Ухвала
від 12.11.2020 по справі 440/1917/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 листопада 2020 року м. ПолтаваСправа № 440/1917/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Слободянюк Н.І., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів у справі №440/1917/20 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 15 липня 2020 року у справі №440/1917/20 /а.с.153-156/ адміністративний позов ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку задоволено частково: стягнуто з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 вихідну допомогу у розмірі 7613,14 грн (сім тисяч шістсот тринадцять гривень чотирнадцять копійок); стягнуто з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні по день винесення рішення у розмірі 508,56 грн (п`ятсот вісім гривень п`ятдесят шість копійок); в задоволенні решти позовних вимог відмовлено, а також стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 судові витрати у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень вісімдесят копійок).

Вказане рішення в апеляційному порядку не оскаржувалося.

26 серпня 2020 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчі листи у справі №440/1917/20 про:

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні по день винесення рішення у розмірі 508,56 грн (п`ятсот вісім гривень п`ятдесят шість копійок) /а.с. 183/;

- стягнення за рахунок бюджетних асигнувань Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області (пл. академіка Олексія Бекетова, 19, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 00732660) на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) судових витрат у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень вісімдесят копійок) /а.с. 185/;

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 вихідної допомоги у розмірі 7613,14 грн (сім тисяч шістсот тринадцять гривень чотирнадцять копійок) /а.с. 184/.

Строк пред`явлення вказаних виконавчих листів до виконання - до 16 серпня 2020 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 01 жовтня 2020 року у справі №440/1917/20 замінено боржника, Відділ агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області (пл. академіка Олексія Бекетова, 19, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 00732660), на Лубенську районну державну адміністрацію Полтавської області (ідентифікаційний код 04057422, місцезнаходження юридичної особи: Україна, 37500, Полтавська обл., місто Лубни, площа академіка Олексія Бекетова, будинок 19) у виконавчих листах №440/1917/20, виданих Полтавським окружним адміністративним судом 26 серпня 2020 року про:

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні по день винесення рішення у розмірі 508,56 грн (п`ятсот вісім гривень п`ятдесят шість копійок);

- стягнення за рахунок бюджетних асигнувань Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області (пл. академіка Олексія Бекетова, 19, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 00732660) на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) судових витрат у розмірі 840,80 грн (вісімсот сорок гривень вісімдесят копійок);

- стягнення з Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області на користь ОСОБА_1 вихідної допомоги у розмірі 7613,14 грн (сім тисяч шістсот тринадцять гривень чотирнадцять копійок).

09 листопада 2020 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів № 440/1917/20, виданих Полтавським окружним адміністративним судом 26 серпня 2020 року.

Відповідно до витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09 листопада 2020 року заяву ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів передано для розгляду судді Слободянюк Н.І.

Підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Згідно з частиною другою статті 132 цього Кодексу розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

Відповідно до частини першої статті 3 цього Закону судовий збір справляється, зокрема за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством; видачу судами документів.

Частиною першою статті 4 вказаного Закону визначено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до статті 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" з 01 січня 2020 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2102,00 грн.

З огляду на вищевикладене, за подання заяви про видачу дублікатів трьох виконавчих листів заявник повинна сплатити судовий збір у загальному розмірі 189,18 грн ( (2102,00 грн х 0,03) х 3).

До заяви про видачу дублікатів виконавчих листів заявником не додано документа про сплату судового збору в сумі 189,18 грн або документів, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Суд зауважує, що положення пункту 1 частини першої статті 5 Закону України "Про судовий збір" не поширюються на подання заяви про видачу дублікатів виконавчих листів, оскільки така заява не стосується судового розгляду справи про стягнення заробітної плати.

Частиною першою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Оскільки заява про видачу дублікатів виконавчих листів подається на стадії виконання судового рішення, до такої заяви повинні додаватися докази її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

З матеріалів заяви ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів слідує, що до заяви заявником не додано доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з частиною другою статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Беручи до уваги те, що заява про видачу дублікатів виконавчих листів у справі №440/1917/20 подана ОСОБА_1 без додержання вимог частини першої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України та вимог підпункту 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" КАС України та ці недоліки не дають можливості розглянути заяву, суд доходить висновку про необхідність повернення заяви ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів без розгляду.

Керуючись статтею 167, 248, 256, підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про видачу дублікатів виконавчих листів у справі №440/1917/20 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської районної державної адміністрації Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Лубенська районна державна адміністрація Полтавської області про стягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали направити особі, яка подала заяву, разом із заявою про видачу дублікатів виконавчих листів та доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Н.І. Слободянюк

Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено12.11.2020
Номер документу92799208
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —440/1917/20

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.І. Слободянюк

Рішення від 15.07.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 03.06.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні