Ухвала
від 18.09.2020 по справі 484/4241/15-ц
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 484/4241/15-ц

Провадження № 4-с/484/14/20

У Х В А Л А

про повернення заяви

18.09.2020року суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Медведєва Н.А. вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 на дії та бездіяльність державного виконавця Первомайського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса)

ВСТАНОВИЛА:

17.09.2020р. до суду від ОСОБА_2 надійшла заява, яка фактично є скаргою на дії та бездіяльність державного виконавця Первомайського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Лучинської Л.А., якій він просить скасувати постанову від 04.05.2016р. за вих..№4851 через те, що ФОП ОСОБА_3 з 04.04.2016р. і на теперішній час неправомірно користується арештованою земельною ділянкою ОСОБА_4 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та отримує дохід з цієї земельної ділянки разом із ОСОБА_4 , накласти арешт на все рухоме та нерухоме майно, грошові кошти на рахунках (поточних, депозитних та в іншій формі), урожаї сільськогосподарських культур, яку були вирощені, зібрані в 2020р. ФОП ОСОБА_3 і належать ФОП ОСОБА_3 ; зобов`язати державного виконавця вилучити у ФОП ОСОБА_3 із користування арештовану земельну ділянку ОСОБА_4 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Статтею 447 ЦПК України передбачено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи.

Згідно ч.1 ст. 450 ЦПК України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Згідно вимог ч. 2, 4 ст. 183 ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження). Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

До заяви ОСОБА_2 не додані докази направлення її копії та доданих до неї документів іншим учасникам справи: боржнику та державному виконавцю.

З урахуванням наведеного, вважаю за необхідне заяву залишити без розгляду, роз`яснивши, що ОСОБА_2 має право звернути до суду повторно.

Керуючись ст. 126, 127, 449, 258-261 ЦПК України, суддя

ПОСТОВИЛА:

заяву ОСОБА_1 на дії та бездіяльність державного виконавця Первомайського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) повернути без розгляду.

Роз`яснити, що ОСОБА_1 має право повторно звернутись до суду на загальних підставах.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньої до Миколаївського апеляційного суду. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у ч.2 ст.358 ЦПК України.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суддя Н.А. Медведєва

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення18.09.2020
Оприлюднено21.09.2020
Номер документу91645827
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/4241/15-ц

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Медведєва Н. А.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Шаманська Н. О.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Шаманська Н. О.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 04.11.2015

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні