Ухвала
від 15.09.2020 по справі 932/10510/20
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

15.09.20

Справа №932/10510/20

Провадження №1-кс/932/5445/20

УХВАЛА

15вересня2020року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ ОСОБА_1 вирішуючи питання про прийняття до розгляду клопотання про скасування арешту майна,-

В С Т А Н О В И В:

До Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ заявник ОСОБА_2 , подав клопотання про скасування арешту майна.

Клопотання надійшло до суду в одному (оригінальному) примірнику.

Перевіривши клопотання заявника ОСОБА_2 , вважаю за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч.1 ст.2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи від кримінальних правопорушень та, між іншим, забезпечення повного та неупередженого судового розгляду.

Згідно з п.15 ч.1 ст.7 КПК України зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відноситься змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів у доведенні перед судом їх переконливості.

Так, згідно з положеннями КПК України, на стадії досудового розслідування захист прав та інтересів осіб реалізовано через можливість оскарження рішень, дії чи бездіяльності слідчого або прокурора, а також шляхом звернення до слідчого судді з клопотанням про проведення певної слідчої дії, скасування арешту майна та ін.

Разом з тим, КПК України не містить приписів, що обмежують право органу досудового розслідування і прокурора мати можливість та час для підготовки заперечень, у разі їх наявності.

Оскільки до клопотанняне додано його копій для органу досудового розслідування, документів на підтвердження накладення арешту на майно, а також з метою забезпечення повного та неупередженого судового розгляду, вважаю за доцільне, з урахуванням приписів ч.6 ст.9 КПК України, виходити, в частині вимог до клопотання зі змісту положень ст.396 КПК України та застосувати наслідки, передбачені ч.1 ст.399КПК України.

При цьому, вважаю за необхідне запропонувати заявнику усунути недоліки клопотання, шляхом направлення до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ документів напідтвердження накладенняарешту намайно, копій клопотання з додатками до нього для направлення уповноваженим особам органу досудового розслідування.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.9,396,399 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання про скасування арешту майна, подане заявником ОСОБА_2 , залишити без руху.

Для усунення недоліків клопотання, зазначених у мотивувальній частині цієї ухвали, встановити заявнику строк, п`ять календарних днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити заявнику, що у разі невиконання ухвали слідчого судді шляхом усунення зазначених в ухвалі недоліків, у вказаний строк, клопотання підлягає поверненню останньому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91774993
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —932/10510/20

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кошля А. О.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кошля А. О.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 09.10.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні