Ухвала
від 23.09.2020 по справі 440/1917/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 вересня 2020 року м. ПолтаваСправа № 440/1917/20 Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Слободянюк Н.І., розглянувши заяву про заміну боржника у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області, про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 15 липня 2020 року у справі №440/1917/20 адміністративний позов ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку задоволено частково: стягнуто з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 вихідну допомогу у розмірі 7613,14 грн (сім тисяч шістсот тринадцять гривень чотирнадцять копійок); стягнуто з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні по день винесення рішення у розмірі 508,56 грн (п`ятсот вісім гривень п`ятдесят шість копійок); в задоволенні решти позовних вимог відмовлено, а також стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 судові витрати у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень вісімдесят копійок).

Вказане рішення в апеляційному порядку не оскаржувалося.

26 серпня 2020 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчі листи у справі №440/1917/20 про:

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні по день винесення рішення у розмірі 508,56 грн (п`ятсот вісім гривень п`ятдесят шість копійок);

- стягнення за рахунок бюджетних асигнувань Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області (пл. академіка Олексія Бекетова, 19, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 00732660) на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) судових витрат у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень вісімдесят копійок);

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 вихідної допомоги у розмірі 7613,14 грн (сім тисяч шістсот тринадцять гривень чотирнадцять копійок).

Боржником у вказаних виконавчих листах зазначено Відділ агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області (пл. академіка Олексія Бекетова, 19, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 00732660).

22 вересня 2020 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області про заміну боржника, а саме: Відділа агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на його правонаступника - Лубенську районну державну адміністрацію Полтавської області.

Відповідно до частин першої, другої та четвертої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи наведене, заяву Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області про заміну боржника слід призначити до розгляду у судовому засіданні.

Частиною четвертою статті 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Беручи до уваги викладене, для повного та всебічного з`ясування всіх обставин у справі є необхідність витребувати від Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області додаткові докази у справі.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області про заміну боржника у справі №440/1917/20 за позовом ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку призначити до розгляду у судовому засіданні 30 вересня 2020 року о 16:00 у приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду (за адресою: м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26).

Витребувати від Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області належним чином засвідчені копії :

- виконавчих листів №440/1917/20, виданих Полтавським окружним адміністративним судом 26 серпня 2020 року (за наявності);

- документів на підтвердження того, що Лубенська районна державна адміністрація є правонаступником всіх прав та обов`язків Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області;

- відомостей про наявність відкритих виконавчих проваджень;

- інших матеріалів у частині, що стосується цього позову.

Зобов`язати ОСОБА_1 надати до суду належним чином засвідчені копії виконавчих листів №440/1917/20, виданих Полтавським окружним адміністративним судом 26 серпня 2020 року.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. У разі якщо особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені Кодексом адміністративного судочинства України. Згідно з частиною першою статті 149 цього Кодексу суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання .

Суддя Н.І. Слободянюк

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91749626
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/1917/20

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Рішення від 15.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні