Ухвала
від 26.09.2020 по справі 120/5191/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

м. Вінниця

26 вересня 2020 р. Справа № 120/5191/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Заброцької Людмили Олександрівни, суддів Комара Павла Анатолійовича, Воробйової Інни Анатоліївни

за участю

секретаря судового засідання Дмитрука М.В.,

представника позивача: Панькевича В.М.,

представника відповідача: не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в ході проведення підготовчого судового засідання матеріали справи

за позовом Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича

до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області

про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду 25.09.2020 року о 23:37 год. надійшла позовна заява Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 26.09.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі за позовом Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" в особі голови - Кісільова Ігоря Петровича до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених ст. 268 - 272, 273 КАС України. Цією ж ухвалою визначено здійснювати розгляд даної справи згідно з ч. 7 ст. 31 КАС України колегією у складі трьох суддів.

Ухвалою суду від 26.09.2020 призначено підготовче судове засідання на 26.09.2020 о 17:00 год. Також даною ухвалою витребувано у відповідача, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Хмільницького відділу поліції Калинівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області додаткові докази в справі.

Ухвалою суду від 26.09.2020 у задоволенні заяви позивача про забезпечення позову відмовлено.

В підготовчому засіданні 26.09.2020 представник позивача заявлені позовні вимоги підтримав у повному обсязі, зазначив, що позивачем надано всі докази, які є в його розпорядженні та якими обгрунтовуються позовні вимоги, вважав за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений (з урахуванням особливостей повідомлення учасників справи визначених статтею 268 КАС України) про дату, час та місце проведення судового засідання, про що свідчить телефонограма та довідка про направлення судових рішень на електронну адресу відповідача.

Відповідно до ч. 3 ст. 268 КАС України неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

З огляду на викладене, суд вважав за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності представника відповідача.

Відповідно до положень частини 1 статті 173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Частиною першою ст. 180 КАС України визначено, що підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Таким чином, з метою забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення даної адміністративної справи протягом розумного строку в порядку підготовки справи до судового розгляду проведено підготовче засідання, в ході якого судом здійснено всі необхідні підготовчі дії, передбачені положеннями частини 2 статті 180 КАС України.

Крім того, згідно з ч. 2 ст. 180 КАС України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує заяви та клопотання учасників справи; вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Так, підставою для звернення до суду з даним позовом є протиправна, на думку позивача, бездіяльність відповідача, яка полягає у не прийнятті для реєстрації заяви та додатків щодо кандидатів у депутати до Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області від Вінницької регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

У зв`язку з відмовою відповідача прийняти для реєстрації зазначену заяву та додатки, 25.09.2020 о 00:11 год. уповноваженим представником позивача Михальовим В.М. складено акт про виявлення порушень виборчого законодавства, який підписано ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та Костюком В.А.

Крім того, як вбачається з наданих позивачем доказів, громадянином ОСОБА_3 було здійснено повідомлення органів Національної поліції України на лінію "102", про порушення його виборчих прав, яке відбулося 24.09.2020 року у ТВК с. Уланів.

Приймаючи до уваги наведене, з метою належного з"ясування всіх фактичних обставин справи, колегією суддів з власної ініціативи поставлено на розгляд питання про виклик для допити в якості свідків вище зазначених осіб.

Представник позивача вважав за необхідне викликати зазначених осіб для допиту в судовому засіданні в якості свідків.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

Відповідно до ст. 91 КАС України показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини. Якщо показання свідка ґрунтуються на повідомленнях інших осіб, то ці особи повинні бути також допитані. За відсутності можливості допитати особу, яка надала первинне повідомлення, показання з чужих слів не може бути допустимим доказом факту чи обставин, на доведення яких вони надані, якщо показання не підтверджується іншими доказами, визнаними допустимими згідно з правилами цього Кодексу.

Частиною 4 ст. 92 КАС України визначено, що в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Виходячи з вищенаведених положень КАС України, суд вважає за необхідне викликати в судове засідання для допиту в якості свідків ОСОБА_1 , ОСОБА_3 та ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 4 ст. 92 КАС України слід попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання та відмову від давання показань на вимогу суду.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 7 ст. 181 КАС України, якщо під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 180 цього Кодексу, за письмовою згодою всіх учасників справи розгляд справи по суті може бути розпочатий у той самий день після закінчення підготовчого судового засідання. Суд зауважує про відсутність такої згоди від всіх учасників справи.

За таких обставин суд приходить до висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 173, 180, 183, 195, 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків:

- ОСОБА_1 ;

- ОСОБА_3 ;

- ОСОБА_2 ;

Відповідно до ч. 4 ст. 92 КАС України попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання та відмову від давання показань на вимогу суду.

Закрити підготовче провадження в справі та призначити справу до судового розгляду по суті 27.09.2020 о 10:00 в залі судового засідання № 6 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Копію даної ухвали направити сторонам та свідкам.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали виготовлено 26.09.2020.

Головуюча суддя Заброцька Людмила Олександрівна

Суддя Комар Павло Анатолійович

Суддя Воробйова Інна Анатоліївна

Дата ухвалення рішення26.09.2020
Оприлюднено28.09.2020
Номер документу91808830
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/5191/20-а

Рішення від 27.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 26.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні