Ухвала
від 14.09.2020 по справі 761/18520/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/18520/18

Провадження № 2/761/439/2020

УХВАЛА

14 вересня 2020 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Горюк В.А.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 , Товариства з обмеженою відповідальністю Данконі Інвест , ОСОБА_4 , Обслуговуючого кооперативу Ідея , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Леончук Ірина Аркадіївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бєлломі Олена Віталіївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Щадко Оксана Іларіївна, про поділ майна подружжя, визнання договорів удаваними та недійсними, та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю Арена Сіті, ЛТД , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , про поділ майна подружжя, визнання договорів частково недійсними та переведення прав покупця, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання майна особистою приватною власністю, визнання боргу спільним боргом подружжя та визнання солідарним боржником, та за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права спільної сумісної власності та поділ майна подружжя, та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 , Товариства з обмеженою відповідальністю Данконі Інвест , ОСОБА_4 , Обслуговуючого кооперативу Ідея , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Леончук Ірина Аркадіївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Бєлломі Олена Віталіївна, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Щадко Оксана Іларіївна, про визнання майна особистою приватною власністю,

ВСТАНОВИВ:

18.05.2018 р. ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус КМНО Леончук І.А., приватний нотаріус КМНО Бєлломі О.В., приватний нотаріус КМНО Щадко О.І., про поділ майна подружжя, визнання договорів удаваними та недійсними.

Ухвалою від 13.06.2018 р. відкрито провадження у справі, розгляд якої вирішено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою від 25.06.2020 р. задоволено клопотання представника ОСОБА_1 , а саме об`єднано в одне провадження цивільну справу № 761/18520/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус КМНО Леончук І.А., приватний нотаріус КМНО Бєлломі О.В., приватний нотаріус КМНО Щадко О.І., про поділ майна подружжя, визнання договорів удаваними та недійсними, з цивільною справою № 761/43947/19 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права спільної сумісної власності та поділ майна подружжя.

Ухвалою від 25.06.2020 р. задоволено клопотання представника ОСОБА_1 , а саме залучено до участі у справі ТОВ Барвінок-3000 , ТОВ Данконі Інвест , ОСОБА_4 , ОК Ідея та ОСОБА_5 як співвідповідачів, прийнято до розгляду заяву про зміну предмета позову та збільшення розміру позовних вимог, а також встановлено сторонам строки для подання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення на відповідь на відзив та пояснення щодо позову і відзиву.

Ухвалою від 25.06.2020 р. задоволено клопотання представника ОСОБА_2 , а саме прийнято до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ТОВ Барвінок-3000 , ТОВ Данконі Інвест , ОСОБА_4 , ОК Ідея , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус КМНО Леончук І.А., приватний нотаріус КМНО Бєлломі О.В., приватний нотаріус КМНО Щадко О.І., про поділ майна подружжя, визнання договорів удаваними та недійсними, та позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права спільної сумісної власності та поділ майна подружжя, зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТОВ Арена Сіті, ЛТД , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , про поділ майна подружжя, визнання договорів частково недійсними та переведення прав покупця, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання майна особистою приватною власністю, визнання боргу спільним боргом подружжя та визнання солідарним боржником, а також встановлено сторонам строки для подання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення на відповідь на відзив та пояснення щодо позову і відзиву.

Ухвалою від 14.09.2020 р. задоволено клопотання представника ОСОБА_1 , а саме прийнято до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ТОВ Барвінок-3000 , ТОВ Данконі Інвест , ОСОБА_4 , ОК Ідея , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус КМНО Леончук І.А., приватний нотаріус КМНО Бєлломі О.В., приватний нотаріус КМНО Щадко О.І., про поділ майна подружжя, визнання договорів удаваними та недійсними, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ТОВ Арена Сіті, ЛТД , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: ОСОБА_5 , про поділ майна подружжя, визнання договорів частково недійсними та переведення прав покупця, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання майна особистою приватною власністю, визнання боргу спільним боргом подружжя та визнання солідарним боржником, а також первісним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання права спільної сумісної власності та поділ майна подружжя, зустрічний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ТОВ Барвінок-3000 , ТОВ Данконі Інвест , ОСОБА_4 , ОК Ідея , ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус КМНО Леончук І.А., приватний нотаріус КМНО Бєлломі О.В., приватний нотаріус КМНО Щадко О.І., про визнання майна особистою приватною власністю, а також встановлено сторонам строки для подання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення на відповідь на відзив та пояснення щодо позову і відзиву.

Представник ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про витребування доказів у вказаній справі, у якому просить витребувати у приватного нотаріуса КМНО Клітко В.В. (АДРЕСА_10), приватного нотаріуса КМНО Незнайко Н.М. ( АДРЕСА_1 ), КП Реєстрація нерухомості та бізнесу (код ЄДРПОУ 41358686, місцезнаходження: 67243, Одеська область, Іванівський район, с.Павлинка, вул.Першотравнева, буд.16), ОК Ідея (код ЄДРПОУ 39228412, місцезнаходження: 02068, м.Київ, вул.Драгоманова, буд.42, кв.129), приватного нотаріуса КМНО Забігайло Л.П. ( АДРЕСА_2 ), приватного нотаріуса КМНО Шкоди О.М. (АДРЕСА_11) та ПП Агенство нерухомості Будівельна корпорація Ріел (код ЄДРПОУ 40273790, місцезнаходження: 81200, Львівська область, Перемишлянський район, м.Перемишляни, вул.Міжгірська, буд.8 в) належним чином завірені копії документів, посилаючись на те, що вони містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні клопотання свого представника підтримала.

Представник ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечив.

Представник ОК Ідея в підготовчому судовому засіданні під час вирішення клопотання покладався на розсуд суду.

Інші особи, які беруть участь у справі в підготовче судове засідання не з`явились, своїх представників до суду не направили, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином у встановленому законом порядку.

Згідно з ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положеннями ч.1 ст. 95 ЦПК України визначено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи вищевикладене, вислухавши учасників судового розгляду справи, дослідивши необхідні для вирішення клопотання матеріали справи, суд вважає, що вказані у клопотанні докази мають значення для правильного вирішення даної справи, при цьому представник ОСОБА_1 не має можливості отримати їх самостійно, а тому клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 76, 84, 95, 259-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 про витребування доказів від 14.09.2020 р. - задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Клітко Валентину Василівну (АДРЕСА_10) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії усіх документів, на підставі яких за Товариством з обмеженою відповідальністю ДАНКОНІ ІНВЕСТ (код ЄДРПОУ 42648391) зареєстровано право власності на нежитлове приміщення 200, в літ. А, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1022671980000, номер запису про право власності: 29552746, зокрема, але не виключно: акт приймання-передачі нерухомого майна, серія та номер: 4801, 4802, виданий 03.12.2018 р., видавник Клітко В.В., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу; витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, серія та номер: 89454531, виданий 13.06.2017 р., видавник: Бєлломі О.В., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, договір дарування, серія та номер: 438, виданий 13.06.2017 р., видавник: Бєлломі О.В., приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу.

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Незнайко Наталію Миколаївну ( АДРЕСА_1 ) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії наступних документів:

- усіх документів, на підставі яких за Товариством з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 (код ЄДРПОУ 42020030) зареєстровано право власності на нежитлові приміщення №№ 1, 2, 3, 4 (групи приміщень № 55) (в літ. А), що знаходяться за адресою: АДРЕСА_4 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 894989880382, номер запису про право власності: 26309874, зокрема, але не виключно: акт приймання-передачі нерухомого майна №№ 1207, 1208, виданий 03.04.2018 р., видавник: ОСОБА_2 та Товариство з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 , протокол установчих зборів Товариства з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 № 1, виданий 21.03.2018 р.;

- усіх документів, на підставі яких за Товариством з обмеженою відповідальністю Барвінок-3000 (код ЄДРПОУ 42020030) зареєстровано право власності на нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 , розмір частки: 18/100, реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 148256180000, номер запису про право власності: 26704501;

Зобов`язати Комунальне підприємство Реєстрація нерухомості та бізнесу (код ЄДРПОУ 41358686, місцезнаходження: 67243, Одеська область, Іванівський район, с.Павлинка, вул.Першотравнева, буд.16) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії документів, на підставі яких 30.07.2018 р. проведено реєстрацію виправлення права власності на квартиру АДРЕСА_6 (державний реєстратор - Міхачов В.А. ), а саме: кооперативної угоди № 1/17 від 23.06.2016 р. між ОК ІДЕЯ та ОСОБА_4 , акту прийому-передачі квартири від 20.10.2016 р. між ОК ІДЕЯ та ОСОБА_4 , довідки, виданої ОК ІДЕЯ , заяви про виправлення технічної помилки від ОК ІДЕЯ та інших документів, на підставі яких у ОСОБА_4 (РНОКПП НОМЕР_1 ) виникло права власності на зазначену квартиру;

Зобов`язати Обслуговуючий кооператив ІДЕЯ (код ЄДРПОУ 39228412, місцезнаходження: 02068, м.Київ, вул.Драгоманова, буд.42, кв.129) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії наступних документів:

- кооперативної угоди про сплату пайового внеску № 1/17 від 29.06.2016, укладеної між ОСОБА_2 та ОК ІДЕЯ ;

- акту прийому-передачі від 01.11 2016 р. ОК ІДЕЯ ОСОБА_2 квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_7 ;

- платіжних доручень (квитанцій, чеків тощо), які підтверджують виконання ОСОБА_2 зобов`язань за Кооперативною угодою про сплату пайового внеску № 1/17 від 29.06.2016 р.;

- інших документів, які були укладені/підписані між ОК ІДЕЯ та ОСОБА_2 на виконання та/або для реєстрації права власності на квартиру, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_7 ;

- кооперативної угоди № 1/17 від 23.06.2016 р., укладеної між ОСОБА_4 та ОК ІДЕЯ , акт прийому-передачі вищезазначеної квартири від 20.10.2016 р., заяву ОК ІДЕЯ про виправлення технічної помилки та довідку, на підставі яких змінено власника вказаної квартири зі ОСОБА_2 на ОСОБА_10 ;

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Забігайло Людмилу Петрівну ( АДРЕСА_2 ) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії наступних документів:

- договору купівлі-продажу квартири, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_7 , серія та номер: НОМЕР_2 , виданий 10.08.2018 р., реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 1067292732224, номер запису про право власності: 27435123, власник: ОСОБА_5 (РНОКПП: НОМЕР_3 );

- інших документів, на підставі яких у ОСОБА_5 виникло право власності на зазначену квартиру;

Зобов`язати приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шкоду Олександра Миколайовича (АДРЕСА_11) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії усіх документів, на підставі яких за Товариством з обмеженою відповідальністю ДАНКОНІ ІНВЕСТ (код ЄДРПОУ 426448391) зареєстровано права власності на 47/100 частин нежитлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_8 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 278828080000, номер запису про право власності: 34742385, зокрема, але не виключно: акт приймання-передачі нерухомого майна, серія та номер: 4982-4983, виданий 16.12.2016 р.;

Зобов`язати Приватне підприємство АГЕНСТВО НЕРУХОМОСТІ Будівельна корпорація РІЕЛ (код ЄДРПОУ 40273790, місцезнаходження: 81200, Львівська область, Перемишлянський район, м.Перемишляни, вул.Міжгірська, буд.8 в) у строк до 14 жовтня 2020 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) належним чином завірені копії наступних документів:

- попереднього договору з додатками, укладеного 22.04.2016 р. між ПП АГЕНСТВО НЕРУХОМОСТІ БК РІЕЛ та ОСОБА_2 , який посвідчено приватний нотаріусом Київського міського нотаріального округу Петрушком Р.С., зареєстровано в реєстрі за № 450 (далі - попередній договір);

- платіжних доручень, банківських квитанцій, чеків, які підтверджують виконання зобов`язань (в т.ч. сплати забезпечувальних платежів) за попереднім договором;?

- усіх документів, що стосуються набуття майнових прав на квартиру, які були укладені/підписані на виконання та/або для отримання права власності на квартиру, передбачену попереднім договором (однокімнатну квартиру, проектний номер 67, загальною орієнтовною площею 40,77 кв.м., 1 секція на 2 поверсі багатоповерхового житлового будинку (перша черга будівництва, будинок 4) зі стоянками по АДРЕСА_12 );

- документів щодо зміни об`єкта за попереднім договором (нумерації квартири, будинку, площі тощо) та введення його в експлуатацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено28.09.2020
Номер документу91799276
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна особистою приватною власністю

Судовий реєстр по справі —761/18520/18

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Постанова від 08.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Рішення від 08.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Рішення від 08.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Постанова від 25.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Левенець Борис Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні