підприємства «Антіас» , Приватного підприємства «РКП МАЯК» , Приватного підприємства «МАРФІШ» , Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 надійшли клопотання про вступ до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Всі клопотання аналогічно обґрунтовані, зокрема, зазначено, що рішення, яке буде прийнято за результатом розгляду позову, у будь-якому разі вплине на права та інтереси осіб, які подали клопотання, та їх подальшу господарську діяльність оскільки, уразі скасування оскаржуваного наказу користувачі будуть зобов`язані припинити промисловий лов бичка, що негативно вплине на їх фінансовий стан.

У підготовчому засідання представник позивача заперечив.

Представник відповідача у підготовче засідання не прибув. Про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлений належним чином.

Суд, заслухавши думку представника позивача, дослідивши матеріали справи розглянувши питання про залучення до участі у справі третіх осіб, зазначає наступне.

Відповідно до положень ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З матеріалів справи встановлено, що предметом судового розгляду даної справи є наказ азовського басейнового управління Державного агенства рибного господарства від 07.08.2020 №117-ОД «Про розподіл між користувачами кількості драг з механізованим способом використання для промислу бичків у відкритій частині Азовського моря» .

За таких обставин, суд дійшов висновку, що рішення в даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки Приватного підприємства «Приватне мале підприємство «Азов - 3000» , Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , Колективного підприємства «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Дюкар» , Товариство з обмеженою відповідальністю «Вариор» , Товариства з обмеженою відповідальністю «Глобус» , Приватного підприємства «Антіас» , Приватного підприємства «РКП МАЯК» , Приватного підприємства «МАРФІШ» , Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 оскільки, оскаржуваним у цій справі рішенням, між вказаними вище особами, вирішено питання щодо розподілу різноглибинних кількості драг з механізованим способом використання для промислу бичків в Азовському морі.

Враховуючи, викладене суд вважає за необхідне залучити Приватне підприємство«Приватне мале підприємство «Азов - 3000» , Фізичнуособу-підприємця ОСОБА_1 , Колективне підприємство «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» , Товариство з обмеженою відповідальністю «Дюкар» , Товариство з обмеженою відповідальністю «Вариор» , Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобус» , Приватне підприємство «Антіас» , Приватне підприємство «РКП МАЯК» , Приватне підприємство «МАРФІШ» , Фізичну особу-підприємця ОСОБА_2 до участі у справі в в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача. Та у зв`язку з цим зобов`язати позивача направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви із доданими до неї документами. Докази надіслання надати до суду.

Керуючись статтями 49, 243, 248, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

Приватне підприємство «Приватне мале підприємство «Азов - 3000» (75500, Херсонська область, Генічеський район, м. Генічеськ, вул. Колективна, буд. 2, код ЄДРПОУ 30874816),

Фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ),

Колективне підприємство «Генічеський рибколгосп «Ревхвиля» (75500, Херсонська область, Генічеський район, м. Генічеськ, вул. Фрунзенське шосе, 4, код ЄДРПОУ 03889474),

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дюкар» (75500, Херсонська область, Генічеський район, м. Генічеськ, вул. Центральна, буд. 89, код ЄДРПОУ 39795574),

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вариор» (71100, Запорізька область, м.Бердянськ, вул. Першотравнева/Свердлова, буд. 34/27, код ЄДРПОУ 33580003),

Товариство з обмеженою відповідальністю «Глобус» (71100, Запорізька область, м.Бердянськ, вул. Свободи, буд. 114, код ЄДРПОУ 23852013),

Приватне підприємство «Антіас» (71100, Запорізька область, м. Бердянськ, Мелітопольське шосе, 4, кв. 50, код ЄДРПОУ 37291060),

Приватне підприємство «РКП МАЯК» (71106, Запорізька область, м. Бердянськ, вул.Набережна, буд.17, код ЄДРПОУ 37291060),

Приватне підприємство «МАРФІШ» (87549, Донецька область, м. Маріуполь, вул.Котляревського , 4, кв. 190, код ЄДРПОУ 37989651),

Фізичну особу-підприємця ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 )

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, що вони мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, дотримуючись, вимог ст. 165 КАС України.

Зобов`язати позивача направити на адреси третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача копію позовної заяви із доданими до неї документами. Докази надіслання надати до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення.

Повний текст ухвали складено та підписано 16.09.2020.

Суддя А.В. Сіпака

Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91593405
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —280/5572/20

Постанова від 02.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Постанова від 02.06.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 31.05.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Рішення від 23.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Рішення від 23.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні