Ухвала
від 26.09.2020 по справі 120/5191/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

26 вересня 2020 р. 13:00 Справа № 120/5191/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни, суддів Комара Павла Анатолійовича, Воробйової Інни Анатоліївни розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

25.09.2020 о 23:37 год. до Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 26.09.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених ст. 268 - 272, 273 КАС України. Цією ж ухвалою визначено здійснювати розгляд даної справи згідно з ч. 7 ст. 31 КАС України колегією у складі трьох суддів.

Відповідно до протоколу автоматичного визначення складу колегії суддів від 26.09.2020 року для розгляду цієї справи сформовано колегію суддів у складі головуючої судді Заброцької Людмили Олександрівни, суддів Комара Павла Анатолійовича та Воробйової Інни Анатоліївни.

Відповідно до положень частин 1 - 3 ст. 173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно з нормами ст. 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Положеннями ч. 1 ст. 180 КАС України передбачено, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Відповідно до ч. 11 ст. 273 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Статтею 268 КАС України визначено, що у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Відповідно до ст. 269 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

З огляду на викладене, колегія суддів приходить до висновку про призначення в справі підготовчого судового засідання.

Крім того, колегія суддів приймає до уваги, що положенням ч. 4 ст. 9 КАС України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частин 6-9 ст. 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Згідно з ч. 3 ст. 80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, виходячи з предмету спору, доводів позивача, викладених в позовній заяві, суд вважає за необхідне витребувати ряд доказів в Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Хмільницького відділу поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Також в ході підготовки справи до судового розгляду судом відповідно до вимог ст. 154 КАС України розглядається заява позивача про забезпечення позову.

Керуючись ст. 33, 173, 179 - 180, 268 - 272, 273 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Призначити підготовче судове засідання в справі на 26 вересня 2020 р. о 17:00 год. в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Витребувати в Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області наступні докази:

- довідку територіальної виборчої комісії про прийняття у Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" документів, передбачених ч. 1 ст. 222 Виборчого кодексу України;

- лист територіальної виборчої комісії на адресу Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" з повідомленням про не розгляд документів, поданих позивачем;

- протокол засідання Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області від 24 та 25 вересня 2020 року;

- акти, які складалися Уланівською сільською територіальною виборчою комісією Хмільницького району Вінницької області 24-25 вересня 2020 року щодо певних фактів або подій стосовно Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ";

Витребувати у Головного управління Національної поліції у Вінницькій області наступні докази:

докази щодо надходження на лінію 102 від Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", її уповноважених представників, а також ОСОБА_1 повідомлення про порушення їх виборчих прав, яке імовірно відбулося 24.09.2020 року в Уланівській сільській територіальній виборчій комісії Хмільницького району Вінницької області.

Витребувати у Хмільницького відділу поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області наступні докази:

докази щодо надходження на лінію 102 від Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", її уповноважених представників, а також ОСОБА_1 повідомлення про порушення їх виборчих прав, яке імовірно відбулося 24.09.2020 року в Уланівській сільській територіальній виборчій комісії Хмільницького району Вінницької області;

докази розгляду заяви ОСОБА_1 від 25.09.2020 ( звернення зареєстроване з особистого прийому за № 2842/к від 25.09.2020 ) та прийняття відповідного рішення.

Зобов`язати відповідача, Головне управління Національної поліції у Вінницькій області та Хмільницький відділ поліції Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області надати суду витребувані докази до 17:00 години 26.09.2020 року, в тому числі шляхом направлення їх на електронну адресу суду ( inbox@adm.vn.court.gov.ua ).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов із поясненнями по суті заявлених вимог та доданням підтверджуючих документів до 17:00 год. 26.09.2020 року.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Звернути увагу учасників справи, що заяви по суті справи повинні відповідати вимогам, передбаченим ст. ст.159, 162.

Сторонам забезпечити явку в судове засідання представників ( ч. 1 ст. 57 КАС України ) із визначеними КАС України доказами про повноваження ( ст. 59 КАС України ), та з документами, що посвідчують особу.

Копію ухвали негайно надіслати учасникам справи, особам, в яких ухвалою суду витребувано докази, та виборчій комісії вищого рівня.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Заброцька Людмила Олександрівна

Суддя Комар Павло Анатолійович

Суддя Воробйова Інна Анатоліївна

Дата ухвалення рішення26.09.2020
Оприлюднено28.09.2020

Судовий реєстр по справі —120/5191/20-а

Рішення від 27.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні