Ухвала
від 21.09.2020 по справі 495/6779/17
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/6779/17

Номер провадження 1-кс/495/1805/2020

УХВАЛА

про проведення судового засідання

в режимі відео конференції

21 вересня 2020 рокум. Білгород-Дністровський

Суддя Білгород-Дністровськогоміськрайонного судуОдеської області ОСОБА_1 ,розглянувши клопотанняпредставника ПП«ТУР-ЕЛЬ»-адвоката ОСОБА_2 ,яка дієна підставіордеру,про здійсненнясудового провадженняв режимівідео конференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямсистеми відеоконференцзв`язкуEasycon,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області знаходиться клопотання слідчого СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про арешт майна за погодженням з прокурором Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 .

Розгляд даного клопотання призначено на 21.09.2020 року на 10.40 годину.

До суду надійшло клопотання від представника ПП «ТУР-ЕЛЬ» - адвоката ОСОБА_2 , яка діє на підставі ордеру, про здійснення судового провадження в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференц зв`язку Easycon, у зв`язку із неможливістю прибути до судового засідання через зайнятість в інших судових процесах.

Відповідно дост.336КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі:

1) неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин;

2) необхідності забезпечення безпеки осіб;

3) проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого;

4) необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження;

5) наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом.

Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому на території, яка перебуває під юрисдикцією суду, або на території міста, в якому розташований суд, судовий розпорядник або секретар судового засідання цього суду зобов`язаний вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбаченічастиною четвертоюцієї статті. Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення.

Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, тримається в установі попереднього ув`язнення або установі виконання покарань, дії, передбаченічастиною четвертоюцієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксуються за допомогою технічних засобів відеозапису.

Особа, якій забезпечується захист, може бути допитана в режимі відеоконференції з такими змінами зовнішності і голосу, за яких її неможливо впізнати.

Дистанційне судове провадження згідно з правилами цієї статті може здійснюватися в судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій під час здійснення судового провадження з будь-яких питань, розгляд яких віднесено до компетенції суду.

Враховуючи неможливість прибуття у судове засідання представника ПП «ТУР-ЕЛЬ» - адвоката ОСОБА_2 та надання відповідної заяви, суд вважає за можливе задовольнити клопотання та провести судове засідання, призначене на 22.09.2020 року о 15.00 годині в режимі відео конференції поза межами приміщення суду.

Керуючись ст. 336, 369-371, 392, 395 КПК України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання представника ПП «ТУР-ЕЛЬ» - адвоката ОСОБА_2 , яка діє на підставі ордеру, про здійснення судового провадження в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку Easycon.

Провести судове засідання, призначене на 22.09.2020року о15.00годині,по клопотанню слідчого СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про арешт майна в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми EasyCon

Копію цієї ухвали направити всім учасникам справи .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.09.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу91675976
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —495/6779/17

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Котелевський Р. І.

Ухвала від 12.10.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 12.10.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Постанова від 24.09.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 21.09.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Постанова від 10.09.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Постанова від 31.08.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 26.08.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні