Ухвала
від 03.10.2020 по справі 300/2597/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"03" жовтня 2020 р. справа № 300/2597/20

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Гундяк В.Д., розглянувши матеріали адміністративного позовом Івано-Франківської регіональної організації Політичної партії «Опозиційна платформа за життя» до Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання до вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В:

02.10.2020 року о 21:02 Івано-Франківська регіональна організація Політичної партії «Опозиційна платформа за життя» звернулася до суду з адміністративним позовом до Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії Івано-Франківської області про визнання протиправною та скасування постанови від 27.09.2020 року №47, якою відмовлено у реєстрації всіх кандидатів у депутати до Івано-Франківської обласної ради, висунутих Івано-Франківською регіональною організацією Політичної партії «Опозиційна платформа за життя» на місцевих виборах, що відбудуться 25 жавтня 2020 року, зобов`язання Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії Івано-Франківської області зареєструвати кандидатів у депутати Івано-Франківської обласної ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків, висунутих Івано-Франківською регіональною організацією Політичної партії «Опозиційна платформа за життя» .

Представник позивача має належні повноваження на подання позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України), за виключенням ч. 3 ст. 160 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Згідно з частиною 9 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору.

У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Відповідно до частини 1 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу.

Згідно частини 1 статті 268 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статтями 273 - 277, 280 - 283, 285 - 289 цього Кодексу, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Відповідно до вимог частини 1 статті 269 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статтями 273 - 277, 280 - 283, 285 - 289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

При цьому, суд зазначає, що відповідно до частин 1 та 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що дану адміністративну справу належить розглядати за правилами загального позовного провадження, проте з урахуванням особливостей розгляду категорії термінових адміністративних справ, визначених статтями 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України без проведення підготовчого засідання.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 12, 171, 248, 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Івано-Франківської регіональної організації Політичної партії «Опозиційна платформа за життя» до Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії Івано-Франківської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання до вчинення дій.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням положень статей 268 - 273 Кодексу адміністративного судочинства України без проведення підготовчого засідання.

Призначити судове засідання на "04" жовтня 2020 р. о 11:00 год., яке буде проводити одноособово суддя Гундяк В.Д., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, зал судових засідань № 209.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов до 08:30 год. 04.10.2020 року , і подання всіх письмових та електронних доказів, висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

З метою оперативності отримання судом відзиву запропонувати Івано-Франківській обласній територіальній виборчій комісії Івано-Франківської області скановану копію відзиву та доданих до нього документів направити засобами електронного зв`язку на електронну адресу Івано-Франківського окружного адміністративного суду - inbox@adm.if.court.gov.ua.

Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

Негайно повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номерами телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Невідкладно повідомити комісію вищого рівня - Центральну виборчу комісію про відкриття провадження у справі.

Копію позовної заяви разом з доданими до неї документами, а також копію цієї ухвали невідкладно надіслати відповідачу, відповідно до вимог частини 2 статті 269 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ Гундяк В.Д.

Дата ухвалення рішення03.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91951131
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання до вчинення дій

Судовий реєстр по справі —300/2597/20

Постанова від 08.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Рішення від 04.10.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 03.10.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні